Wątki archiwalne

korona wirus

Started by Dominiczkin 846 posts last post 5 years ago Closed Page 37 of 43

Transcription

Tak, coś o tym słyszałam, bo na Twitterze, kto ma Twittera, to może sobie sprawdzić. Ja aktualnie sobie sprawdziłam, jak to tam jest, bo dużo osób piszczy. I tak, o Warszawie to było najgłośniej, że właśnie posiedzę większe miasta. A ciekawe jest w sumie, jak Lemberg, czy będzie czerwona strefa, czy nie, nie wiem, w sumie trzeba zobaczyć.

<3 :* <3

Transcription

Tak, wygląda na to, że Lemberg też będzie objęty strefą czerwoną niestety.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

I przepraszam za pomyłkę, bo nie 10 miast wojewódzkich, tylko 11, skoro już to mam pod ręką, to mogę Wam przeczytać na szybko, jakie to są miasta, które wchodzą w strefę czerwoną od soboty. Więc mamy Białystok, Bydgoszcz, Gdańsk, Kielce, Kraków, Lublin, Łódź, Olsztyn, Poznań, Rzeszów i Warszawa. Także to są te miasta, które wchodzą w strefę czerwoną.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

To było do przewidzenia, jeśli chodzi o te strefy, także moja przepowiednia prawie się sprawdziła, a nie no, serio, to było do przewidzenia.

<3 :* <3

Transcription

No przecież to samo mówiłem.

Transcription

Widać, że naszemu rządowi coraz bardziej odbija. Oni chcą zniszczyć gospodarkę, tylko o to mi chodzi. Zamiast wracać do normalności, to najlepiej wszystko pozamykać, tak jak było w marcu i niech ludzie się dosiedzą w domach. Nigdy więcej. PiS.

Transcription

Dodam jeszcze tyle, że przez tych pisowskich propagandystów mam naukę zdalną. Niestety, człowiek by się z ludźmi spotkał, to nie to, muszą robić naukę zdalną. Kiedy to się wszystko skończy?

Transcription

No właśnie, kiedy? Nie tak prędko.

Transcription

No i słuchajcie, przed chwilą mówili, że wraca też hasło, zostań w domu. Także ta sytuacja, która będzie nas obowiązywać od jutra, już zaczyna przypominać lockdown, lockdown sprzed pół roku. No cóż. Trzeba patrzeć, co będzie dalej.

Transcription

Tak, zamykajcie wszystko. Jeszcze raz powiem, nikt więcej PiS-u. Na żaden PiS już nie będę głosował.

Transcription

Pytanie, kiedy będą protesty przeciwko tej całej sramdemii.

Transcription

A propos protestów, to jutro w Warszawie będzie protest odnośnie zamykania fitnessów w stylu czerwonej.

Transcription

Tu Kaczyński tak powie, że zrobić lockdown i tak musi być, to wszyscy się Kaczyńskiego słuchają.

Transcription

Jeszcze żeby podali do kiedy, to będzie zamknięty, tylko kiedy będą te obostrzenia zasrane, a jak nie podają terminów, no to znaczy, że może dotrzeć kuźwa wiecznie, te obostrzenia zasrane. Posrana władza.

Transcription

I tak wiadomo, że te testy na koronawirusy są fejkowe, więc po co oni to robią? Po co?

Transcription

I jeszcze mi zrobili nauczanie zdalne na kierunku BHP na studium. Jutro właśnie mam. Ja już wolę się spotkać z ludźmi, a nie siedzieć w domu kuźiwa, bo władza sobie tak kuźwa zażyczyła. Nigdy więcej żadnego PiSu.

Transcription

Pomimo tego, że jestem żółtą strefą to już się nauczanie stale wprowadza, tylko pytanie dlaczego?

Transcription

Ja nie wiem, Markusie, bo w żółtej strefie masz hybrydowe nauczanie, a co do tego, czy będzie logdan? Wydaje mi się, że raczej tak, bo to wszystko właśnie ku temu zmierza. Jeżeli w ciągu tygodnia będzie zakażeń na przykład dobowo 6 tysięcy, 7 tysięcy, 8 tysięcy, 9 tysięcy, no to w tym wypadku może się nagle okazać, że wszystko pozamykają znowu, prawdopodobnie na miesiąc albo dwa. No bo tak pewnie będzie, prawdopodobnie.

Transcription

Teoretycznie lockdown może być, ale z drugiej strony podatki, skąd rząd ściągnie podatki, jeżeli znowu wszystko pozamykają, znowu będzie to co jest w, było marzec, maj, no to będzie problem z podatkami, więc mogą narzucić jeszcze jakieś restrykcje a propos sklepów, niesklepów czy coś, ale takiego lockdownu gdzieś czytałem, że sobie nie mogą pozwolić na lockdown, taki. No może tydzień, może dwa, ale nie na pewno dwa miesiące. No i jeszcze u nas tutaj na Mokotowie znowu jeździ policja i kontroluje, czy ktoś ma maseczkę czy nie, sobie radiowozy po osiedlu jeżdżą tak wte i we wte.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

No to tutaj policja chyba jeszcze nie jeździ, aczkolwiek można się niebawem wszystkiego spodziewać za jakiś czas, bo diabli wiedzą, więc nie wiem, natomiast co do lockdownu to ja jestem niemal pewny, że on niemal będzie.