No słuchajcie, no to w takim razie grubo, grubo, grubo, tyle mi pozostaje w tym momencie do powiedzenia, ja na szczęście jeżeli chodzi o zakup biletów jeszcze takich problemów nie miałem, bo ja zawsze bilety kupuję wcześniej, dwa dni, tak jak ty Mati, więc grubo, naprawdę grubo, pozdrawiam.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Nie, no jak kupujesz w kasie to problemu nie ma.
Głównie jest problem, jeżeli chcesz kupić u konduktora.
Ja tak nieraz robiłem, czy jechałem z Warszawy do Krakowa, czy z Krakowa do Warszawy.
To już nie ma znaczenia.
I w tamtym roku, i parę lat temu, no że po prostu, a dobra kolejka w kasie, nie będę czekał,
bo pociąg mi ucieknie i kupię sobie u konduktora.
No nie, tu niestety już to nie przejdzie.
Więc tak, jeżeli wiem, że mam zaplanowaną podróż, no to sobie kupuję bilet albo przez PKP Intercity.pl,
no albo przez aplikację Skycash'a lub IC Mobile Navigator.
No i wtedy można sobie bilet też kupić, jeżeli są miejsca, to nawet na godzinę przed,
można sobie spokojnie taki bilecik zakupić.
No i jeszcze właśnie, teraz mi przyszło powiadomienie Polsat News,
że te zakażenia są podobnie, a propos wzmożonych kontaktów międzyludzkich.
Nie są to jakieś duże niby zakażenia, tutaj gdzieś tam się tłumaczą,
że to są zakażenia ogniskowe.
Że to są choroby rozproszone po całym kraju i że to są wina osiemnastek, wesel i, no wiadomo, uparli się na wesela.
A te choroby, które, rozchoroby, sorry, gadam od rzeczy, te osoby, które umarły dzisiaj 25-28 na koronawirusa,
to podobnież umarły osoby, które już były ciężko chore od miesiąca, że to po prostu tak to wygląda, więc no nie wiem.
No trzeba to dalej obserwować.
Jedynie chcę jakieś tam zaostrzenia robić w tych powiatach żółtych i czerwonych,
nie w jakiś tam, nie na całą Polskę, czyli w sumie Warszawa bezpieczna,
Kraków bezpieczny, Targów bezpieczny i tamte inne miasta.
Tam co jest podane to tylko to.
Chcą zmniejszyć jeszcze limit osób przebywających na imprezach w tych powiatach.
Czym jest?
Ale to pokazuje, jak te dwa państwa są tchórzami, nikt tego na klatę nie chce wziąć, ani Chiny, ani USA, nawet jeżeli, to by mogli się przyznać przynajmniej, to by człowiek wiedział, na czym stoi też w sumie, generalnie, jakby, bo ten pseudo koronawirus nam niszczy w ogóle spotkania, ani się tu nie spotkałeś, bo coś tam, ani tego, bo coś tam, takie przewrażliwienie społeczne potem się dzieje.
Dziękuję.
Tak, to prawda. Niektórzy tacy są panikarze z tym koronawirusem, że zero spotkań, zero wyjść.
I w ogóle, no, masakra. Są tacy, którzy się tej pandemii boją normalnie jak ognia. No, masakra po prostu.
Nie, bo koronawirus, bo to, bo tamto.
No, znam takie osoby, które po prostu się tak tego wirusa boją, że spotkać się w ogóle nie chcą.
całkowicie się w tym momencie
z tobą
Patrasie zgadzam, masz tutaj świętą rację
ja już tutaj powtarzałem i to powtórzę jeszcze raz
że ten cały koronawirus
robi z ludzi
po prostu
osoby, które się wszystkiego
boją, o może w ten taki delikatny
sposób to ujmę
i to bardzo źle wpływa na ludzką psychikę
bardzo źle
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Bo to ja nawet słyszałem o takiej sytuacji w Tarnowie, że użytkowniczka Gabi z użytkowniczką Magdalenka szły gdzieś w Tarnowie kiedyś i to już było jak była ta pandemia na maksa.
I była taka sytuacja właśnie, że takie dwie starsze panie powiedziały, że one nie przejdą dopóki użytkowniczka Gabi z użytkowniczką Magdalenka nie przejdą.
Prosiły, żeby one pierwsze przeszły, bo się boją. Jak przeszły, wtedy te dwie starsze panie przeszły. Taka właśnie sytuacja.
Tylko jeśli chodzi o te dwa mocarstwa, no to Chiny nie przyznają się do tego, bo to takie cwane bestie są i po prostu ich rząd jest taki, że po prostu jak na przykład właśnie ta dyplorka, co tam powiedziała, że ten wirus został wytworzony przez człowieka,
a to od razu po opublikowaniu właśnie tego raportu, to na Twitterze jej konto zostało zawieszone i wszystkie tam, no. Oni po prostu, tych ludzi, co mówią prawdę, po prostu chcą uciszyć, no i to jest właśnie złe. Pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
No tak, no co na to możemy poradzić teraz, na chwilę obecną już niestety nic, bo ten kto mówi prawdę będzie zawsze utępiony w jakimś stopniu, no i taka jest prawda, wolą uciszyć tych którzy mówią prawdę, żeby po prostu mogli dalej robić to co robią, taka jest prawda.
Dziękuję.
no nie
o masakra
starsze panie nie przejdą
dopóki Gabi Magdarynka nie przejdzie
masakra
dlatego mówię, ludzie zaczynają
przeginać po prostu
no po prostu
nie
no to to jest jakaś
masakra, jeżeli chodzi o to
druga sprawa
no tak, ludzie, którzy mówią prawdę
próbują uciszać, też w Polsce coś kiedyś było
że jakieś lekarce postawili chyba zarzut
bo ona też coś kwestionowała
a propos koronawirusa
i też ją próbowali uciszyć
to może nie jakoś tam, nie wiem
pozbawić życia czy coś, ale
podobnież, nie wiem
jak to się w końcu skończyło
ale słyszałem, że straciła prawo do wykonywania zawodu
też coś tam kwestionowała
odstana przed sądem, więc to
tak niestety wygląda
a trzecia sprawa
też taka ciekawostka, gdzieś coś czytałem
że jakiś facet chciał babkę napaść
i okraść, a ona zaczęła
wrzeszczeć, że ma koronawirusa
i koleś uciekł, więc no teoretycznie
no
można teoretycznie, jakby ktoś chciał
nas napaść, to możemy powiedzieć, że mamy koronawirusa
i złodziej może uciec
chociaż no wiadomo
nie jest, jak to się mówi, to pewne, ale
gdzieś właśnie coś czytałem, że jakaś babka
miała być okradziona
zaczęła wrzeszczeć, że ma koronawirusa
i złodziej jak się pojawił, tak ucieka
O ja pierdnicę
No ale
Jak ja bym na przykład został napadnięty
I bym powiedział, że mam koronawirusa
I bym ten ktoś zdjął to jeszcze bym karę dostał
Zapewne i tym nie mało
No chyba, że by się nikt nie dowiedział
Kary byś nie zapłacił, bardziej byś był wzięty na badania, czy masz koronawirusa, czy nie.
Na testy.
A jakby ci wyszedł negatywny, no to mógłbyś zawsze powiedzieć, że no coś cię tam trochę zaczęło rozbierać i myśleć, że masz wirusa.
I tyle.
Tak naprawdę.
No gorzej jakby ci pozytywny wyszedł, no to by stwierdzili, że kwarantanna, no więc.
Więc tak jakby na dwoje babka wróżyła.
No a dzisiaj mamy rekord.
1587.
Na pierwszym jest mazowieckie 295, na drugim jest małopolskie 200.
40 coś, więc no bardzo ciekawie się robi.
No to cóż, wygląda na to, że z dnia na dzień jest coraz gorzej.
Tylko żeby naprawdę znowu nie zamknęli szkół, bo to już naprawdę będzie nie za wesoła sytuacja, no.
Naprawdę. Ja już tego nawet nie komentuję.
No to w październiku będzie jeszcze gorzej. Tyle mam tutaj do powiedzenia w tej kwestii.
No to prawda, dlatego że wrócą studenci na uczelnie.
No warszawskie uczelnie część ma zdalne.
Tak jak załóżmy Uniwersytet Warszawski, bo ciocia Basia pracuje na Uniwersytecie Warszawskim
i Uniwersytet Warszawski ma zdalne nauczanie.
Nie wiem jak inne uczelnie warszawskie.
Kraków niektóre chyba zdalne, niektóre nie.
Wiem, że chyba Uniwersytet Pedagogiczny nie ma zdalnego.
No i zobaczymy.
No może być problem, no bo właśnie wiadomo, duże skupiska ludzi, studenci, akademiki.
No i to tak naprawdę przez to się robi.
No bo na wakacje w sumie nie było aż tak źle.
A teraz, no rzeczywiście rok szkolny się zaczął, no i się zaczęło.
To jest prawda.
No więc zobaczymy jak to będzie z tymi szkołami.
O Warszawie jeszcze nic w sumie nie wiadomo, czy trafi do żółtej strefy,
ale Kraków podobnie znowu.
Znowu ma być żółtą strefą.
No faktycznie, wakacje były naprawdę pod względem zakażeń lepsze, bo było mało zakażeń.
Na pewno 100 razy mniej niż jest teraz, bo teraz to jest jakaś masakra.
Ciekawe co będzie w ten weekend, aż się boję.
Tak, dlatego, że na wakacje to wiadomo ludzie wyjeżdżali lub nie, to wiadomo, że jakieś tam zakażenia były, ale nie aż takie, gdyż ludzie zwykle nie gromadzili się aż w takich dużych społecznościach.
Nawet jeżeli się gromadzili, no to bardziej zwykle na otwartej przestrzeni. Nie wiem, plaża, molo, no to to inaczej troszeczkę wyglądało.
A tutaj no niestety, szkoły, przedszkola, internaty. No i niestety, i się zaczyna, no bo wiadomo, że w internacie nie da się zachować tej odległości, gdyż te pokoje są po prostu małe, no i się po prostu załóżmy nie da.
No w akademiku ewentualnie w niektórych jest tak, że osoby mają mieszkać pojedynczo w pokoju, no ewentualnie to.
No ale w takich internetach, różnych bursach, nie bursach, no to się nie da.
No nie, no tak samo w szkołach. Też się nie za bardzo da zachować jakąś tam odległość w szkole.
No i dlatego też tyle po prostu zakaże, no bo nawet jak jest załóżmy praca w korporacji, w banku, czy tam w telemarketerzy, czy coś, to wygląda tak, że pracownicy siedzą co drugie stanowisko.
Po prostu jest przerwa pomiędzy stanowiskami.
Jest jedne, drugie i dopiero potem siedzi pracownik, więc tak to wygląda.
No a po prostu w szkołach no nie za bardzo się da, jak jest dwadzieścia parę dzieci i po prostu siedzą obok siebie, więc to się nie da.
No Paulina też mówiła, że od niej z pracy są dwie osoby na kwarantannie, ale straszności z nimi nie miała, gdyż pojechały na wesele i po prostu z tego wesele już nie wróciły do pracy, bo poszły od razu na kwarantannę.