Klawiatury mechaniczne
Back to Komputery i akcesoria#181 Adasadula
:(, nwm dokładnie, gdzieś mi na jakiejś wystawie mignął ale modelu niepomnę
#182 Adasadula
ej, ale btw widzę że jest problem z dostępnością tych Cherry redów MXów
#183 camila
Wiem, że Cherry Mx to taki Gold Standard, ale na twoim miejscu zamówiłabym sample każdego przełącznika i zobaczyłabym które tobie pasują. Gateron Red mogą cię zaskoczyć całkiem ;)
https://www.euro.com.pl/akcesoria-do-komputerow/glorious-zestaw-przela-kailh-box-red-120-szt.bhtml?gad_source=1
#184 camila
Sorry, tu sa te gaterony :D
https://www.morele.net/glorious-pc-gaming-race-przelaczniki-gateron-red-120szt-10861062/?gad_source=1
#185 Adasadula
Nie taki zły pomysł, pomyślę o tym :D
-- (camila):
Sorry, tu sa te gaterony :D
https://www.morele.net/glorious-pc-gaming-race-przelaczniki-gateron-red-120szt-10861062/?gad_source=1
--
#186 camila
Kurcze. Jak mi Razer padnie to jednak zainwestuję w tego hotswapa...
#187 tomecki
A czy nie jest tak, że wyciszyć się da tylko częściowo? te cyknięcia muszą zostać, bo to nie wynika z uderzenia sensu stricte tylko mechanizmu aktywacji? W takim przypadku wszelkie gumki, pianki czy co tam jeszcze niewiele dadzą. Tu moje pytanie: czy są takie przełączniki, które mają wyczuwalny próg aktywacji, ale nie cykają?
#188 Adasadula
browny chyba naj lepiej
#189 Paulinux
ja kocham browny. Miałam w poprzedniej (thunderobot którego już nie ma w sprzedaży) i mam teraz w Logitech g714 czy jak jej tam. Nie pamiętam xD
#190 camila
Browny i któreś gaterony takie były, ale nie pamiętam które. Musiałbyś sampla zamówić. Jednak ten bump jest najbardziej intensywny przy klikających.
#191 camila
Może być cicho i może być bump. Jestem naprawdę solidnie zaskoczona tym Keychronem - przynajmniej po całym dniu pracy być może nie będzie bólu głowy ;)
#192 Adasadula
a to ja stałem się kilka miechów temu posiadaczem Logitechunia g915. Ja osobiście lubię ten typ niby redów, w kazdym razie liniówek. Bezprzewodowość tutaj działa przeznakomicie i pracuje, szczegolnie pisze się na nim zajebiście, z graniem jest ciut gozej ale opuznienia brak, nawet po BT go szczegolnie nie widać.
#193 guliwer
Ja znowu posiadam Keychrona k5 max, jak dla mnie rewelacja. Nie ma żadnej różnicy czy mam go na 2,4 ghz czy na BT.
#194 DJGraco
powiedzcie do k5 wchodzą tylko switche niskoprofilowe czy można też wymienić na standardowe?
Mi po głowie chodzi Q6 max, ale to akurat droga inwestycja choć myślę, że może na lata.
#195 camila
@guliver miałeś dongla w zestawie? Bo mój Keychron K10 Pro ma opcję 2,4 ghz, ale ni ma dongla w zestawie :O
#196 guliwer
Tak, takie malutkie gówienko:)
-- (camila):
@guliver miałeś dongla w zestawie? Bo mój Keychron K10 Pro ma opcję 2,4 ghz, ale ni ma dongla w zestawie :O
--
#197 guliwer
Hmm nie dam sobie głowy ściąć, bo mógłbym zostać bez niej, ale raczej skoro klawiatura niskoprofilowa to i takie same switche. Ja w sumie zrobilem błąd bo kupiłem wersję z białym podświetleniem a ona nie ma hot-swap, ale potem sobie tak myślę jak dostałem, po co mi to? Jak dla mnie to jedynie może być minus jak się zepsuje, to wtedy łatwiej wymienić.
No ale była w promo i nie chciało mi się już odsyłać.
-- (DJGraco):
powiedzcie do k5 wchodzą tylko switche niskoprofilowe czy można też wymienić na standardowe?
Mi po głowie chodzi Q6 max, ale to akurat droga inwestycja choć myślę, że może na lata.
--
#198 camila
A jak działa to Via słuchajcie? Próbuje przemapować klawisz, nawet filmik oglądalam, ale gość robi wszystko zbyt szybko i filmik jest niestety bez gadania.
#199 camila
I co do podświetlenia: Nie wiem czy Keychron produkuje inne Keycapy, ale tez zestawu nie nadają się do podświetlenia w ogóle. nie mają przezroczystych rzejść na litery, więc litery nie sa podświetlane w ogóle a temu przecież ono służy. :D :D Klawiatura jest podświetlana jakby od dołu i widać te diodki między keycapami jak popatrzy się pod odpowiednim kontem - sztuka dla sztuki :D
#200 guliwer
No ja chciałem się pobawić, ale k5 nie ma jeszcze na oficjalnej liście via, i musze wrzucić sam mapę klawiszy ale sam nie dam rady tego zrobić, musze skorzystać z jakiegoś oka.
-- (camila):
A jak działa to Via słuchajcie? Próbuje przemapować klawisz, nawet filmik oglądalam, ale gość robi wszystko zbyt szybko i filmik jest niestety bez gadania.
--