Grupy w komunikatorze Whatsapp, wersja tekstowa
Back to Inne#81 cinkciarzpl
Powiedziała osoba, którą widziałem na tak wielu grupach, że mogę zaświadczyć, że mówi prawdę, prawdę i tylko prawdę :D
Zależy od grupy. Jeśli jest tematyczna ploteczek nie będzie, ale jeśli admin pierdoła to i taka grupa się zrobi.
istnieje nawet nie jedna, problem w tym, że grupy na tym komunikatorze prędzej czy później zaczynają zawierać więcej pogaduszek i pierdół, niż, że tak powiem, samego mięska.
--
#82 wrzos33
Hmm, chyba macie rację, a szkoda, bo średnio mam ochotę słuchać, że ktoś coś zjadł i się najadł, ja bym sobie wyobrażała, że jeżeli ktoś dowie się czegoś ważnego, czy to jakieś wydarzenie, projekt, zagadnienie prawne, finansowe to wówczas dzieli się tą informacją z grupą. Należę do grupy Audiodeskrypcja i tam są same konkrety.
#83 cinkciarzpl
Ale czego się spodziewacie po grupach towarzyskich? One zazwyczaj tak właśnie wyglądają. Konkretne są grupy typowo techniczne jak strefa dostępności, orientacja w przestrzeni czy typowo tematyczny Andek o telefonach z androidem. Na takich grupach wątki odchodzące od głównej tematyki są bardzo szypko ucinane.
Z nowości, ostatnio próbuje się jakoś wykorzystać wprowadzone jakiś czas już temu przez whatsappa społeczności, czyli sieci grup pod jednym szyldem, widoczne dla wszystkich członków takiej społeczności. Powstała nawet jedna, mająca w założeniu integrować osoby z rużnymi niepełnosprawnościami. Była nawet dość konkretna, ale ostatnio ruch się tam wyzerował, prawdopodobnie przez zahamowanie dopływu nowych osób, ludzie nie są jeszcze oswojeni ze społecznościami jak się wydaje, no i dalej trzeba znać ich admina.
Ps. Wyedytowałem pierwszy post w wątku. Teraz idę spać dalej. :P
#84 MarOlk
@Cinkciarz, jeżeli myślimy o tej samej grupie w społecznościach to faktycznie od miesiąca tam pustką wieje. Nawet się zastanawiałem nad opuszczeniem tejże
#85 cinkciarzpl
tak, tak
-- (MarOlk):
@Cinkciarz, jeżeli myślimy o tej samej grupie w społecznościach to faktycznie od miesiąca tam pustką wieje. Nawet się zastanawiałem nad opuszczeniem tejże
--
#86 wrzos33
Czy istnieje grupa, a jeśli nie to wysuwam propozycję założenia takowej, gdzie możnaby dyskutować o obejrzanych filmach z ad.? Coś w rodzaju książkowej- mini recenzje, polecajki itp.