podręcznik Commentary Screenreader
Back to Commentary screen reader#1 balteam
Powstał podręcznik stworzony przez Jacka Nowackiego, sporo ułatwia zrozumienie opcji tego czytnika ekranu. W załączniku plik.
#2 adelcia
pobieraaaam dziekuje slicznie za stworzenie czegos takiego
#3 magmar Archived
Czy ten podręcznik jest aktualizowany?
Rónież dziękuję.
#4 balteam
Na razie nie.
#5 magmar Archived
Jest to przydatna pomoc.
#6 michalkasperczak
Zaraz czytam. Dzięki.
#7 balteam
Pamiętajcie, że to nie jest na bieżąco aktualizowane, ale dla większości osób powinno wystarczyć na sam początek na pewno, ładnie to jest podzielone, więc szybko można znaleźć jeśli czegoś się nie rozumie i doczytać.
#8 papierek
Teraz jest bardzo nieaktualny, że tak powiem
#9 michalkasperczak
Zdaję sobie sprawę, ale jako wstęp ogólny może wciąż chyba być.
#10 balteam
Oczywiście, że tak. Po prostu nie ma niektórych rzeczy opisanych.
#11 Numernabis
Ja z innym pytaniem,jakich funkcji jest pozbawiona darmowa wersja?
No i czy po zainstalowaniu zawsze w wyborze preferowanego mechanizmu mowy jest sporo chińskich krzaczków?
Czy coś poza CSR instaluje się dodatkowo w telefonie?
#12 Monia01
Odpowiadając na Twoje drugie pytanie, jeśli zainstalujesz wersję międzynarodową, to nie zainstalują się chińskie syntezatory mowy.
🇺🇦 🇵🇱
#13 Numernabis
A skąd mam pobrać wersję taką żeby mi się chińszczyzna nie zainstalowała?
I odnośnie gestów, czy są gesty wielopalczaste? Chodzi o gesty dwu, trzy i czteropalczaste.
#14 Paulinux
Tak są. Najłatwiej chyba z githuba, github.com/nirenr/jieshuo/releases
#15 Numernabis
A można prosić bezpośredni link?
Nie radzę sobie z tym githubem, nie mogą jak wszędzie dawać odnośnika download?
No i jeszcze jedno pytanie, bo nie wiem czy mam po co zawracać sobie głowę, chodzi o identyfikację rozmówcy, były z tym problemy no i dodatkowo czy jak już rozmawiam i i mam połączenie oczekujące to czy CSR poinformuje mnie komunikatem kto się do mnie dobija?
No i czy odbieranie połączenia jest możliwe gestem? Tak jak to ma TalkBack dwukrotne puknięcie dwoma palcami w ekran.
#16 balteam
Dwoma palcami w górę chyba odbierasz, dużo funkcji jest w wersji płatny h, nie wiem czy właśnie gesty wielopalczaste do tej kategorii nie podpadają.
#17 zywek
Nie podpadają :D