Zmieniłam w swoim Keychronie Banany na Akko V3 Creamy Purple Pro. Tez Tactile, ale z jeszcze wiekszym bumpem mam wrazenie. Jeszcze czekam na nowe Keycapy. ;) Jak korzystać z dobrodziejstw hotswapa, to korzystać. ;)
Ten jeden dłuzszy klawisz, nwm czy spacja, ale albo to wina mikrofonów albo poprostu strasznie łomocze :D. Poza tym ładnie, takie kliki to ja lubię to przycisk
Wsadzanie kycapów i wyjmowanie ich narzędziem czy ręcznie to nie problem, ale mam problem dosłownie z dwoma przelącznkami, które nie chciały sie wyjąć podczas modyfikacji. Ja probowalam, współloator próbowal, dosłowne dwa sa oryginalne od Keychrona.
Przepraszam za takie błędy, ale ciagle się przyzwyczajam do ich specyfiki. To chyba najlepsze przelączniki tactile, z jakimi miałam do czynienia. Bump pod palcami jest bardzo konkretny, a jednocześnie mają niski prog aktywacji.
Ciekawe, może jakimś innym nie fabrycznym narządkiem by trza to ruszyć?
-- (camila): Wsadzanie kycapów i wyjmowanie ich narzędziem czy ręcznie to nie problem, ale mam problem dosłownie z dwoma przelącznkami, które nie chciały sie wyjąć podczas modyfikacji. Ja probowalam, współloator próbowal, dosłowne dwa sa oryginalne od Keychrona.
Klawiatura będzie przechodziła dalsze modyfikacje i zastanawiam się nad kupnem takiej drugiej, wyłącznie do testów switchy, jakiegoś pizdryka w stylu 60%, nie full size. Moje typy na następne modyfikacje silent: * Akko Penguin; * Outemu Silent Yellow Jade; Duck Silent T1. TTC Silent Bluishwhite. Na pierwszy ogień pójdą akko ze względu na ich cenę i spoko dostępność. To spoko opcje dla radiowców ;) Inny profil dźwiękowy, bardziej stłumiony to Gatheron Smoothie i Gateron King Oil. To testy na najbliższe kilka miesięcy. ;)
Klawiatura tkl od youtuberów za 299 zł na oryginalnych przełącznikach liniowych G3ms Amber, które wyglądają przesłodko, ale nie są w moim typie. ;) - soundtest: narazie jestem zachwycona jej głośnością i profilem keycapów podobno wymyślonym przez Dark Project ale nie jestem zachwycona chodzeniem klawiszy typu shift, enter, backspace, spacja. W skrócie: dostajemy za 299 zł (w wersji bezprzewodowej na 2.4 ghz lub bluetooth klawiaturę z aluminiowym topem, lecz plastikowym spodem, gasket mount, fajne keycapy od startu, hotswap. Tańsza, przewodowa opcja jest za 249 zł. ;) Ta klawiatura to poligon testowy głównie dla przełączników i wszystkich innych m odyfikacji, jakie będzie przechodziła. Więcej na soundteście.
To se te podkładki z pod np. spacji usuń, tzn odkręć śrobki te od spodu i usuń te mientkie z pod spacji :D, tzn jeśli chodzi ci o to że odskakują wolno, jak jakieś pianki to o to chodzi. Widziałem typa który taki zabieg przeprowadzał. Sam się zastanawiałem ale TKL to nie moja bajka
No to właśnie mówiłam o piankach poronowym na nagraniu i chyba nawet w poście. Narazie, to wymieniłam switche na bardziej tactile ;) Niestety usunięcie tych wygłuszeń wymaga rozkręcenia całej klawiatury i rozebrania na części... Może kiedyś? ;)
-- (camila): No to właśnie mówiłam o piankach poronowym na nagraniu i chyba nawet w poście. Narazie, to wymieniłam switche na bardziej tactile ;) Niestety usunięcie tych wygłuszeń wymaga rozkręcenia całej klawiatury i rozebrania na części... Może kiedyś? ;)
--
This site uses cookies to enhance your experience.