Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Wasze ulubione kabarety i ich skecze

Started by kmicic92 76 posts last post 2 years ago Page 4 of 4

Nie we wszystkich stand upach bluzgają jak przysłowiowi szewcy.Cytat: Tomecki: Niee, standup nieee! To jest tak: jakiś gość opowiada coś nawet śmiesznego. Oczywiście wtyka bluzgi wszędzie i w dużych ilościach, bo to przecież podnosi poziom humoru. Koniec cytatu.
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"

Tak, Reportarze też, chociaż zdecydowanie nie wszystkie. Czasem niestety coś, co dałoby się w jednym zdaniu, oni rozwlekają na cały, kilkuminutowy odcinek.

Tomecki, a posiadasz może w swoich zbiorach jakieś odcinki? Sporo wisi na youtube, ale interesowałoby mnie jeszcze coś.

Mam kilka, ale to jest w takim bałaganie, gdzie są rózne zgrywki z Powtórki z Rozrywki. Trzebaby to jakoś wyodrębnić i pewnie w ogóle uporządkować, ale jest tego kilkaset i niebardzo mi się chce. :d

W razie czego mogę wysłać wszystko jak leci.

Jak nazywają się te pliki? Bo jeżeli to ta słynna powtórka z indeksem tekstowym (jakieś 600 tracków), to mam wszystkie.

Aa, to w takim razie nie mam co wysyłać. :d

#68 2 likes

U mnie ostatnio Nowaki królują, a najbardziej z Nowaków Krystyna z Księdzem Januszem. ;)
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

A noo Krystyno, co Krystyna wyprawia?

#71 Edited

Nikt tu chyba nie wspomniał o koledze Kierowniku, oraz innych postaciach wykreowanych przez Jacka Fedorowicza.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Lubię ani mru mru, Nowaki, Moralnego niepokoju, Skeczów męczących i czasami Młodych Panów.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Tak z ciekawości, co to za kabaret, co reklamuje Orange? Przynajmniej w tych reklamach jakoś działają mi na nerwy. Nie śledzę już tematu, a z branży wypadłem dawno temu.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Z tego co pamięć mnie nie myli to sieć orange reklamuje założyciel kabaretu moralnego niepokoju.
Pozdrawiam

Lubię i kabaret i stand up.

Dzień dobry! Moje ulubione skecze to:
Kabaret moralnego niepokoju-Egzotyczne wakacje
Kabaret moralnego niepokoju-Jadłopodawca
Kabaret smajl-egzamin na studia
Kabaret kałasznikow-Aplikacja mobilna
Kabaret paranienormalni-Dziadek w kinie
Kabaret czesław-kasa samoobsługowa
Bracia Szumahier-Tupaja strana.
Ten ostatni skecz jest w dwóch językach: angielskim i rosyjskim. W tym skeczu w sposób humorystyczny jest pokazana jak rosyjskojęzyczny klient nie znający języka angielskiego próbuje się dogadać się co do zamówienia z kelnerem w amerykańskiej restauracji, który mówi tylko i wyłącznie po angielsku.
Pozdrawiam