Komputery i akcesoria

mikrofon

Started by grzegorzm 27 posts last post 2 years ago Page 1 of 2

Witajcie! kupiłem mikrofon zewnętrzny do komputera, ale jak go podłączam to nie jest on wykrywany. Na liście mam cały czas jeden mikrofon czyli ten wbudowany w laptopa. jak to zmienićaby laptop go wykrywał?

jakie ma wejście?
Happy hacking

takie jak słuchawki czyli 3,5

To bardzo zależy od tego, jaki masz system dźwięku w swoim komputerze i czy wejście combo. Tutaj ma to bardzo duże znaczenie, dlatego przyda nam się producent i model Twojego komputera
Happy hacking

mam tylko jedno wejście. nie mam wejścia do mikrofonu.

#6 1 like

Problem jest w tym, że nie masz osobnego wejścia. Musisz kupić kartę dźwiękową na usb.

mam przejściówkę.

taka rozdziałka na dwa.

#9 1 like

Ale jeśli to jest wejście combo, to rozgałęziacz nic nie daje, bo nie ma swojego sterownika. Najlepsza będzie rzeczywiście karta dźwiękowa pod usb
Happy hacking

aha to wiele wyjaśnia.

jeszcze misię po podłączeniu pokazuje okno do wyboru czy podłączony został mikrofon czy słuchawki i tak dalej, ale jak wybieram to nic się nie zmienia.

Co do karty to polecam Unitek y-247A. Oferuje ona lepszą jakość dźwięku zwykle od tych kart laptopowych ma osobne wejścia i ma całkiem niezłe przedwzmacniacze wg ekspertów.

ile taka karta kosztuje?

Na aledrogo 69 zł, ale jak siędobrze poszuka można taniej.

Ja za swojego dałem 40
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

O jezu, co wy znowu gadacie. Są takie rozgałęziarki, co wszysto dają, Przestańcie siać nieprawdziwe knformacje.

Inna sprawa, że taka rozgałęziarka nie zawsze zastąpi normalną kartę z osobnymi wejściami. Uniteka jednak nie polecam, przejechałem się na nim, ma wejscie mic mono. Puki co to tylko tą rozgałęziarke mogę polecić, ja zakupiłem takąlokalnie w sklepie w Świnoujściu, ale kiepskiej toto jakości, muszę się za czymś lepszym rozejrzeć, a nie jakiś rozpadający się, przerywający w prawym anale chińczyk rozgałęziarka.

Przecież te wejścia combo są chyba mikrofonowe mono

Szczerze, nie wiem. Muszę to sprawdzić, mam lapka Hujaweia z wejściem kombo, podłączę do niego tą przejściówę i zobaczymy hehe.

Nie, nie. Ja w acerze mam stereo
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.