Wątki archiwalne

korona wirus

Started by Dominiczkin 846 posts last post 5 years ago Closed Page 30 of 43

Transcription

No co do testów, to nie wiadomo, jak to wygląda. No ale nikt nam tego jakby nie powie. No jest podane 1587, ale czy tyle jest? No tego nie wiadomo. Może być więcej, może być mniej. No ale nikt nam tego nie powie. Do ogółu publicznego podali 1587. No może gdzieś by to sprawdził, ale trzeba byłoby troszeczkę chyba pokopać w koglach. No chyba, że w tej Realu 24 by podali.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Tylko wiecie co, że kiedyś służba, te Ministerstwo Zdrowia się wygadało, że niby zmarło tylko 296 osób na koronkę, a reszta na inne choroby podobno, więc służba zdrowia też kręci, bo jakby kiedyś podali, że na kanale suwerenny.pl słyszałem, że no służba zdrowia podała, że zmarło na koronkę tylko 296 osób. No więc coś tu nie taki jest.

Transcription

No tak naprawdę, no, nie wiadomo, co tu jest grane. No też gdzieś słyszałem, że mało zmarło. Teraz niby znowu zacząłem się tłumaczyć, że obostrzenia jakieś będą w czerwonych i żółtych strefach dodatkowe, że ogniska zakażeniowe to są szpitale, imprezy rodzinne i że powrót do normalności. No jakieś takie głupie tłumaczenia idą.

Transcription

Ja pamiętam panowie, że powrót, powrót, powrót do, do, do, do, do mnogości był przede wszystkim wtedy, kiedy był frateliczku, a o tym, o tym nie mogło mówić, bo to już się robiło niemal nudne, no i w sumie to dałem do powiedzenia, gdzie jechał, około Piedolca.

Transcription

Tak jak zawsze, głupie wytłumaczenia i tyle. Bo według nich powinniśmy wszyscy siedzieć na tyłkach i nigdzie się nie ruszać, bo jest przecież pandemia. To lepiej niech nas zamkną wszyscy w domu jakichś bezkrawek po prostu. I niech dalej z nas wszyscy robią idiotów. To jest według nich najlepsze dla nas. To w ogóle nie imprezujmy i nic nie róbmy. Bo przecież jest pandemia, która się wleczy już od marca. Też takie głupie myślenie dają. KONIEC!

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to prawda, oni tak kręcą, że to jest jakaś masakra Po prostu moim zdaniem Raz mówią tak, raz mówią tak Masakra

Transcription

No totalna masakra totalna

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Pytanie, czy mama do Niemiec wyjedzie. Bo ma jechać w październiku. Ciekawe, czy nie zamkną granic. Czy jeszcze ma mi się udać, czy nie. I pytanie, czy wróci. No bo wyjechać to może jeszcze, jeszcze. Ale jak będzie coraz więcej zakażeń, czy w grudniu wróci.

Transcription

No i to jest właśnie pytanie za 100 punktów. Czy wróci z tych Niemiec? Czy znowu wprowadzą te obostrzenia co do przyjazdu z zagranicy i wyjazdu z zagranicy? To jest właśnie pytanie. Oby oczywiście do tego nie doszło, bo już chyba wszyscy w tym momencie by ześwirowali. Już i tak mamy jakieś tam loty zakazane. Chyba z Francji do nas są loty zakazane samolotami, jak dobrze pamiętam. Także w związku z powyższym taka o to właśnie sytuacja jest. Mam tylko nadzieję, że znowu do takiej sytuacji właśnie nie dojdzie, w której tutaj się nagle okaże, że z dnia na dzień jesteśmy pozbawieni jakiegokolwiek wyjazdu z zagranicy. Na granice i na odwód.

Transcription

Co do gwarantan czy różnie tam, wczoraj na przykład mojego brata narzeczona pytała się menadżera tam swojego, bo wraca do Wielkiej Brytanii w sobotę, wraca w niedzielę, już będą tam na miejscu, no to poniedziałek idą do pracy i tak dalej, no i ona się tam dowiedziała, że nie będzie musiała gwarantanem przychodzić. A co do mojego brata, to nie wiem, jak tam podejmą decyzję, bo wiecie, to różne, w różnych fabrykach to różnie jest, tak, jedna fabryka właśnie, no, jeśli chodzi o żywność, no to jest ważne, no ale, no, a jeśli chodzi o te, no, tych więcej przypadków, 1587, no to tak, no, no, ciekawe. Ja na przykład w tym tygodniu zamierzam do Bydgoszczy pojechać, bo zobaczę jak to tam będzie, wyglądało, no ale myślę, że będzie ok, nie wiem, na razie moje plany nie legły w gruzy i mam nadzieję, że tak będzie. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

Nie wiem jak to z mamą będzie, jak jechała do pracy w kwietniu na początku i już były granice pozamykane, to normalnie pojechała, że idzie do pracy jako opiekunka i nie miała kwarantanny. No więc teraz jak będzie wracała, miejmy nadzieję, że też tak będzie, że na święta przyjedzie, a nie że ją spotka jakaś kwarantanna czy coś. No wiadomo, że jak było zaostrzone, to mama by nie wracała. Pewnie. No tak naprawdę trzeba będzie to obserwować, jak to będzie wyglądać w Polsce, jak to będzie wyglądać w Niemczech. No i zobaczymy. No póki co kwarantanny jeszcze nie ma, ale zobaczymy jak będzie coraz więcej zakażeń i w Polsce i w Niemczech. Czy znowu jakaś kwarantanna nie wejdzie, no to mama będzie musiała kwarantannę odbyć, a znając mamę, wtedy zostanie zakończona kwarantanna. Wtedy zostanie zakończona kwarantanna. Wtedy zostanie zakończona kwarantanna. Wtedy w Niemczech tylko przejdzie na inny dyżur, żeby po prostu tej kwarantanny nie odbywać.

Transcription

Ja Wam powiem tak, te wszystkie telewizje już się same zakręciły, te media głównego nurtu już się same kręcą w tym, co mówią, już oni sami nie wiedzą, co mówią, co gadać, jak gadać, oni już się sami tak pogmatwali, że oni już się bardziej zagmatwać nie da. Oni są tak zagmatwani, że już się raczej sami pogubili, gdzie żyją, jak żyją, co mają robić. To już jest tak, takiej dupi jest tak zwany.

Transcription

Zresztą wiem to od mojej mamy, to Holandia i Niemcy, w ogóle Cześć i zamykamy granice i zamykamy Deli, więc robi się znowu niefajnie. Od razu zamykamy granice i zamykamy Deli, więc robi się znowu niefajnie.

Transcription

Nie no słuchajcie, jedynie co to pozostaje mieć tylko nadzieję, że u nas do takiej sytuacji nie dojdzie, że znowu będą pozamykane granice i tyle. Tyle na dzień dzisiejszy mogę w tej kwestii powiedzieć. Pozdrawiam.

Transcription

Zobaczymy z tymi granicami, w kwietniu mama wyjechała spokojnie, więc zobaczymy jak to będzie. Teraz to chyba nie, zobaczymy jak to na grudzień będzie.

Transcription

Dokładnie, czas pokaże.

Transcription

I dowiedziałem się, że jeszcze 90% tych testów jest lipnych, bo są zbyt czułe i tak w ogóle i w ogóle nikt nie umiera do tego korona i teraz właśnie sobie słucham w Real24 o tych szczepionkach, o tym co Polacy tam niby lek wynaleźli, znaczy co oni powiedzą, wtedy wam coś, jak czegoś się dowiem jeszcze to powiem.

Transcription

A jeszcze jedno co do tych szmat, czyli maseczek tak zwanych, to w ogóle te szmaty zwane maseczkami, to one przenoszą więcej bakterii wydychanych z naszych płuc i potem to wdychamy i potem możemy nabawić się jakichś gronkowców i innego gówna, więc... bo w Szwajcarii był taki test przeprowadzany na tych, co noszą maseczki, znaczy na tych maskach od tych ludzi, którzy je nosili i tam się wykazało, że jest tyle bakterii, że to szok, bo oni nie zmieniali masek, tylko te same dziennie nosili, a z tego co słyszałem, to trzeba maseczkę co 30 minut wymieniać.

Transcription

No to się z Tobą zgadzam, gdyż maseczka za długo noszona można, załóżmy, nabawić się grzybicy płuc czy coś w tym rodzaju, więc no nie jest to dobre tak do końca, te maseczki. No ale się upierają, że w sklepie nie obsłużą. Przecież nigdy takiej sytuacji nie miałem, sorry raz, dwa miałem sytuacje takie, że byłem sobie w Euro AGD i nie chcieli mnie obsłużyć bez maseczki. Gdzieś to już tam mówiłem na tym forum, parę postów gdzieś tam hen hen hen daleko, w Gemini Park w Bielsku Białej i w Rossmanie w Gemini Park w Bielsku Białej też kazali założyć maseczkę. Tak to problemu póki co nie ma, nie spotkałem się. Nie mam. A propos maseczek, no ale to prawda, że one więcej bakterii powodują niż to warte.

Transcription

Ja jako osoba nie miałem takiego właśnie problemu jeżeli chodzi o obsługę bez maseczki, nigdy właśnie nie zostałem upomniany w jakimkolwiek sklepie, czy w Media Markt, czy w Media Expert, czy w Arcade, żeby myć maseczkę, oczywiście zawsze miałem, ale na przykład tutaj wylewiatanie, coś z tego, że zauważyłem, no to nie biorąc nacisku, żeby maseczkę myć.