Gasket mount to taki mechanizm, który powoduje, że klawiatura nie jest tak sztywna i pracuje razem z tobą równomiernie rozkładając obciążenie. Tu jest 1,9 kg aluminium, stali i pianek, więc tu ten gasket mount się przydaje. Gasket mount, a dobry gasket mount to różnica.
Ja mam jeszcze takie pytanie dot Keychrona. Jak tam jest rozwiązane to łączenie się poprzez te 2 tryby bluetooth i 2,4 GHz? Czy dongla dostajemy w zestawie? W Endorfy jest tak, że z boku jest taki przełącznik, który jak się przesunie na dół to jest w trybie bezprzewodowym a jak w górę to przewodowym. I klawiszami FN+1 (nie numeryczny) do 4 zmienia się tryby. 1,2,3 to jest Bluetooth kolejno 3 urządzenia, żeby sparować klawiatórę trzeba o ile pamiętam przytrzymać dany FN np z 3 na slot 3. A FM+4 to jest właśnie odbiornik 2,4 GHz.
W moim Keychronie K5 Max myślę że w innych jest podobnie. Na górnej ściance tam gdzie jest wejście na kabel usb są 2 przełączniki, jeden przełącza między PC a makiem, drugi Między BT trybem przewodowym i 2,4. Więc wystarczy przełączyć ten przesuwacz na 2,4 GHZ, dongla miałem z klawiaturą. Parowanie jak u Ciebie FN + 1 do 3 przez 3 sekundy włącza tryb parowania, Natomiast krótkie naciśnięcie, przełącza na kolejne urządzenia BT.
-- (DJGraco): Ja mam jeszcze takie pytanie dot Keychrona. Jak tam jest rozwiązane to łączenie się poprzez te 2 tryby bluetooth i 2,4 GHz? Czy dongla dostajemy w zestawie? W Endorfy jest tak, że z boku jest taki przełącznik, który jak się przesunie na dół to jest w trybie bezprzewodowym a jak w górę to przewodowym. I klawiszami FN+1 (nie numeryczny) do 4 zmienia się tryby. 1,2,3 to jest Bluetooth kolejno 3 urządzenia, żeby sparować klawiatórę trzeba o ile pamiętam przytrzymać dany FN np z 3 na slot 3. A FM+4 to jest właśnie odbiornik 2,4 GHz.
No. Całkiem w prawo to 2.4, na środek to kabel/wyłączona, a lewo to bluetooth. W K10 Pro to całkiem w prawo to bluetooth, środek to wyłączona całkowicie, a całkiem w lewo to kabel :D Ogarniesz.
Jestem zadowolona z ich brzmienia, ale jednak myślę, że będę używać finalnie Gateron Melodic na literach i cyfrach, a Gateron Ink Black V2 na funkcyjnych - tak jak teraz. Myślę, że znalazłam mój idealny zestaw, bo myślę, że na stockowych wygłuszeniach te gateronowe klikacze będą pracowały jak należy, póki co dam odpocząć trochę tym gniazdom - w końcu je wygniotłam ;) Czy wy też tak macie po wymianie przełączników, że musicie dognieść gniazda? To podobno klasyczny problem... Hmmm...
Aaa. Ale jest przy tym dociskaniu jakieś chrupnięcie czy nie? Bo jeśli nie to nie jest to o czym myślę. Też myślałem o Melodic, ponadto planuję zamówić kilka sztuk Akko Penguin Silent tak na próbę, bo potrzebuję czegoś w miarę cichego.
To nie, ja czasem miałem tak, że nie uważnie docisnąłem switch w gnieździe i po tym było takie chrupnięcie kiedy on wskakiwał na swoje właściwe miejsce. Ale nie wymieniałem z taką dużą częstotliwością to też mogło to troszkę inaczej wyglądać. A jakiego switch pullera używasz? Takie szczypce, które trza zacisnąć i pociągnąć w górę? Dla mnie ten, który był dostarczany z Endorfy nie był zbyt wygodny i zamówiłem ostatnio taki z keyspace.store, on jest znacznie dłóższy i wygodniej się za niego chwyta, tlko nie miałem go jeszcze okazji wypróbować, bo nie ma mnie aktualnie w domu.
Wygląda na to, że tak to to samo, a przynajmniej opisy tak mówią. Ze switchy niskoprofilowych nigdy nie korzystałem. Ale chętnie bym obejżał to przy jakiejś okazji
Gracjan, żeby cię nie cisnęło tak na tego Q6 max to naprawdę, brałabym ten kompromis. Mało by brakowao, a wzięłabym tę wersję. To samo tylko, że w plastikowej obudowie. Polling Rate również 1000 hz, też hot-swap, jest troszkę lżejsza, też ma USB C, też ma 2,4 i naprawdę nie rozumiem zasadności tego modelu. :D
Aa nie zauważyłem końcówki jednego postu. Odpowiadając na pytanie, ciężka sprawa, ale raczej nie chcę Jupiter Brown, skoro zbieram do Keychrona, w którym w zasadzie będę je mieć. Przynajmniej kiedy będę kupować taki mam zamiar wybrać wersję w pełni zmontowaną na brownach właśnie. Banana mogą być zbyt ciężkie chociaż ja tam nie miałem porównania z cięższymi to nie wiem. Musiałbym porównać parametry Kailhów BOX Brown, bo to do nich mam odniesienie.
This site uses cookies to enhance your experience.