mikrofon
Wróć do Komputery i akcesoria#1 grzegorzm
Witajcie! kupiłem mikrofon zewnętrzny do komputera, ale jak go podłączam to nie jest on wykrywany. Na liście mam cały czas jeden mikrofon czyli ten wbudowany w laptopa. jak to zmienićaby laptop go wykrywał?
#2 Paulinux
jakie ma wejście?
#3 grzegorzm
takie jak słuchawki czyli 3,5
#4 Paulinux
To bardzo zależy od tego, jaki masz system dźwięku w swoim komputerze i czy wejście combo. Tutaj ma to bardzo duże znaczenie, dlatego przyda nam się producent i model Twojego komputera
#5 grzegorzm
mam tylko jedno wejście. nie mam wejścia do mikrofonu.
#6 monstricek
Problem jest w tym, że nie masz osobnego wejścia. Musisz kupić kartę dźwiękową na usb.
#7 grzegorzm
mam przejściówkę.
#8 grzegorzm
taka rozdziałka na dwa.
#9 Paulinux
Ale jeśli to jest wejście combo, to rozgałęziacz nic nie daje, bo nie ma swojego sterownika. Najlepsza będzie rzeczywiście karta dźwiękowa pod usb
#10 grzegorzm
aha to wiele wyjaśnia.
#11 grzegorzm
jeszcze misię po podłączeniu pokazuje okno do wyboru czy podłączony został mikrofon czy słuchawki i tak dalej, ale jak wybieram to nic się nie zmienia.
#12 DJGraco
Co do karty to polecam Unitek y-247A. Oferuje ona lepszą jakość dźwięku zwykle od tych kart laptopowych ma osobne wejścia i ma całkiem niezłe przedwzmacniacze wg ekspertów.
#13 grzegorzm
ile taka karta kosztuje?
#14 DJGraco
Na aledrogo 69 zł, ale jak siędobrze poszuka można taniej.
#15 pates
Ja za swojego dałem 40
#16 zywek
O jezu, co wy znowu gadacie. Są takie rozgałęziarki, co wszysto dają, Przestańcie siać nieprawdziwe knformacje.
#17 DJGraco
Inna sprawa, że taka rozgałęziarka nie zawsze zastąpi normalną kartę z osobnymi wejściami. Uniteka jednak nie polecam, przejechałem się na nim, ma wejscie mic mono. Puki co to tylko tą rozgałęziarke mogę polecić, ja zakupiłem takąlokalnie w sklepie w Świnoujściu, ale kiepskiej toto jakości, muszę się za czymś lepszym rozejrzeć, a nie jakiś rozpadający się, przerywający w prawym anale chińczyk rozgałęziarka.
#18 zywek
Przecież te wejścia combo są chyba mikrofonowe mono
#19 DJGraco
Szczerze, nie wiem. Muszę to sprawdzić, mam lapka Hujaweia z wejściem kombo, podłączę do niego tą przejściówę i zobaczymy hehe.
#20 pates
Nie, nie. Ja w acerze mam stereo