Coś dziwnego po aktualizacji Win10
Back to Systemy (Windows)#1 daszekmdn
Pojawił mi się w procesach Proces: .NET Runtime Optimization Service a cały komputer zwolnił. System robiłsobie jakąśaktualizację oczywiście bez mojej zgody.
Ponadto po pierwszym zalogowaniu po kilku minutach samo z siebie mnie wylogowało.
Co znowu jest?
#2 zywek
To pytaniejest niewłaściwe jak chodzi o Windowsa.
#3 daszekmdn
A dlaczego?
#4 pajper
Bo Windows to Windows... Szukanie przyczyny problemu jest bez sensu, bo przyczyną jest Windows.
Która to wersja? 2004 czy jeszcze 1909? Bo jeśli 2004, to o takich jazdach czytałem kilka dni temu na jakimś forum i podawali, że pomogła ponoć aktualizacja zbiorcza 20/06.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#5 daszekmdn
Nie wiem nawet jak tutaj wersje sprawdzić.
#6 pajper
Ja do tego używam dodatku do NVDA resource monitor. To dodatek do szybkiego sprawdzania użycia CPU, RAMu itp. Skrót do wersji Windows to SHIFT+NVDA+6.
#7 Lowca_Androidow
WinKey + R i wpisujemy winver i klikamy enter
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#8 pajper
O patrz, @łowca, nie skojarzyłem nigdy, że winver podaje wersję Win10, warto zapamiętać.
#9 daszekmdn
1903
#10 DJGraco
Paaaaanie, to już stara wersja, 2004 już jest
#11 pajper
No dokładnie. I nieco mnie to zaskakuje. Nie miałeś aktualizacji do 1909? Może warto ją wymusić?
#12 DJGraco
A nie od razu do 2004?
#13 pajper
Nie wiem, to od Daszka zależy. 2004 nie jest jeszcze jakoś bardzo stabilna, są z nią problemy i MS sam ją dla niektórych wstrzymał. Sam mam 2004, ale widzę też różne problemy z nią związane.
#14 daszekmdn
Ja nie aktualizuję tego g*wna ale samo się ostatnio aktualizowało co jest ciekawe bo mu nie pozwoliłem, a się restartował w nocy wczoraj.
#15 DJGraco
Spoko, twoja sprawa.
Miłego korzystania z niewpełni zabezpieczonego systemu.
#16 misiek
To jest właśnie Home.
-- (daszekmdn):
Ja nie aktualizuję tego g*wna ale samo się ostatnio aktualizowało co jest ciekawe bo mu nie pozwoliłem, a się restartował w nocy wczoraj.
--