Humor, gry i zabawy

doszukiwanie się polskiego w obcojęzycznych piosenkach +18

Started by annabeth 223 posts last post 2 years ago Page 4 of 12

Zresztą posłuchaj

no tesz mam takie wrażenie

a ja sobie słucham jakiejś hiszpańskiej piosenki a tam defenderro
Happy hacking

To chyba nie jest po polsku

no ale do Windows Defender piję
Happy hacking

A pewnie takie słowo tam mogło być. Defender ma łacińskie korzenie, więc hiszpański ze spokojem może je też mieć

w tej piosence jest coś takiego.
Digital bomba dzika bomba, a w 1 zwrotce kwestia chwil.
--Cytat (daszekmdn):
Sanduciorba dali bomba coś takiego chyba to było jeśli o tytuł chodzi.

--Koniec cytatu
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Czy tylko ja w piosence Captaina Jacka Captain Jack słyszę na początku refrenu- na przód marsz, a prawie pod koniec jebać w łep!!! jebać w łep!!!
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A ja w piosece hardwella Dare you zamiast właśnie tych słów rozumiem Anrzeju. :D
May the force be with you.

#70 1 like

A co powiecie na francuską piosenkę seeul, gdzie Garou śpiewa: słoiki nadziane sedesem?
Władca słońca

No- ja nic takiego tam nie słyszę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Telefonożna miniholera. Niestety- nie znam wykonawcy, ani tytułu piosenki, ale dziś słyszałem ją w radiu i nie dość, że wyrwała mnie ze snu to rozwaliła mi system. To wcześniej znałem polską przeróbkę disco-polo Hey listonoszu.

W piątek w RSC chyba słyszeliśmy Mało pali, przynajmniej ja słyszałem. :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Gdy byłam w liceum, to w jednej z włoskich piosenek słyszałyśmy wszystkie: zupa Romana lub dupa Romana.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

Jakby nie było to prawda.
--Cytat (agakrawcow):
Gdy byłam w liceum, to w jednej z włoskich piosenek słyszałyśmy wszystkie: zupa Romana lub dupa Romana.

--Koniec cytatu

Tam jest zupa, a w oryginale jest chyba cupa
Happy hacking

Tak, ale myśmy wtedy wolały to słowo na D.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

#78 2 likes

a jest taka tam angielska piosenka gdzie można usłyszeć "brak mi jąder", a inna, to jakaś aria operowa i pierwsze słowa to "jądro me". ale nie podam oryginału, bo nie umiem napisać.
Große Operndiva?

jaa, ubawiłam się czytając ten wątek. no dzięki, dzięki. xdd
Große Operndiva?

albo w tej piosence abba souper trouper czy jak to się pisze wysłyszałam kiedyś, zupa trupa. :d
Große Operndiva?