Transcription
Ja to zazwyczaj miałem koguta, ale to pykanie też się kilkukrotnie zdarzyło, więc tak to u mnie wyglądało zawsze.
Ja to zazwyczaj miałem koguta, ale to pykanie też się kilkukrotnie zdarzyło, więc tak to u mnie wyglądało zawsze.
No niestety muszę zmartwić, że ten zegarek z męskim włosem, co miał wymienioną baterię miesiąc temu nadal przyspiesza, bo jest WUSMA 43, a w rzeczywistości jest WUSMA 42 jeszcze. No a tak a propos drugiej, druga sprawa, to jest taka, że widziałem, oglądaliśmy z tatą tego Tempusa i moja decyzja jest taka, że go sobie zamawiam, napisałem już do jednej osoby, która umie zamawiać przez internet, to może mi tego Tempusa kupi, no i czekać aż przyjdzie ta paczka z Tempusem i się przekonam, jak on na ręce się prezentuje. Bo szansa, że zobaczy Tempusa jest chyba nikła, więc postanowiłem sam go sobie zamówić i go ponosić trochę. No i tyle, tylko czekasz na tego Tempusa, kiedy przyjdzie.
Skoro zamówiłeś to dobrze. Zobaczysz jaki ją jest i sam ocenisz co z tym zegarkiem zrobisz dalej.
To znaczy nie wiem czy on jest zamówiony, będę musiał się zadzwonić do tej osoby, co mi napisałem wczoraj i się wtedy dowiem, czy zamówiony czy nie. No bo stwierdziłem, że po prostu chcę mieć jakiś nowszy zegarek, bo te wszystkie co mam to już mi się trochę znudziły. A ten Tempus z tego co wychodzi to jest najnowszy, już nowszych zegarków nie ma. Jest jeszcze ten z Altyxu, ale ja z Altyxu mam to po co mi trzeci. Nie, właściwie mam trzy razy Altyxu, bo mam stary i te dwa nowe z Altyxu. A jedyny z Lumenu jaki mam to jest ten z minutnikiem, co pokazywałem tutaj. No i stwierdziłem, że zobaczę tego Tempusa, jak on wygląda. Jak on działa, znaczy jak on działa no to wiem, bo jest prezentacja tutaj umieszczona. Ale ciekawi mnie czy jest wygodny, o w sensie na ręce jak się prezentuje. Czy jest wygodny, czy nie uciska, o to mi chodzi. I jaka jest ta bransoletka, bo chciałem wersję z bransoletką, nie z paskiem, bo paski się szybko psują. A bransoletki to... ...dłużej potrafią wytrzymać. Na przykład ten mój stary zegarek z Altyxu z czterema alarmami, to bransoletka cały czas trzyma się i nic mi się nie dzieje. Chociaż w moim jednym z zegarków z Altyxu, ten co mam w podziadziu, to niestety pasek mi się zaczyna psuć. Zaczyna mi się obrywać w jednym miejscu i będę musiał chyba pomyśleć o wymianie na nowy pasek, jakiś porządniejszy. Także tak to wygląda, a poza tym wszystkie moje zegarki tak na razie działają. Obecnie mam na ręce zegarek z męskim głosem, co sobie kupiłem na treningu, ale zaraz chyba sobie zmienię na zegarek z Altyxu. Z czterema alarmami, bo bardziej go lubię. Tylko pytanie, gdzie ja tego tempusa ułożę. Będę musiał chyba wszystkie plastikowe zegarki do pudełka i wyrzucić, żeby mieć miejsce na tego tempusa. Bo tak to nie mam już miejsca w szufladzie na tego tempusa. I po prostu, no nic, pomyślę jak to ułożę, te plastikowe, żeby zrobić miejsce na tego tempusa. A może uda mi się go jakoś wcisnąć między któryś sekundą. Nie wiem, pomyślę. Chociaż dzisiaj jest sobota, dzień sprzątania, no to... Nie wiem, myślę jak tego tempusa, jak go dostanę, jak go ułożyć. Gdzie, w którym miejscu w szuflady. Bo tak jak mówię, nie mam miejsca, mam 12 zegarków mówiących. I prawie całą szufladę mam zawaloną zegarkami. W każdym miejscu jest zegarek. No i... Będę musiał pomyśleć chyba, o jakim to ułożę. Będę musiał pomyśleć chyba o jakimś pudełku, żeby... Żeby... Te plastikowe włożyć do jakiegoś pudełka i wtedy będzie miejsce na tego tempusa. Ale na razie muszę się dowiedzieć, czy ten tempus został w ogóle zamówiony. Bo wczoraj o 19.52 wysłałem wiadomość z linkiem. I... No i... No i zaraz może zadzwonię do tej osoby i się dowiem. Jak tam. Także tyle.
No cóż, zamówisz, zobaczysz, to sam ocenisz.
Dowiedziałem się teraz, że ten bus jeszcze nie został zamówiony, bo ta osoba, co pisałem wczoraj do niej, to była zmęczona i po prostu nie miała czasu, ma dużo roboty. To ja stwierdziłem tak, że skoro moja siostra jest w Lublinie, to napiszę do swojej siostry, niech mi ten zegarek kupi, po prostu tak w środę przyjeżdża, to stwierdziłem, że zaraz to mojej siostry napiszę na Messengerze, podam jej linka, to tyle.
No cóż, że tak powiem elegancko. Poczekasz do środy i tyle.
No i wczoraj od godziny 22.52 mam Tempusa. Jest to model na bransolecie, męski, tak jak chciałem. Teraz go pokażę, tylko zdejmę go z ręki, żeby było lepiej słychać. Teraz tak. Jest przycisk wypuchły, pokrętełko i przycisk do ustawiania. Jak ten zegarek gada? Kupiłem go w Lublinie. Moja siostra go kupiła. 150 zł. No i jak on gada? Godzina 17.44, napraw środek 15.00. No i teraz mogę pokazać menu, ale menu już chyba było pokazywane, ale mogę pokazać. Tylko będę musiał pójść po... ...szpileczkę. Zapauzuję, pójdę po szpileczkę i wrócę i pokażę menu. Jedyne czego nie umiem w tym zegarku to wyciszyć mowy, bo wiem, że się da. Tylko, że jak chcę wyciszyć mowę, to w opisie pisało, żeby przytrzymać przycisk wypuchły. Przez tam parę sekund, tak jak w zegarku z Alt X. No to ja przytrzymuję. Godzina 17.45. No właśnie, nie mogę wyciszyć mowy, nie wychodzi mi to. Bo się odzywa godzina. Teraz zapauzuję, idę po szpileczkę, pokażę menu. Dobra, mam już szpileczkę i teraz mogę pokazać menu. Udam się wcelować. Zostaw godzina, zostaw minuty. Zostaw rok, zostaw miesiąc. Zostaw dzień. Zostaw awkward godzina, zostaw awkward minuty. Nie da. Zostaw godzina, zostaw minuty. ... Kurde. ... No i to tyle w menu. Zagarek po zakupie był ustawiony, ale trochę się spieszył. Teraz mam go wyrównanego z komputerem. Mogę jeszcze pokazać brązoletkę, jak się odpina. To jest taka brązoletka odpinana, ale można ją też przez rękę założyć. Bardzo wygodna. ... O! Odpiąłem. ... O! I tak się zapina. Teraz założę ten zegarek na rękę i zobaczę, jak go będzie słychać przez rękę. Jak będzie założał mnie. ... ... ... ... ... To jutro przed 6 postaramy się wstać i pokazać alarm, bo teraz nie chce mi się przestawiać godziny. Mam już ustawiony na jutro na 6 i czekam, żeby mnie obudziło tej 6. No to tyle, zegarek jest fajny, mam nadzieję, że mi posłuży. Mam nadzieję, że bateria będzie długo trzymać.
Nie no szczerze powiedziawszy średnio mi się ten zegarek podobał, choćby przez tą szpilkę. No ale każdy lubi to co lubi, więc to też jest inna sprawa.
To znaczy powiem tak, ja mam czasami też problem, żeby wcelować w ten przycisk, bo to jest bardzo mały, bardzo mała dziurka. I mam czasami problem, żeby wcelować, ale to jakby ćwiczę, to może mi się uda.
Nie wiem, czy kiedyś takiego zegarka nie widziałem gdzieś, ale słowa nie daję, ale wydaje mi się, że gdzieś ten zegarek widziałem, taki właśnie, ale osobiście nie przepadam za nim.
Może jedynym plusem tego zegarka jest to, że nie mówi tak wolno jak ten z Altixu, ten nowy. Ten mi się bardziej podoba, ten co teraz mam. A ten z Altixu to tak średniało. Zresztą jak kupiłem ten z Altixu, ten nowy, to mi się już nie bardzo podobał ten głos. A tutaj mi się podoba.
Niech Ci ten zegarek służy.
O, tak brzmi alarm zegarku. Tempus. ... ... ... ...
że tak powiem średnie to jest bo to chyba głośne do końca nie jest to jest raz a druga sprawa jest następująca że prawdopodobnie to nie ma drzemki
Tak, zgadza się, dobrze mówisz, ten zegarek nie posiada drzemki, przynajmniej w menu nie zauważyłem takiej funkcji, więc to znaczy tylko tyle, że drzemki nie ma, tylko zadzwoni raz i tyle.
No i to jest właśnie ogólny minus tych zegarków z AltX-u. Bo jeżeli miałeś zegarek z czterema alarmami, to można było to w jakiś sposób ustawić. A tutaj niestety takiej możliwości nie ma.
Ten nowy zegarek jest z filmu PHU Impuls, nie z Altixu, ale fakt nie ma też, nie ma drzemki, tak samo jak te nowe z Altixu. Chociaż teraz podwyższyli cenę w Altixie, bo ten zegarek z Altixu z głosem Zośki już nie kosztuje 119 zł, tylko 139 zł. A ten z głosem Jacka kosztuje 150 zł, właściwie 149 zł.
No cóż, mają popyt, to i ceny będą wyższe, no i tyle. Muszą na czymś zarobić.
Więc tak, instrukcja obsługi, faktycznie było napisane, w opisie produktu, tego zegarka, w sensie numer L, było napisane, że żeby go wyciszyć, trzeba nacisnąć taki głupy przycisk, to nie jest prawda, żeby go wyciszyć, trzeba wcisnąć przycisk w klęsku, który się wciska z chwileczkiem. A jeśli chodzi o rzębkę, a właściwie jej brak, to faktycznie jest to minus tego zegarka. A bateria w tym zegarku trzymała troszkę ponad rok i się wyczerpała i teraz czeka na zmianę.