android

talk back się dorobił klawiatury brajlowskiej

Started by zywek 92 posts last post 4 years ago Page 4 of 5

english unifiet :P
po co mi sygnatura?

j braillem na fonie nie umiem pisać dlatego pisze normalnie.

Ja też dostalem wczoraj w nocy tą udatke, na razie nie testowałem :D

Polecam się nauczyć, generalnie piszesz kilkakrotnie szybciej
, a że umiesz brajla jakotakiego to...
--Cytat (longshoot):
j braillem na fonie nie umiem pisać dlatego pisze normalnie.

--Koniec cytatu
po co mi sygnatura?

no brailla umiem i polski i angielski

Powiem tak. Kiedyś używałem SBK i była to mordęga. Mowa się zawieszała, talkbacka trzeba było wyłączać, kalibracja też niby sporo upraszczała, ale łatwo było o literówkę. A rozwiązanie od Talkbacka uważam za idealne. Fakt, trzeba się przyzwyczaić do jednego układu punktów, ale wszystko śmiga mega stabilnie i gesty są logiczne. CZekam na polskie znaki.

Świetna jest ta klawiatura. Czy ktoś mógłby napisać kilka słów o tym, jak to rozwiązanie ma się do klawiatury od Apple?

Ale nie można pisać, że trzeba się przyzwyczaić, bo w moim przypadku nie da się, musiałbym się zupełnie przestawić, musiałbym pisać do góry nogami bo odwracając telefon, aby mieć literkę a w górnym lewym rogu sześciopunkta, tak jak to jest prawidłowo mam głośniczek z lewej strony telefonu i to na dole, czyli tam gdzie trzymam telefon częścią dłoni zasłaniając w ten sposób głośniczek więc jeśli nie dodadzą możliwości obrotu klawiatury nie będzie ona dla mnie używalna.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

przecież możesz odwrócić punkty i odwracają się wszystkie wtedy, zaznacz pole wyboru
po co mi sygnatura?

Z prawej stronie na dole, nie z lewej. Z lewej strony jst maskownica, ktora niczego nie maskuje i port jack.

Papierku, w tej klawiaturze jest jedynie zamień miejscami punkty jeden i cztery, a to nie odwraca klawiatury.

żywku tak, ja mam głośniczek z prawej strony u góry jak trzymam telefon płasko przed sobą i wówczas punkt jeden czyli a mam w lewym dolnym rogu i żeby mieć u góry muszę odwróić telefon i wówczas głośniczek właśnie londuje z lewej strony na dole i go zasłaniam. Umiem jeszcze odróżnić lewą stronę od prawej.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

nie, tamjest zamień punkty np1i 4, ale odwraca wszystkie
po co mi sygnatura?

Tak, ale nie do góry nogami, zamienia je z lewej na prawą, ale nadal punkt jeden jest na dole, no chyba, że obrócimy telefon, gdyby zamieniał punkt jeden z trzy to by odwracał klawiaturę do góry nogami.
Inaczej, odwraca z lewej na prawą, a ja bym chciał, aby odwracał z góry na dół

aaaa, okk.
po co mi sygnatura?

ja nigdzie tegonie moglem znaleść

Czego nie mogłeśznaleźć?

Falowo to wchodzi, tkże spokojnie, ja dostałem 2 dni temu np

Witajcie, podobno w TB jest klawiatura brajlowska z polskimi diakrytykami ktoś testował?
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#80 1 like

SkyDark, ale go tu nie ma.