Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 19 of 57

#361 1 like

Tu nie chodzi o żadne teorie spiskowe, jest grono dzieci, które z jakiegoś powodu źle reaguje na szczepionkę, z resztą to dotyczy nie tylko dzieci, bo dorosłych również.
--Cytat (balteam):
W tym sęk, że w znacznej większości. To tak jak by teraz zacząć wierzyć w każdą teorię spiskową, bo sprawdziło się kilka.
Najlepiej po prostu poczekać z zakupem szczepionki, bo jeśli jest ona nowa, to nie jest przetestowana dobrze, zwłaszcza jak są naciski żeby szybko wyszła.

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Ale jakie teoriespiskowe skoro są to potwierdzoneinformacjedotyczące skutkówubocznych poprzedniej szczepionki na świńskągrypę, było otym głośno, a przykład jaki podałembyłpierwszy lepszy jaki znalazłemw sieci
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Od początku jestem tego samego zdania.
-- (Łowca_Androidów):
Coraz bardziej jestem przekonany, że szum koło koronawirusa jest wywołany celowo, a wirus istnieje już od dawna, a po prostu nie było w tym kierunku badań. Ludzie umierali i i było to przypisywane powikłaniom grypowym, zostało to ruszone i teraz robi się badania, które wykazują istenienie przeciwciał covika, wcześniej nie badało się w kierunku ich istnienia.
Mój kuzyn jak się okazało przeszedł dość niedawno właśnie koronawirusa, On i Jego żona, On stracił węch i smak, powoli odzyskuje smak i węch, po miesiącu, Ona miała przez 3 dni gorączkę 39 stopni, co ciekawe jest po chemi i to ostrej i współistniejąca choroba nie wpłynęła na przebieg infekcji, sama gorączka niewielemówi, bo nie miała innych objawów, ale jest pielęgniarką i w szpitalu robili badania i z pracujących tam miała najwięcej przeciwciał koronawirusa, czyli była zainfekowana.
Najlepsze w tym jest to, że jak dostała gorąckzę zadzwoniła na linię w celu informacyjnym i zapyali się czy miała duzności, odpowiedziała, że nie więc odpowiedzieli, że to nie wirus hehe, tak wygląda porada telefoniczna.
Sam bym sobie zrobił badanie na istnienie przeciwciał w moim organiźmie, ale koszt badania to 150 zł, przegęcie pały.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Chodziło mi o to, że teraz niektórzy odrzucają szczepionki, bo jedna była zła, co jest do dupy podejściem.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#365 1 like

Powiedz to osobom, którym szczepionki zniszczyły zdrowie i nie, nie mówię tu wcale o autyzmie, bo to nawet dla mnie naciągana teoria.
--Cytat (balteam):
Chodziło mi o to, że teraz niektórzy odrzucają szczepionki, bo jedna była zła, co jest do dupy podejściem.

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

Generalnie możemy i z ognia nie korzystać, bo do tej pory pewnie miliony zgineły w pożarach, ale chyba to nie w tąstronę powinno iść.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#367 1 like

Lecz tu chodzi o kwestię wyboru, którą się odbiera. Ja nikogo nie zmuszam do korzystania z ognia, skoro już tym torem podążamy, za to mnie system przymusza do ładowania całego tego syfu w moje dziecko, a jeśli coś się stanie to nikt, absolutnie nikt poza mną i mom dzieckiem nie poniesie konsekwencji, bo żaden lekarz nie da gwarancji na piśmie, że nic jej się nie stanie po szczepieniu.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

Tylko jeśli sporo osób się nie zaszczepi, to dana choroba będzie dużo bardziej obecna w populacji i jeszcze nie zasczepione dziecko umrze, więc równie dobrze mogę ciebie spytać czy dasz gwarancję, że twoje dziecko nie zabije kogoś nieświadomie?
Naukowy bełkot kiedyś podał przykład, powikłania w pewnej szczepionce sąu np. 1 osoby na 100000, natomiast śmiertelność u ludzi na daną chorobę to np. 100 osób na 100000, albo 1000 osób. Także chyba wybór jest oczywisty.
Jak znajdę dokładnie tą statystykę to ją tu napiszę, bo nią tylko chciałem zobrazować pewien problem. Mianowicie taki, że powikłania są dużo mniejszego zasięgu niż śmierć u osób niezaszczepionych.

#369 1 like

To inaczej, doszczepiasz się?
I gdyby rzeczywiście te powikłania były tak rzadkie to wierz mi, nie byłabym tak sceptyczna. Lekarze nie zgłaszają NOPów do sanepidu i w tym tkwi cały problem, więc te statystyki nie są zbyt wiarygodne, z całym szacunkiem. Gdyby tak rzetelnie wywiązywaliby się i zgłaszali niepożądane odczyny poszczepienne to pewnie wyglądałyby inaczej.
--Cytat (balteam):
Tylko jeśli sporo osób się nie zaszczepi, to dana choroba będzie dużo bardziej obecna w populacji i jeszcze nie zasczepione dziecko umrze, więc równie dobrze mogę ciebie spytać czy dasz gwarancję, że twoje dziecko nie zabije kogoś nieświadomie?
Naukowy bełkot kiedyś podał przykład, powikłania w pewnej szczepionce sąu np. 1 osoby na 100000, natomiast śmiertelność u ludzi na daną chorobę to np. 100 osób na 100000, albo 1000 osób. Także chyba wybór jest oczywisty.
Jak znajdę dokładnie tą statystykę to ją tu napiszę, bo nią tylko chciałem zobrazować pewien problem. Mianowicie taki, że powikłania są dużo mniejszego zasięgu niż śmierć u osób niezaszczepionych.

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

#370 1 like

I coś odnośnie doszczepiania, żeby nie było, że jestem gołosłowna i jakieś tam bzdury bez pokrycia wymyślam.
https://www.medonet.pl/narodowy-test-zdrowia-polakow/zyj-zdrowiej,szczepienia-dla-doroslych--na-co-powinnismy-sie-zaszczepic-,artykul,31186474.html
No i zrobił się oftop, a to chyba nie na ten wątek.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

https://www.youtube.com/watch?v=eMRBefDu5HQ
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#372 1 like

Nienawidzę firm farmaceutycznych i nie dam się zaszczepić od żadnego korona.

#373 1 like

To piątka.
-- (szarka):
Nienawidzę firm farmaceutycznych i nie dam się zaszczepić od żadnego korona.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#374 1 like

Piątka Łysy.

Łowca, przyjrzy się temu jeszcze raz. :)

ale czemu mam się przyjrzeć?

Temu, co npisałam.

Zuzer, typowa literówka i ja jak czytałem to również nie zwróciłem uwagi na odmienne ułożenie liter, a tym bardziej nie zwróci uwagi osoba widząca, bo to umysł czyta, nie oczy.

Chodzi mi o to, że skoro autor pieprznął się w takiej rzeczy, to równie dobrze mógł popełnić błąd w reszcie treści.

Jasne, zwłaszcza, że artykuł dotyczy faktów jakie miały miejsce, poza tym dziwi minie ten sposób myślenia, literówka,która może siętrafićkażdemu, a treść artykułu,