Oto przykład polskiej "odpowiedzialności" w czasie pandemi kiedy naprawdę należy zachować rozsądek.
Cytat: Wiele par, które planują wesele na kwiecień czy maj, zastanawia się, co zrobić w sytuacji coraz większych obostrzeń. Eksperci radzą, żeby nie panikować, tylko zachować zimną krew i próbować się dogadywać z właścicielami sal czy orkiestrami.
Jak ma być dobrze, jak ma się zmniejszyć tempo rozprzestrzeniania się koronawirusa kiedy nawet eksperci namawiają do zbiorowych imprez. Kosmiczny przejaw debilizmu, przecież wiadomo, ze na takie wesele przyjeżdżają ludzie z całej Polski, z różnych stron i prawdopodobieństwo pojawienia się kogoś zainfekowanego jest bardzo duża, wystarczy na takiej imprezie jeden chory, a po imprezie wszyscy mają już covika.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Teraz to ty panikujesz. Tak się składa, że trzy tygodnie temu byłem na ślubie brata i żyję, a skoro tutaj piszę, znaczy że nic mi nie dolega. Mojej rodzinie też i z tego co wiem rodzinie jego żony również nic nie jest. Fakt, że nas wszystkich było 20 osób max, no ale zawsze. --Cytat (Łowca_Androidów): Oto przykład polskiej "odpowiedzialności" w czasie pandemi kiedy naprawdę należy zachować rozsądek.
Cytat: Wiele par, które planują wesele na kwiecień czy maj, zastanawia się, co zrobić w sytuacji coraz większych obostrzeń. Eksperci radzą, żeby nie panikować, tylko zachować zimną krew i próbować się dogadywać z właścicielami sal czy orkiestrami.
Jak ma być dobrze, jak ma się zmniejszyć tempo rozprzestrzeniania się koronawirusa kiedy nawet eksperci namawiają do zbiorowych imprez. Kosmiczny przejaw debilizmu, przecież wiadomo, ze na takie wesele przyjeżdżają ludzie z całej Polski, z różnych stron i prawdopodobieństwo pojawienia się kogoś zainfekowanego jest bardzo duża, wystarczy na takiej imprezie jeden chory, a po imprezie wszyscy mają już covika.
--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
polska za bardzo panikuje bo nie mają miejsc w szpitalach większość osób przechodzi to bez objawowo i teoretycznie każdy z nas mógł mieć tego korona wirusa
Z drugiej strony popatrzcie sobie na statystyki u nas, a w takiej szwecji, gdzie premier otwarcie powiedział, że ich super taktyką na to ustrojstwo jest uodparnianie ludzi. Tylko czekać, aż w szwecji będziemy mieli paraliż podobny jak we włoszech.
Łysy, nie panikuję, myślę rozsądnie, jeśłi się zjeżdżają ludzie z całej polski i odbywa się weselicho na 150 osób to jakie jest prawdopodobieństwo, że jedna z tych 150 jst zarażona? Aktualnie coraz większe, to, że Tobie się udało nie oznacza, że iinym również się uda, ale właśnie takie myślenie jakie Ty reprezentujesz powoduje, że to draństwo wciąż się rozprzestrzenia. Poza tym panika czy nie, uu ojego syna pracuje gość, ukrainiec, właśnie wrócil z wesela, odbyło się 20 marca i właśnie robił testy bo ma wysoką gorączkę.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Niczego nie rosprzestrzeniam. Jak chcecie swoje życie marnować na panikę, to jak tam sobie chcecie. Równiedobrze z dnia na dzień możesz dostać raka z przerzutami.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Łysy, kto tu mówi o panice, należy po prostu zachować ostrożność, a nie postępować lekceważąco, ślub nie jest czymś bez czego nie można żyć.
O ile uważam, że takich ceremonii jak chrzest lub ślub sam w sobie nie powinno się odkładać, o tyle zgadzam się z Łowcą, że impreza na kilkadziesiąt osób, w której uczestniczą różni ludzie z różnych miejsc, to nie najlepszy pomysł.
Tylko teraz pytanie. Kiedy ten cyrk się skończy? Poza tym to się tak łatwo mówi. Ale te wszystkie przekładajki to ogromne straty dla predsiębiorców. I jak nic się z tym nie zrobi, to po epidemi może nas czekać kolejny kryzys. Tym razem finansowy.
Ej, ale w tym artykule jest napisane, żeby się dogadać, więc autor mógł mieć na myśli różne sposoby: 1. przełożenie ślubu 2. zwrot zaliczki
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Gdyby chodziło o przełożenie terminu nie użyto by określenia "dogadać", a jedynie proponowano by przełożenie terminów co i tak jest oczywiste, bo taki właściciel nie może zorganizować oficjalnie imprezy więc przepadają środki, przepada zarobek i to on jest bardziej stratny niż ci co rezerwowali.
Ale tego nie przeskoczysz, chcesz czy nie, takie problemy po prostu teraz są i będą. Z fryzjera, kosmetyczki czy lumpeksu też raczej teraz nikt nie pokorzysta, prawda? Oni też są stratni.
Tak Zuzer, ale nie o to mi chodziło w mojej wypowedzi, odnosłem się jedynie do postu gadaczki. Chodziło ogólnie o artyków gdzie eksperci boczkiem, ale namawiają do orgranizowania przyjęć weselnych.
Niektórzy namawiają do bojkotowania kwarantanny i nakazów siedzenia w domach. I są to osoby znane. Jaki ten system jest, taki jest, bo zdecydowanie nie jest najlepszy, ale bojkotowanie go nie jest rozwiązaniem problemu, a wręcz może go zaognić.
Denisie, że będzie... właściwie już jest kryzys, to pewne. Pod względem gospodarczym cofnęliśmy się do lat dziewięćdziesiątych i długo się z tego będziemy wygrzebywać.