Forum

podręcznik Commentary Screenreader

Commentary screen reader

balteam

#1 ·

Powstał podręcznik stworzony przez Jacka Nowackiego, sporo ułatwia zrozumienie opcji tego czytnika ekranu. W załączniku plik.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

adelcia

#2 ·

pobieraaaam dziekuje slicznie za stworzenie czegos takiego

magmar

#3 ·

Czy ten podręcznik jest aktualizowany?
Rónież dziękuję.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

balteam

#4 ·

Na razie nie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

magmar

#5 ·

Jest to przydatna pomoc.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

balteam

#7 ·

Pamiętajcie, że to nie jest na bieżąco aktualizowane, ale dla większości osób powinno wystarczyć na sam początek na pewno, ładnie to jest podzielone, więc szybko można znaleźć jeśli czegoś się nie rozumie i doczytać.

papierek

#8 ·

Teraz jest bardzo nieaktualny, że tak powiem
po co mi sygnatura?

michalkasperczak

#9 ·

Zdaję sobie sprawę, ale jako wstęp ogólny może wciąż chyba być.

balteam

#10 ·

1 likes
Oczywiście, że tak. Po prostu nie ma niektórych rzeczy opisanych.

Numernabis

#11 ·

Ja z innym pytaniem,jakich funkcji jest pozbawiona darmowa wersja?
No i czy po zainstalowaniu zawsze w wyborze preferowanego mechanizmu mowy jest sporo chińskich krzaczków?
Czy coś poza CSR instaluje się dodatkowo w telefonie?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Monia01

#12 ·

Odpowiadając na Twoje drugie pytanie, jeśli zainstalujesz wersję międzynarodową, to nie zainstalują się chińskie syntezatory mowy.
🇺🇦 🇵🇱

Numernabis

#13 ·

A skąd mam pobrać wersję taką żeby mi się chińszczyzna nie zainstalowała?
I odnośnie gestów, czy są gesty wielopalczaste? Chodzi o gesty dwu, trzy i czteropalczaste.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Paulinux

#14 ·

Tak są. Najłatwiej chyba z githuba, github.com/nirenr/jieshuo/releases
Happy hacking

Numernabis

#15 ·

Edited
A można prosić bezpośredni link?
Nie radzę sobie z tym githubem, nie mogą jak wszędzie dawać odnośnika download?

No i jeszcze jedno pytanie, bo nie wiem czy mam po co zawracać sobie głowę, chodzi o identyfikację rozmówcy, były z tym problemy no i dodatkowo czy jak już rozmawiam i i mam połączenie oczekujące to czy CSR poinformuje mnie komunikatem kto się do mnie dobija?
No i czy odbieranie połączenia jest możliwe gestem? Tak jak to ma TalkBack dwukrotne puknięcie dwoma palcami w ekran.

balteam

#16 ·

Dwoma palcami w górę chyba odbierasz, dużo funkcji jest w wersji płatny h, nie wiem czy właśnie gesty wielopalczaste do tej kategorii nie podpadają.

zywek

#17 ·

Nie podpadają :D