Grupy w komunikatorze Whatsapp, wersja tekstowa
Back to Inne#61 MonikaZarczuk
Ja w między czasie założyłam grupę "Żarty żartami", gdzie oczywiście opowiada się lub pisze kawały czy załącza linki do śmiesznych rzeczy, a także grupę poświęconą poezji.
Przyznam się też i pochwalę, że moja grupa mniam-mniam baaardzo fajnie się rozkręciła.
Dołączyłam też do grupy Iphone.
#62 cinkciarzpl
Zdrastwujcie tawariszcze,
Powstałem z martwych. Być może na czas jakiś, być może na chwilę. Tu widzę niby jakieś zmiany, ale i w świecie grup rzecz nie wąska się stała. Od jakiegoś czasu spis grup whatsapp wisi na tyflowiki
www.tyflonet.com
#63 MonikaZarczuk
Oh, oh, kogo ja widzę...
#64 cinkciarzpl
Ach! :D
#65 adelcia
hejka witaj,
prosze, czy mogl bys mnie dodac do grupky Nikt Mnie Nie Rozumie?
moj nr mas, wiec mozes go wykorzystac,
dziekuje,
-- (cinkciarzpl):
Witajcie, dawno mnie nie było, zatem nieco nowości z frontu:
Grupa śmiechoterapia! Z osobistych powodów administratorki stała się grupą zamkniętą i niniejszym wykreślam z listy.
Powstała grupa na facebooku oraz Whatsapp o nazwie "Orientacja w przestrzeni", która poszerza zakres poruszanej tematyki względem grupy 360, w związku z czym ta ostatnia została zamknięta. Administratorem grupy whatsapp jest ta sama osoba, która prowadzi grupę fb.
Powstała nowa grupa Whatsapp o nazwie Nikt Mnie Nie Rozumie, gdzie każdy może powiedzieć o tym, co go boli, nurtuje itd, jednak w praktyce prowadzone są luźne rozmowy. Po wielu perturbacjach aktualnymi administratorami są Marcysia i cinkciarz. :P
grupa ma charakter otwarty, wystarczy priv z numerem telefonu.
Do listy dołączam też grupę transport, poświęconą wszelkim gałęziom transportu publicznego choć dominującą reprezentację ma tu kolej. Jest to nieocenione źródło wiedzy o polskiej kolei, w tym info podawanego prawie na bieżąco o aktualnych wypadkach, utrudnieniach. Jeden z nieformalnych liderów ma szerokie kontakty na kolei więc robi za prawdziwy serwis informacyjny. Kontakt prv
Dołączam także grupę audiodeskrybcja. Jest to miejsce wymiany wszelkimi materiałami z tą potrzebną i użyteczną dodatkową warstwą.
Grupa GTNN wróciła do starej i bardziej oczywistej nazwy "Towarzysko Nn",, a do adminów dołączył cinkciarz. Zasady te same co w pierwszym poście, który wyedytuję jak będzie mi się chciało. :P
--
#66 cinkciarzpl
Grupa died
#67 JM
jak coś to tutaj znajdziecie zrzut grup zapisanych niegdyś na opisujemy.pl, jednak że spora część z nich była jjuż wymieniona tutaj: https://web.archive.org/web/20180101002834/http://www.opisujemy.pl/grupy-whatsapp/
#68 JM
Chej, jak dołączyć do grupy transport i audiodeskrybcja? Z kim się kontaktować?
-- (cinkciarzpl):
Witajcie, dawno mnie nie było, zatem nieco nowości z frontu:
Grupa śmiechoterapia! Z osobistych powodów administratorki stała się grupą zamkniętą i niniejszym wykreślam z listy.
Powstała grupa na facebooku oraz Whatsapp o nazwie "Orientacja w przestrzeni", która poszerza zakres poruszanej tematyki względem grupy 360, w związku z czym ta ostatnia została zamknięta. Administratorem grupy whatsapp jest ta sama osoba, która prowadzi grupę fb.
Powstała nowa grupa Whatsapp o nazwie Nikt Mnie Nie Rozumie, gdzie każdy może powiedzieć o tym, co go boli, nurtuje itd, jednak w praktyce prowadzone są luźne rozmowy. Po wielu perturbacjach aktualnymi administratorami są Marcysia i cinkciarz. :P
grupa ma charakter otwarty, wystarczy priv z numerem telefonu.
Do listy dołączam też grupę transport, poświęconą wszelkim gałęziom transportu publicznego choć dominującą reprezentację ma tu kolej. Jest to nieocenione źródło wiedzy o polskiej kolei, w tym info podawanego prawie na bieżąco o aktualnych wypadkach, utrudnieniach. Jeden z nieformalnych liderów ma szerokie kontakty na kolei więc robi za prawdziwy serwis informacyjny. Kontakt prv
Dołączam także grupę audiodeskrybcja. Jest to miejsce wymiany wszelkimi materiałami z tą potrzebną i użyteczną dodatkową warstwą.
Grupa GTNN wróciła do starej i bardziej oczywistej nazwy "Towarzysko Nn",, a do adminów dołączył cinkciarz. Zasady te same co w pierwszym poście, który wyedytuję jak będzie mi się chciało. :P
--
#69 cinkciarzpl
Spis grup oraz namiary na adminów teraz są tu:
https://www.tyflonet.com/index.php?title=Grupy_w_komunikatorze_Whatsapp
#70 JM
no naprawdę porządny spis, ale niestety nie znalazłem w nim grupy audiodeskrybcja, na której mi zależy
#71 cinkciarzpl
Do rogalenki
-- (JM):
no naprawdę porządny spis, ale niestety nie znalazłem w nim grupy audiodeskrybcja, na której mi zależy
--
#72 Natalia2000
Hej, prowadzę grupę dotyczącą masażu, kontakt bez problemu na eltenie.
#73 MonikaZarczuk
A z problemem, to gdzie?
#74 Paulinux
Cinkciarzu, 404 not found.
Przy okazji podbijam Telegramową Tyflopolskę
t.me/tyflopolska
Pytania/porady o szeroko pojętej dostępności, komunikacja w większości tekstowa, czasami tylko małe humorystyczne offtopy, ale głównie mięcho.
-- (cinkciarzpl):
Spis grup oraz namiary na adminów teraz są tu:
https://www.tyflonet.com/index.php?title=Grupy_w_komunikatorze_Whatsapp
--
#75 daszekmdn
Bo padło całe Tyflowiki.
Jeśli dalej chcesz ogarniać taki fajny spis, daj znać, pomyślimy nad hostingiem :).
#76 piter9521
Nie padło tylko zostało przeniesione do tyfloakademii.
#77 daszekmdn
A co to jest?
#78 wrzos33
Witajcie. Powiedzcie mi proszę czy istnieje na whatsap grupa poświęcona osobom niewidomym z różnymi ważnymi i ciekawymi informacjami z wielu dziedzin, do której można dołączyć?
#79 Zuzler
Istnieje nawet nie jedna, problem w tym, że grupy na tym komunikatorze prędzej czy później zaczynają zawierać więcej pogaduszek i pierdół, niż, że tak powiem, samego mięska.
#80 balteam
i nie ma tam wątków, więc jest to śmietnik i jeśli jest jakaś grupa bardziej specyficzna, to potem padają te same pytania, ponieważ ktoś nowy kto dołączył, nie będzie czytać tysiąca wiadomości.