Transcription
Niezłe jaja z tym zegarkiem masz, naprawdę.
Niezłe jaja z tym zegarkiem masz, naprawdę.
Ja już tego nie rozumiem, ale jutro idę do zegarmistrza, to się okaże. Ja obstawiam, że to po prostu albo sprężynka przycisku się albo wyrobiła, albo została w środku. I została wciśnięta i dlatego ten przycisk nie reaguje. A to, że tak wariował, to po prostu ta sprężynka się naciskała. Tylko nie wiem, ja to obstawiam, że to przycisk, ale nie wiem, czy to się tym przycisk wyjąć w ogóle. Czy to trzeba cały zegarek rozbierać, czy jak? Czy to po prostu czeka mnie wymiana na nowo?
Fakt faktem dziwne zjawisko.
No, dzisiaj dostałem ten zegarek z AirTixu, ten nowy. Już jest wszystko zrobione. Mogę pokazać nawet o... Jest 13.07. 1.04.2021 Postał godzina. Postał luta. Postał rok. Postał miesiąc. Postał data. Postał alarm. Godzina. Postał alarm. Luta. Postał alarm. Postał rekord godzinowy. A przyczyną tego, że on tak szwankował, to była uszkodzona i wciśnięta zawleczka. I dlatego on tak szwankował. I jak go dostałem, to on się trochę spieszył. I musiałem go trochę ustawić, żeby równo z komputerem chodzić. I był raport wyłączony. Godzinowy. I alarm był ustawiony na północ i był też wyłączony. Czyli najwyraźniej baterię miał albo wymienioną, albo wyjmowaną.
Taką jeszcze jedną sprawę mam odnośnie tego nowego zegarka. Nie ogarniam tego ustawiania, bo jakoś mi wychodzi tak, że nie mogę tego tak ustawić, żeby jak komputer mi mówi, że jest dziewiąta na przykład, to zegarek sobie też powiedział, że jest dziewiąta. Teraz mam obecnie tak, że zegarek najpierw powie, że jest dziewiąta na przykład, a za dziesięć i pyknie i za dziesięć i za parę sekund komputer się odezwierze dziewiąta. Nie ogarniam tego ustawiania. Jakoś się udało komuś tam ustawić ten nowy Zaltix, tylko mi to nie wychodzi. Jakieś dziesięć sekund przyspieszenia ma obecnie ten nowy zegarek, a ja chcę, żeby był równo z komputerem. A jeszcze jak będzie zmiana czasu na zimowy, to już w ogóle będzie go ciężko ustawić, znaczy przestawić na ten czas zimowy. No chyba, że jest dla siebie szkoda ustawić na czas zimowy. No chyba, że jest dla siebie szkoda ustawić na czas zimowy. Jak za tydzień będzie zmiana, żeby nie stracić tego ustawienia z komputerem.
Zaraz będzie raport godzinowy to pokażę o co mi chodzi Że nie jest równo z komputerem Tylko 10 sierpniów przyspieszy No właśnie A mi chodzi o to żeby Jak komputer mówi że jest 18 To żeby zegarek też powiedział że jest 18 Jak to mam ustawić?
Od momentu, odkąd ten zegarek kupiłem, to chciałem go ustawić z komputerem, to mi zawsze tak wychodzi, że te 10 sekund przyspieszę. 10 sekund, 5 sekund, ale nigdy mi się nie udało go zrównać z komputerem. I cały czas się z tym męczę. Chyba mi się nie uda. Chociaż może, jakby mi ktoś podpowiedział, jak to zrobić, no to może mi się wtedy uda. Tylko z całą zmianą czasu na zimowy to będzie problem. Bo się znowu zacznie późnić.
Ja powiem Ci tak, ja już ostatnio też miałem taki problem z tym zegarkiem, bo niby ustawiałem go tak, żeby właśnie był idealnie równo z czasem komputerowym i to było w sumie dwa tygodnie temu, lecz niestety po prostu po jakimś czasie znowu była sytuacja, no w której po prostu się przestawił lekko, no i cóż. Więc dałem sobie z tym spokój, bo stwierdziłem, że to po prostu nie ma sensu.
Czyli co, nie warto go ustawiać z komputerem? Bo mi właśnie na tym zależy, żeby go ustawić równo z komputerem. Tak jak już mówiłem, że jak komputer powie, że na przykład jest 20, to żeby zegarek też powiedział, że jest 20. A co do tego przestawiania, to też mnie trochę denerwuje, że jak się go ustawia, to on się za jakiś czas sam przestawia i to jest wkurzające trochę. No ale cóż, no, to chyba tak musi być.
Dodam jeszcze tyle, że jak ustawiam te inne swoje zegarki, na przykład ten mój stary z Altixu, czy tam ten z Zoomy i te inne, to one trzymają ustawienia. Jak je tak ustawię, tak one trzymają ustawienia, nie gubią tych ustawień, a ten Altixowski to... no nie wiem. Ustawiałem go wczoraj tak, że 10 sekund się spieszy, nie wiem, czy mam czekać 2 tygodnie, aż się zrówna z komputerem, czy mam go do tego zmusić, żeby się zrównał. Bo nie lubię, jak zegarek się spieszy, albo później. Lubię jakiś idealny z komputerem. A jak nie, to go po prostu wyrzucę, ten nowy.
Nie chodziło o to, że jestem przeciwny temu, tylko chodziło mi o to, że tego zegarka z Altixu najwyraźniej się nie da tak dobrze nastawić, bo on i tak gdzieś w jakimś czasie się przestawi.
Aha, a mógłbyś mi jakoś zaprezentować jak to teraz wygląda u Ciebie, to ustawienie? Oczywiście teraz nie będzie, bo nie będzie raportu godzinowego. I jak Ty to robisz, że wyrównujesz z komputerem, bo mi to nie wychodzi. Mi się zawsze udaje tak, że po prostu mi przyspiesza te dziesięć sekund, dziesięć pięć sekund, jak już mówię. Ale żeby tak wyrównać z komputerem, to mi się nigdy nie udało. I właśnie szukam jakiejś rady, jak to mogę wyrównać. A to, że się przestawi, no to cóż, znowu go wyrównam, jak się przestawi.
Moje pytanie odnośnie zsynchronizowania tego zegarka autistowskiego z komputerem jest nadal aktualne no bo nadal mi ten zegarek przyspiesza 10 sekund i jak teraz wygląda u Ciebie to ustawienie tego zegarka
Tak jak wspomniałem, tego zegarka moim zdaniem już nie ma sensu zsynchronizować, ale po godzinie 7 pokażę jak to mniej więcej wygląda, ponieważ na antenie ustawię zegar, w sensie żeby był budzik i w tym momencie się włączy raport godzinowy i sam zobaczysz co mam na myśli.
Witam bardzo serdecznie, za chwilę będzie godzina 9, w związku z powyższym pokażę wam, że nie warto tego zegarka moim zdaniem zsynchronizować z komputerem, bo tak czy owak on się będzie albo opóźniał, albo przyspieszał. Sami zaraz zobaczycie jak to wygląda, ale jest podobnie tak jak u ciebie, Markusie, ale sam to zaraz usłyszysz. Ustawiłem alarm na Altenie, ponieważ ja tutaj nie mam zegarka ustawionego, żeby mi mówił co godzinę w komputerze, tylko tak jak mówię używam altxowskiego zegarka, więc tutaj na Altenie ustawiłem alarm na równą godzinę 9 i zobaczycie dokładnie jak to wygląda. Także mamy... No właśnie, 9.00, tutaj jeszcze 9.00 nie ma, a mamy dopiero 8.59, no właśnie. I zaraz się włączy alarm. Ja ten zegarek kilkukrotnie próbowałem nastawić równo z komputerem, no ale niestety to jest niemożliwe, bo on może jakiś czas pochodzi równo z komputerem. No ale cóż... Jakby to powiedzieć, po jakimś czasie już jest tak, że on przyspiesza. A to właśnie jest alarm, wybiła godzina 9.00. Także pozdrawiam.
Nie, to ja to jeszcze inaczej robię, jak zegarek mi przyspiesza, to ja wchodzę w ustawienia godziny i tak 2-3 razy próbuję, po prostu godzinami przedstawiam, aż dojdę do tej właściwej, potem naciskam do ustawienia minut, czekam aż wypiknie i tyle, także ja tak to robię, jak mi zegarek przyspiesza, no nic jeszcze i wtedy mi wychodzi te 5-10 sekund przyspieszenia. No nic, jakbym jeszcze 2 razy połączył, zrobiliśmy to moim sposobem, no to może uda mi się zrównać z komputerem, ale fakt, miałem to samo.
Może dla niektórych to jest nie jasne to co ja mówiłem przez chwilę, no więc mam teraz te 10 sekund opóźnienia i teraz robię tym moim sposobem, czyli... Dobra, teraz będzie 5 sekund opóźnienia, to może jeszcze raz. No, także ja tak to robię, w wakacje już tak zacząłem robić, no i zobaczymy na tej 10 czy będzie równo. Dzięki.
Za minutę będzie dziesiąta, no i teraz mam nadzieję, że i komputer i zegarek powiedzą równo, że jest dziesiąta. No, także mam tak jak chciałem. W końcu się udało.
Ja tylko powiem tyle, że niestety w tym zegarku wada jest taka, że na minutę nawet nie może być w trybie ustawienia tej godziny, bo na przykład ustawi się godzinę i już po paru sekundach jakby wychodzi z tego trybu, jak wiesz o co mi chodzi. Więc tak ustawienie go na równo z tym to jest trochę ciężkie. Bo na przykład tamte starsze zegarki mówiące, no to minuta było normalnie ten i potem wchodziło to w ten stan właśnie, znaczy wychodziło z tego stanu.
No tak, tylko mam też jeden ten zegarek mówiący, ten co tak niewyraźnie mówi. I on też ma taką funkcję, że on szybko wychodzi z ustawień. I jego też się da ustawić z komputerem równo. Tylko, że ja opóźniłem go trochę, bo nie lubię jak wszystkie zegarki razem mówią godzinę. Więc 15 sekund chyba opóźnienia ma. Ten o. No.