EltenLink

Wtyczki do NVDA

Back to Archiwum

#241 johnson

No to drodzy państwo ktoś pomyślał po części o pewnej funkcjonalności z we apropo szybkiej nawigacji. Otóż dołożył możliwość poruszania się tylko po tekście. Narazie sprawdziłem tylko na dodatkach i tylko mogłem latać po czystym a nie w nagłówkach. Sprawdziłem przed momentem, jak jest na listach, jak narazie działa. Gożej pewnie będzie, jak w tym byłaby mieszanka tekstu z linkami albo w jednym elemencie, albo na przemian raz link a raz czysty. Nazywa się to textnav. Lewy alt+shift góra do góry w dół oczywiście ze strzałą w dół.
https://addons.nvda-project.org/files/get.php?file=textnav

2018-11-11 15:58

#242 johnson

Właśnie z listami sprawdziłem. Taką mieszankę od razu pominie.

2018-11-11 16:04

#243 johnson

Ehh tak to jest, jak nie przeczyta się opisu dokładnie. On porusza się tylko po akapitach. Zobaczymy, co będzie w następnych wersjach.

2018-11-11 16:10

#244 tomecki

No i wtyczka audiochards. Super sprawa, chocaiż wymaga pewnego dopracowania. To jest idea, o której pisłem tj dźwiękowe wykresy i proszę państwa, to ma power! Problem w tym, że nie jest to wolne od bugów i jeśli ktoś wie jak to może ulepszać, bo oczywiście kod do pobrania jest.

2018-11-13 01:09

#245 zvonimirek222

i każdy może autorowi podesłać pull requesta.
Ja czekam tylko na jedną wielką zmianę!
Ta zmiana nazywa się przejście nvda na pythona 3.
Wtedy, NVDA nie będzie miało problemy z unicode, a dostanie wiele więcej możliwości do rozbudowy

Student studentowi wszystko
2018-11-13 13:08

#246 Paulinux

Ale wtyczki się pójdą... ścigać

Happy hacking
2018-11-13 20:49

#247 zvonimirek222

no jaki problem autorowi przeportować wtyczkę?
Ja problemów w cale nie widzę. Kto chce, ten i przeportuje, a kto nie chcę, to łzy tylko zobaczymy razem z narzekaniami użytkowników mówiących tylko o tym, że "o jeju, to mi nie działa".
To jest właśnie open source. Jeśli chcesz, to do projektu się bierzesz, tak jak ja za tłumaczenia, lub go porzucasz.
Czy ktoś mysli, że w linuxie nie jest podobna sytuacja?

--Cytat (Paulinuxx):
Ale wtyczki się pójdą... ścigać

--Koniec cytatu

2018-11-13 20:59

#248 Paulinux

Nie no, ja wiem, że tak jest i że to prawda, ale nie każdy jest taki, że zrobi projekt i prowadzi go dalej. Jest parę wtyczek autora anonimowego, wersji nieznanej, tylko z jedną wersją i tyle, więc myślę, że to nie będzie takie rzadkie

Happy hacking
2018-11-13 21:01

#249 Lowca_Androidow

Problem tkwić będzie w samym autorze :)

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-11-13 21:02

#250 zvonimirek222

i temu anonimowemu autorowi może się już odechcieć i powiedzieć, użytkownicy, mam was w głębokim poważaniu.

--Cytat (Paulinuxx):
Nie no, ja wiem, że tak jest i że to prawda, ale nie każdy jest taki, że zrobi projekt i prowadzi go dalej. Jest parę wtyczek autora anonimowego, wersji nieznanej, tylko z jedną wersją i tyle, więc myślę, że to nie będzie takie rzadkie

--Koniec cytatu

2018-11-13 21:16

#251 Puszkin

Jest jedna wtyczka, której używałem, a już nie działa czyli Clock czy jak to tam się pisze.

2018-11-13 21:36

#252 gumeczka3

działa ale nie jest wspierana a przynajmniej ja żadnych aktualizacji niemam

nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.
2018-11-13 21:49

#253 Lowca_Androidow

OJ, tam, wiemy, że to piszą ludzieza free, żeby ułatwić nam życie, ale są tacy co się przykładają bardziej i są tacy co się przykładają mniej, są tacy co wprowadzają poprawki, zmiany i się im chce, a są i tacy co uważają, że już zrobili i tak wiele i już więcej nie zrobią ;)
Ja jestem wdzięczny wszystkim tym, którzy stworzyli wszelkie wtyczki, sporo one ułatwiają nam życie, a przynajmniej mnie.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-11-13 22:05

#254 Paulinux

To prawda, teraz głupio mi za słowa, które wcześniej napisałam

Happy hacking
2018-11-13 22:06

#255 daszekmdn

Jeśli chodzi o wtyczke Clock, to jest inna tak samo funkcjonująca Cuckoo.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2018-11-14 00:57

#256 denis333

A po za tym clock będzie rozwijany. Zresztą na stronie dodatków jest odnośnik do githuba autora.

2018-11-14 07:12

#257 gumeczka3

jakoś niewidziałam odnośnika a ta druga wtyczka też nie jest rozwijana ja mam obydwie i nic się nie dzieje

nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.
2018-11-14 07:53

#258 zvonimirek222

clock jest rozwijany nadal.
Teraz idą poprawki do unicode

2018-11-14 09:11

#259 tomecki

Wcześniej czy później przesiadka na nowego pythona nastąpić powinna więc od tego ucieczki nie ma.

2018-11-14 10:29

#260 zvonimirek222

powiem tak:
Nv access muszą się przesiąść już w następnym roku, bo w 2020. R. wsparcie dla pythona dwójki się konczy
--Cytat (tomecki):
Wcześniej czy później przesiadka na nowego pythona nastąpić powinna więc od tego ucieczki nie ma.

--Koniec cytatu

2018-11-14 16:03