Wątki archiwalne

korona wirus

Started by Dominiczkin 846 posts last post 5 years ago Closed Page 24 of 43

Transcription

No tak, szkoły mogą być zamknięte, owszem, inne rzeczy póki co nie, ale szkoły owszem, zamknięte mogą być, znowu będzie nauka zdalna, przedszkola, żłobki to może być znowu pozamykane, reszta, no, tak naprawdę nie wiadomo, no, jeżeli będzie rzeczywiście rosnąć, to pewnie coś będzie na pewno pozamykane, może być tak, że tylko będą otwarte spożywczaki i w ogóle. A w ogóle tak naprawdę, jeżeli chodzi o ten lockdown, to w marcu, jakby od marcu do maja ten lockdown, to tutaj na Mokotowie, gdzie teraz mieszkam, to podobnież policja, żandarmeria wojskowa chodziła, więc też tak z wyjściem było różnie, tylko na zasadzie na szybkie zakupy i do domu, bo się policja i żandarmeria kręciła, więc też z takim sobie, nie wiem, wyjściem czy coś, czy nawet na spacer, to było kiepsko. Więc rzeczywiście, siedzenie w domu, nie wiem, jak to tam... Było, załóżmy, na woli czy coś, no, a załóżmy, w Bielsku, no, to nie spotkałem się z jakąś tam policją czy żandarmerią, no, nie, ale tu na Mokotowie chodzili, pilnowali.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Nie no, w Tarnowie też nie było policji, żandarmi, znaczy żandarmi też nie było, także no co by tu nie mówić, jednak tego po prostu nie było. A tutaj na woli to nie mam pojęcia, ciężko mi jest to stwierdzić, bo po prostu formalnie tego nie wiem. No i tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Dziękuję za uwagę.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No i spadło, mamy 748, 5 osób nie żyje, pod respiratorem jest 83 osoby, no i mazowieckie jest na pierwszym 120, potem jest łódzkie, pomorskie i małopolskie, więc małopolskie spadło. No chociaż to wiadomo, że to może się przemieszczać, które na pierwszym miejscu, które na drugim, ale póki co mazowieckie jest na pierwszym. Ale 120 osób w sumie nie jest aż tak źle.

Transcription

Wiesz, dzisiaj mamy 748, a może za parę dni się nagle okazać, że będzie tysiąc coś. Też taka sytuacja może być, więc ja tam bym się aż tak nie cieszył z tego, jeśli mam być szczery, bo tak jak mówię, różnie to może być.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Nie no jasne, bo to tak skacze, raz tak, raz tak, raz tak, tak skacze, że ciężko jest ustalić, czy to jest jakiś spadek, czy wzrost, czy jak to wygląda. Szczerze bardzo ciężko jest cokolwiek stwierdzić, bo rzeczywiście w tamtym tygodniu 300 było i coś, potem nagle później tam 600, potem 1900, 1700, więc no ciężko jest określić jakąś tam krzywą tej całej zachorowalności, tej pandemii całej w Polsce. Bo to po prostu tak się waha, jak zmienia, jak w kaleitoskopie.

Transcription

A no zmienia się i na razie póki co tak będzie.

Transcription

No to prawda, na razie póki co to będzie skakać, czytałem, że koronawirus i grypa się nie połączą, więc to jest dobre, no i zobaczymy jak to będzie dalej.

Transcription

Jeszcze tego by brakowało.

Transcription

Łukasz, ale wiesz co, to by było ciekawe, bo zaraz zawstrzymywamy ślepy złodziej w banku, no to by było nawet ciekawe, nie? Panowie, co sobie pomyślałem? Bo ani nikogo nie zastrzeli, nie? Ani może kogoś biorąc tą w łeb, nie? Ale tak ogólnie to wtedy w szeregu banku nie było. ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Transcription

Taka sytuacja jest z dnia dzisiejszego, byłem w Arkadii, no i jechałem z taksówkarzem, poszliśmy do Euro AGD, no i skończyło się to tym, że taksówkarzowi się zsunęła maska i ten sprzedający w Euro AGD powiedział, że by tą maskę poprawił, w przeciwnym razie go nie obsłuży. No i ten taksówkarz powiedział, że on go wcale nie musi obsługiwać, bo chodziło o mnie, ale sprzedający dalej mówi, żeby tą maskę poprawił, niech pan tą maskę poprawi. No to taksówkarz powiedział, że jak coś mu się nie podoba, to on go może do sądu podać, w sensie, że ten sprzedający może taksówkarza do sądu podać. No i ten sprzedający mówi, że on nikogo do sądu nie będzie podawać. Taksówkarz mówi, że on nikogo do sądu nie będzie podawać. Taksówkarz mówi, że on nikogo do sądu nie będzie podawać. Taksówkarz mówi, że on nikogo do sądu nie obsłuży, dopóki nie poprawi maseczki. No i skończyło się tym, że tą maskę jednak musiał poprawić. Fakt faktem, nie chodziło o niego, bo chodziło o mnie, bo taksówkarz mi gdzieś nic nie kupował, tylko ja. No ale jednak tą maskę poprawił.

Transcription

Tak, ale taksówkarz był jakby twoim przewodnikiem, chociaż, no, aż takie, kurczę, po prostu, że jak nie poprawi maseczki, to nie obsłuży, no to takie troszeczkę, szczerze mówiąc, że bez sensu. Otóż byłem w Bonarce, kładłem maseczkę założoną, ale akurat taksówkarz, który mnie prowadził do apteki, nie założył maseczki w Bonarce i nikt mu nic nie powiedział. Wszystko mnie tam zaprowadził i sobie poszedł. Potem jeszcze miałem iść do apteki, potem jeszcze miałem iść na sklep, na uszą, ale nic, nie było to, że taksówkarz maseczki nie miał. No, jeden ci każe poprawić, drugi ci nie każe. Raz przecież w czerwcu była taka sytuacja, jak przyjechałem do Warszawy, 13 czerwca pojechałem prosto na zakupy, no i akurat tak się zdarzyło, że po prostu zapomniałem maseczki z Bielska. No, jakoś tak wszystko na szybko, na szybko, po prostu i... Człowiek zapomniał i wtedy byłem w Arkadii, co potem przyjechałem do Ciebie. No i szczerze powiedziawszy, nikt nawet nie zwrócił uwagi na krew, że bez maseczki jestem. No, a po prostu to była moja jakby zapominalskość. No i w sklepie tutaj, w karcelaku, jak i w świecie alkoholi, nikt mi uwagi a propos maseczki nie zwrócił. Nie wiem, jak to by było teraz, ale wtedy uwagi nikt mi nie zwrócił, bo teraz jakieś tam inne przepisy weszły, kontrole w sklepach. Więc teraz teoretycznie mogą się bać, bo wtedy nic nie było o kontrolach w sklepach. No więc, tak to wygląda.

Transcription

No, już karcelaka nie ma. Teraz jest lewiatan. W każdym razie, do czego zmierzam? Jeden sklep będzie kontrolować, drugi nie. No, ale akurat tam, gdzie byłam z tym taksówkarzem, to ten poseł po prostu powiedział to, co powiedział i tyle.

Transcription

No i mamy dzisiaj 711, czyli spadło znowu. Na pierwszym jest znowu Małopolskie. Małopolskie mamy 112. Mazowieckie mamy 108. No i potem jest Pomorskie 83, czyli znowu Małopolska jest w czołgce i Mazowieckie. No gdzieś tam czytałem, że na Mazowieckim to tutaj szkoły, przedszkola są jakieś zakażone, więc tutaj te szkoły, przedszkola robią robotę a propos zakażeń. No w Małopolsce też szkoły, przedszkola i w domu opieki ponad 60 osób jest w szpitalu, jeżeli chodzi o koronawirusa, dlatego też takie duże wyniki po prostu są.

Transcription

No ale znowu Małopolska na pierwszym miejscu.

Transcription

Tak, dlatego, że to tak się widzę waha, raz Mazowsze, raz Małopolska, raz Mazowsze, raz Małopolska, na razie to tak widzę, że to tak wygląda.

Transcription

Wiesz, jakby nie patrzeć, to i w Warszawie na przykład jest dużo takich szkół policyalnych, moim zdaniem, i w Krakowie. Bo na przykład w szkole, yy, puh, na przykład w Warszawie masz szkołę Beaty Mydłowskiej na Karszewskiej, no nie? Jest taka szkoła, a w Krakowie też jakaś chyba jeszcze szkoła. Jest coś takiego, co przyciąga, moim zdaniem, dużo uczniów i studentów. Chociaż wiadomo, że studenci mają mieć pełne wskazówkę zdalną, ale nie wiem, czy wszędzie, czy nie wszędzie.

Transcription

W Warszawie i w Krakowie to rzeczywiście mamy dużo szkół i policyalnych i wyższych, czyli studia, jakiś Uniwersytet Warszawski, AWF w Warszawie i w Krakowie, no więc troszeczkę jest tych szkół i tu i tu, więc to mogą być duże skupiska zachodowe.

Transcription

Tak w ogóle ten koronawirus to medialnie został rozkręcony i politycznie, to nie jest żadna choroba, która zabija, a co do testów, to dzisiaj się dojdzie, że te testy tylko nie wskazują wirusa, tylko to są testy, które nawet nie zostały wykonane badania na te testy, to są po prostu testy, które są generowane w jakiś tam sposób liczby, to tylko pieprzone liczby, więc te testy są w chuj fałszywe, więc ja tam nie neguję wirusa, ale nie uważam, że jest jakby powód do paniki wielkiego Jezu, bo koronawirus, nie ma żadnej pandemii, to jest wszystko wygenerowane politycznie, medialnie, a szczególnie Polsaty, TVN-y i te wszystkie pierdoły, to grzeją ten temat, a media takie niezależne to mówią jak jest, że nie ma żadnej pandemii, politycy powinni się przestać robić ludzi w chuja i mordować ludzi, bo politycy przez niezależność... ...niezależne media nazywani są mordertami, co niektórzy, więc jakby, no, a poza tym ludzie starsi umierają nie na COVID-a, tylko na raki i inne rzeczy, dlatego tak to się dzieje, że ludzie po prostu są zastraszani przez tych COVIDian, że tak powiem, bo są ludzie, którzy ślepo wierzą w COVID, więc ja ich nazywam COVIDianami, bo po prostu jest masakra, także to tyle ode mnie.

Transcription

Akurat ludzi, którzy wierzą w COVID jest, co by tu nie mówić, od grona. Jest ich sporo. Podejrzewam, że co druga osoba, zwłaszcza taka, która pracuje w skwerie na przykład. Tak jak mówię, ja przykład miałem wczoraj w Arkadii. Taka sytuacja była, którą tu opisywałem. Natomiast co do mnie, to ja się w ogóle nie boję. Ja już tu zresztą powtarzałem, że co ma być, to będzie. No i tyle raczej. A też jeszcze tutaj warto na sam koniec wspomnieć, że Polsat i THN to z sobą bardzo lubią konkurować. To tutaj też trzeba brać pod uwagę.

Transcription

Wszystkie te media głównego nurtu straszą ludzi, żeby tylko wierzyli w koronkę, że no jest groźna, zajebiście groźna i tam trzeba maseczki nosić, bo... Ale i tak wiele osób też, którzy słuchają mediów niezależnych nie noszą maseczek, bo stwierdzają, że to jest głupota. Zresztą nic dziwnego, bo jakbyś kogoś znał, kto zachorował i umarł na to, to spoko. Ale nie ma takiej w ogóle opcji, bo nikt nie umarł na covida, może tam... No ale nikt, no bo jakby ktoś umierał, jakby była serio epidemia, to by ludzie umierali i leżeli kurwa trupami na ulicach nawet, podejrzewam. A tak nie jest, więc to jest grubo, grubo przesadzone wszystko. Więc wiesz, więc wiecie, to się ten... Także te media głównego nurtu nakręcają. Ludzi, żeby się bali, straszą jak skurwysyn. A tak naprawdę nie ma się tu czego bać w ogóle, jakkolwiek by to nie brzmiało. Nie ma się w ogóle czego bać, bo tak to by ludzie się naprawdę... 30% społeczności polskiej by nie było już dawno, więc jakby się to nie sprawdziło.