Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 15 of 57

#281 Edited

To i ja dodam coś ze statystyk:
W 2019 roku na polskich drogach doszło do 30 tysięcy wypadków, w których zginęło 2 897 osób, a ponad 35 tysięcy zostało rannych - to wstępne dane policji, które w czwartek przekazał PAP podinsp. Radosław Kobryś.

Dane ze stycznia 2020 roku
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Bo niema co świrować, przecież nie będę biegł do lekarza z katarkiem.
--Cytat (Zuzler):
A ile jest osób, które mając tylko gorączkę czy tam kaszelek nie robią z tym nic, bo stwierdzają, że nie ma co świrować? I ilu wśród nich to ci z koronawirusem, a ilu zwyczajnie przeziębionych.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Myślę, że akurat jeśli chcemy rozmawiać o statystykach, trzeba brać pod uwagę choroby podobnego typu. Wypadki jednak nijak się do tego mają. Zapalenie płuc już owszem.

Czy ja wiem, to i to zabija, a jednak jest o tym cicho, o tym się tak głośno i z taką zawziętością nie mówi, a równieżnależałoby, również należy przestrzegać, apelować o rozwagę, ostrożność i myślenie, rónież za innych.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

myślę, że niema dobrego rozwiązania na tą sytuację. Gdyby nic nie z robić to mieli byśmy wiele więcej zachorowań i zgonuw na korono wirusa a jak zrobić dużo bo nie powiem za dużo to wszystko stoi.

@Łowca Tak i nie. Trzeba pamiętać o tych ludziach, mieć świadomość, że giną, ale jednak żeby ktoś zginął w wypadku, to ktoś musi się postarać. I czy to będzie ten zabity, czy też inny idiota, który ten wypadek spowoduje, to jednak jakoś tam ktoś musi zapracować. A Koronawirusa możesz złapać, podając komuś życzliwie rękę na przywitanie i mówiąc "cześć". Czyli niemal za darmo.
Kiedyś było powiedzenie "Za darmo to można kaszlu się nabawić", a teraz kaszel zostanie zastąpiony przez Koronawirusa. :)
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Tak, ale czytając takie statystyki czy to właśnie wypadków czy zachorowań na grypę i zapalenie płuc, nie wspominając o innych chorobach człowiek zaczyna się zastanawiać skąd to szaleństwo, taki bum, zastanawiające jest również, że nagle jak się szybko pojawił w Chinach tak szybko znikł.

#288 Edited

Znika łowco. Znika. O ile chiny mówią prawdę. Bo tam w ten ich komunistyczny wymiar informacji to jakoś średnio wierzę. Choć chciało by się patrzeć z wielkim optymizmem na to wszystko, co się tam dzieje.

#289 1 like

A idąc tym tropem, każdy zgon spowodowany zapaleniem płuc o nieustalonej etiologii będzie można zakwalifikować jako koronawirusa, wszak nikt zwykłemu szaraczkowi wyników testu nie pokaże, więc będzie można wmówić wszystko opinii publicznej.
Może trochę na wyrost to przedstawiam, ale tak być może, co nie oznacza, że musi.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

#290 1 like

@Kat
Brawo. Do tego trochę zmierzałam.

Neleży również brać pod uwagę, że ten COVID-19 jest już od dawna i od dawna nas infekuje, ale nie robiono w tym kierunku testów, po prostu delikwent zmarł na grypę lub zapalenie płuc, objawy identyczne jak przy COVID-19
Jeśłi chodzi o same Chiny, nigdy w histori nie spotkałem się, aby rząd tak się przejął losem ludności, do tego tej najniżej stojącej w hierarchi spłecznej, a tu tak nagłe zainteresowanie i bach, nie ma wirusa.

#292 1 like

Nie, żebym próbowała ukłuć jakąś własną teorię, ale nie zdziwiłabym się, gdyby jakaś tam część już go przeszła wcześniej, tj. dajmy na to na przełomie listopada i grudnia.
Ja wiem, to daleko idące stwierdzenie, ale wcale by mnie nie zaskoczyło.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

#293 1 like

Bardzo możliwe @Kat. Wydaje mi się, że Chiny zaczęły nas alarmować o sprawie dopiero wtedy, gdy zdały sobie sprawę z faktu, że i tak nieuchronnie dowiemy się, skąd to świństwo przyszło, bo zbyt wielu właśnie stamtąd je przywiało.

#294 1 like

Dokładnie, wymknęło się im spod kontroli i wtedy podnieśli larum.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

@Łowca Nie możemy powiedzieć, że w Chinach "bach, wirusa nie ma". To, że się o nich nie mówi, nie oznacza jeszcze, że
A Nie ma go,
B Nawet, jak go nie ma, to nie pozostawił po sobie bolesnych śladów.
To tylko oznacza, że media nie są już Chinami zainteresowane, a i Chiny już nie czują potrzeby afiszowania się z tematem, jeżeli ją czuły kiedykolwiek.
Bo przecież bliżej są tak zachwalane w mentalności Polaków Anglia, Włochy, Francja i Hiszpania ze swymi niesamowicie przerażającymi statystykami, niż Chiny, owiane mgłą tajemnicy i tak czy siak socjalistyczne i daleko, więc b. :) Aaa, no i produkujące tandetę za miskę ryżu. :p

Ależ wychodzi na to, że jest.
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/najnowsze-fakty/news-koronawirus-znowu-wzrasta-liczba-zachorowan-w-chinach,nId,4428404
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

Nie będę czytać, żeby się nie denerwować, ale spodziewałam się tego. Najprawdopodobniej stało się tam to, co grozi i nam - całkowite zapomnienie o przeszłości na rzecz teraźniejszości.

Kaszlu za darmo nie dostaniesz, ale gardło to od tak boli.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

gdzieś na facebooku jakiś czas temu wy czytalem wypowiedź, która daje do myślenia. Mniej więcej chodziło o, to, że w chinach wirus się pojawił, na początku świata nie informowali bo wiadomo dla czego, ale za bardzo się rozprzestrzenił, więc coś trzeba było powiedzieć, że dramat jest, ale jak z każdej sytuacji i z tej można wyciągnąć dobre rzeczy bo w świat poszło, że jednak chiny nie takie straszne i trochę tymi obywatelami swoimi się przejmują. Więc zamknęli wystkich w domach żeby pokazać działanie i zapobieganie rozprzestrzeniania się wirusa. Więc znaleźi receptę, która działa, ludzie siedzą w domach więc problemu niema i wirus się nie rozprzestrzenia, ale co na świat miało pójść to poszło, wystarczająco żeby europa i tak dalej radziła sobie z tym długie miesiące a w tym czasie pojawiasię informacja, że chiny wygrały walkę, zamykają szpitale i problem znika, więc fabryki ruszyły i kto wygrał kolejny raz chińczycy a stany dostały po nosie. bo ludzie ciągle umierają. teraz złe chiny będą zbawiać świat maseczkami, respiratorami, i nie działającymi testami.

Coś w tym jest.
--Cytat (grzegorzm):
gdzieś na facebooku jakiś czas temu wy czytalem wypowiedź, która daje do myślenia. Mniej więcej chodziło o, to, że w chinach wirus się pojawił, na początku świata nie informowali bo wiadomo dla czego, ale za bardzo się rozprzestrzenił, więc coś trzeba było powiedzieć, że dramat jest, ale jak z każdej sytuacji i z tej można wyciągnąć dobre rzeczy bo w świat poszło, że jednak chiny nie takie straszne i trochę tymi obywatelami swoimi się przejmują. Więc zamknęli wystkich w domach żeby pokazać działanie i zapobieganie rozprzestrzeniania się wirusa. Więc znaleźi receptę, która działa, ludzie siedzą w domach więc problemu niema i wirus się nie rozprzestrzenia, ale co na świat miało pójść to poszło, wystarczająco żeby europa i tak dalej radziła sobie z tym długie miesiące a w tym czasie pojawiasię informacja, że chiny wygrały walkę, zamykają szpitale i problem znika, więc fabryki ruszyły i kto wygrał kolejny raz chińczycy a stany dostały po nosie. bo ludzie ciągle umierają. teraz złe chiny będą zbawiać świat maseczkami, respiratorami, i nie działającymi testami.

--Koniec cytatu