Wtyczki do NVDA
Back to Archiwum#221 Paulinux
Aaa bardzo przepraszam
#222 Paulinux
A ja mam pytanie. Czy jest jakiś tutorial do filereadera?
#223 daszekmdn
Nie aktualizujcie Remote na serwerach do nowej wersji.
Ma dziwną tendencję do crashowania się.
Rozłączyłem się wieczorem i w tedy padło.
W logach nie ma nic po za tym...
Tue Oct 2 23:47:30 2018
Received system signal. Waiting for server stop.
Tue Oct 2 23:48:28 2018
Shuting down server...
Closing channels...
Disconnecting clients...
Closing server socket...
#224 piter9521
U mnie nic nie rozłącza, a jestem cały czas podłączony.
#225 daszekmdn
A masz najnowszą?
#226 zvonimirek222
my i tak nawet starsza wersja ma tendencję do wysypywania się w niespodziewanych momentach.
#227 daszekmdn
to nic nie warte jest to coś.
#228 lukasz1993258
zainstalowałem sobie wtyczke do blokoweania klawiatury, i pytanie, dlaczego nie można zrobić, aby klawiatura blokowała się po uruchomieniu?, a myszka tak ma
#229 Lowca_Androidow
Zapytaj tego kto napisał wtyczkę.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#230 Julitka
Czy jest jakaś wtyczka, która zmusza NVDA do rozumienia Unicode w tablicach brajlowskich?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#231 matius
Ja mam wtyczke, która w narzędziach zwie się wpisywanie juicodu braila.
#232 Julitka
Ok, muszę sobie pobrać.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#233 matius
Wrzucić do udostępnionych?
#234 Julitka
Nie, pobiorę sobie, dzięki.
#235 lukasz1993258
czyli niema rady nato, aby klawiatura ruwnież się blokowała tak jak to jest wprzypadku myszki? gdy uróchamiamy nvda?
#236 daszekmdn
Pewnie nie ma tej funkcji bo jest bez sensu. W tedy nie mógłbyś nic zrobić po starcie NVDA.
#237 lukasz1993258
mugłbym, bo wystarczyło by odblokować za pomocą ustalonego przez siebię skrutu.
#238 szarka
Ja blokuję klawiaturę wciskając nvda plus 1 tzn włączając tryb pomocy
#239 zvonimirek222
ale jest to małointeligentny sposób, bo tak klawiatury nie zablokujesz.
--Cytat (szarka):
Ja blokuję klawiaturę wciskając nvda plus 1 tzn włączając tryb pomocy
--Koniec cytatu
#240 pioter998
również blokuję klawiaturę łączając pomoc NVDA - a skoro lepszego nie ma - uważam go za praktyczny.