EltenLink

Grupy w komunikatorze Whatsapp, wersja tekstowa

Back to Inne

#1 cinkciarzpl

Nieoficjalny i subiektywny spis stan na 03 2025

Andek; aktywna, średni ruch grupa zrzeszająca użytkowników sprzętów z systemem Android. Posiada także wersję w komunikatorze telegram, gdzie można ją wyszukać, choć nie jest tak popularna. Wersja Whatsapp administrowana jest przez osobę odpowiedzialną także za grupę orientacja w przestrzeni.

Luźne Gadki; stan nieznany Też grupa typowo towarzyska, ale inni ludzie, inne tematy. Mały ruch, chyba ciut starsi uczestnicy.
Tyflostancja; stan nieznany. Teoretycznie grupa techniczna o wszystkim, ale przeważnie tematy tam poruszane dotyczą Iphone'a i jego problemów. Ogromny ruch, bardzo wielu członków, nie każdy tam przez to wytrzymuje. Kontakt PRV.
Radioświry; aktywna, zmienny ruch od małego do średniego. Grupa, gdzie poruszane są tematy dotyczące radia rozumianego zarówno jako rynek medialny, jak i hobby; DXy, krótkofalarstwo, obserwacje tropo, bandscany, nasłuch służb, odbiór tv sat i nie sat, emisje cyfrowe etc.
Grupa Robocza; aktywna, bardzo mały ruch. Pokój prowadzony przez Tomeckiego, gdzie poruszane są różne tematy dotyczące funkcjonowania jako ślepotki. Na poły towarzyska, na poły typowo pomocowa, ale tematy dotyczą raczej samodzielnego życia, stosunków z urzędami, pracy i jej patologii etc.
Historiai; aktywna, bardzo mały ruch, miejsce, w którym odbywają się debaty, wymiany tekstów, linków, opinii dotyczących historii, zarówno najnowszej jak i okresów dawniejszych. PRV.
Transport; aktywna, średnio duży ruch Grupa na poły środowiskowa, na poły nie, poświęcona wszelkim gałęziom transportu publicznego choć dominującą reprezentację ma tu kolej. Jest to nieocenione źródło wiedzy o polskiej kolei, w tym info podawanego prawie na bieżąco o aktualnych wypadkach, utrudnieniach. Jeden z nieformalnych liderów ma szerokie kontakty na kolei więc robi za prawdziwy serwis informacyjny. Przepisy kolejowe, tabor, filmiki z przejazdów. Kontakt prv.
Audiodeskrybcja; Aktywna, średni ruch Jest to miejsce wymiany wszelkimi materiałami z tą potrzebną i użyteczną dodatkową warstwą, obecnie ma głównie profil informujący o nowościach na serverze, dyskusje są raczej niemile widziane. Kontakt prv.
Orientacja w przestrzeni; aktywna, bardzo mały ruch Grupa Whatsapp poruszająca wszelkie tematy związane z samodzielnym oswajaniem przestrzeni wokół siebie, w co wliczamy nie tylko poruszanie się, ale dotyka i czasem samodzielności w ogóle.
Mniam mniam; Aktywna, kulinaria, gotowanie.

Strefa dostępności aktywna, duży ruch.
Grupa dotycząca szeroko pojętej dostępności technologii, sporo tematyki jabbolowej.
Towarzyska strefa aktywna, średni ruch; towarzyska odnoga strefy dostępności.
W kontakcie aktywna, średnio duży ruch grupa towarzyska.
Żarty Żartami aktywna, nisko średni ruch,
opisano niżej. Dowcipy, humor, standup, kabaret i inne tam.
I wiele innych, bardziej prywatnych grup, których admini sobie nie życzą, sami wynajdując członków ale może się to zmieni lub nie ujętych tu, gdyż tam nie mieszkam. W razie czego służę namiarami na adminów prawie każdej opisanej tu społeczności.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Edited 2018-02-21 23:55

#2 daszekmdn

Kontakt do admina bez numerów? Tak się chyba nie da, chyba, że chodzi o jakiegoś maila gdzie można by go było poprosić o dodanie do listy w grupie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-02-22 00:21

#3 cinkciarzpl

Maila, może namiar na eltenie, gg, messenger,

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-02-22 09:37

#4 MonikaZarczuk

Witajcie. Jakiś czas temu założyłam na whatsappie grupę kulinarną, głównie są tam osoby niewidome i niedowidzące, ale nie jest nas wielu, ok. 12 osób i grupa często mocno milczy. Jeśli byłby tu ktoś, kto chciałby się do niej zapisać, to bardzo proszę o przesłanie swojego nr tel. do mnie, w wiadomości prywatnej. Wiadomo, ze im więcej osób, tym więcej zabawy, a może są tu tacy, którym temat jedzenia nie jest obojętny :P

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-04-30 13:20

#5 cinkciarzpl

Podbijam

2018-04-30 15:43

#6 Lowca_Androidow

Ja dołączę jak zmienię telefon na telefon z androidem i wóczas zainstaluję whatsapp

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-05-01 19:49

#7 cinkciarzpl

Powstała luźna pod względem tematu grupa, towarzysko niewidomi i niedowidzący. Administratorem jest Łukasz Słowik. Link do grupy działać będzie przez tylko krótki czas. https://chat.whatsapp.com/K2Mx1lAA7c63uzxYNjc1ei

2018-05-03 13:32

#8 MonikaZarczuk

Należę jeszcze do grupy dla wielbicieli książek, i podróżników.

2018-05-20 16:36

#9 cinkciarzpl

Na whatsappie? Możesz dać linka?

2018-05-20 23:02

#10 hryniek

@Cinkciarzpl: Nawet gdybym spróbował to ja ten link otworzę z telefonu, bo zdaje się ELten nie potrafi tego przekształcić w link, a na komputerze nie mam tego skonfigurowanego, bo dobija z tym qr i nie ważne jak ustawię telefon zczytać mi tego nie chce. A przepisywanie tego brzmi raczej średnio. Niby mogę po mailu sobie to wysłać, ale to też troszku droga na okrętkę.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-20 23:44

#11 MonikaZarczuk

Nie jestem pewna o jakiego linka pytasz Cinkciarzu.

2018-05-21 00:24

#12 cinkciarzpl

Chryniek, zobacz czy wszystko u ciebie dobrze z ekranem jako takim. Ja przez spoooro czasu klołem na ten kod do momentu gdy okazało się że mam odwrócony. Teraz to działa świetnie. Monia, no link do grupy książkowej. Chyba że nie macie?

2018-05-21 10:08

#13 hryniek

A no w sumie nie pomyślałęm, że erkan mógł mi się odwrocić. Dzięki. ;D. Jak się jest niewidomym nie zwraca się uwagi na pewne oczywistości. ;D, stestuję.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-23 01:12

#14 Irniss

prowadzę grupę zwierzoswera
grupa dla wszelkich miłośników zwiarzakó

oraz administruję gruą psie sprawy
czyli grupa o psach

jak coś piszcie na priw to dodam

Mam kota, na punkcie swojego psa
2018-05-23 02:09

#15 misiek

Irmis- prowadzisz na Fb?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-05-23 15:46

#16 Irniss

na fb mam stronkę zwierzoswera
ale wymienione wcześniej grupy są whatsappowe

Mam kota, na punkcie swojego psa
2018-05-24 01:08

#17 longshoot

to skoro to ten link do tej grupy towarzysko niewidomi i niedowidzący. już nie działa, to juak do niej dołączyć?

2018-07-21 22:16

#18 piter9521

Zgłoś się do łukasza prywatnie.

2018-07-21 23:27

#19 gadaczka

Padła strona opisujemy.pl a wraz z nią lista grup i list dyskusyjnych dla niewidomych. Wpisujcie w tym miejscu jakie znacie i do jakich należycie, bo inicjatywa była bardzo potrzebna.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2019-06-22 16:18

#20 gumeczka3

andek, typhlostancja, i typhlotehnoswera do wszystkich należę

nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.
2019-06-22 17:24