Za mną z kolei: Dane i Goliat. Ukryta bitwa o twoje dane i kontrolę nad światem Słodziutki. Biografia cukru. Natomiast aktualnie czytam: Koniec pieniądza papierowego. Bezbłędnie przewidziane następstwa historycznej przemiany.
Ten rok zaczęłam książką "Nowe rozdanie", autor - Paweł Famus.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Robert M. Wegner - "Opowieści z meekhańskiego pogranicza. Północ - Południe", natomiast w następnej kolejności będzie "Śmiały" i "Szczodry" Elżbiety Cherezińskiej.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Opowieści, świetna pozycja, ja jadę już trzeci tom i mam zamiar skończyć wszystkie 5 w audio, bo póki co 6 tom jest tylko w ebooku, jeszcze nie nagrali.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Ja też mam zamiar całość ogarnąć, ale w tym jedynym wypadku robię wyjątek i nie ciągnę całej serii za jednym posiedzeniem, choć jeśli wciągnę się jeszcze bardziej, to Bolesław będzie musiał poczekać dłużej. -- (Numernabis): Opowieści, świetna pozycja, ja jadę już trzeci tom i mam zamiar skończyć wszystkie 5 w audio, bo póki co 6 tom jest tylko w ebooku, jeszcze nie nagrali.
--
Przeczytałam: Śląsk, którego nie ma - Kamil Iwanicki Jak rozbiłam szkło. Moje dorastanie wśród Świadków Jehowy - Tulia Topa. Przede mną zaś felietony Wiecha zebrane w zbiorku Śmiech śmiechem oraz Quo vAIdis Andrzeja Dragana.
Za mną Elżbieta Cherezińska i dylogia "śmiały" oraz "Szczodry", a teraz czas wrócić do Imperium Meekhańskiego i odwiedzić jego wschodnie i zachodnie rubieże.
U mnie - Meekhanu ciąg dalszy, trzeciaczęść, "niebo ze stali".
Za mną 2 wstrząsające reportaże Magdy i Piotra Mieśnik Noski. Tak ćpają polskie dzieci Śmierć all-inclusive. Jak Polacy umierają na wakacjach. Natomiast zacznę: Śmierć przychodzi nawet latem Bank Zsuzsa
Ci sami autorzy napisali także "Kwaśne jabłka. O przemocy wobec dzieci." Bardzo polecam. -- (wrzos33): Za mną 2 wstrząsające reportaże Magdy i Piotra Mieśnik Noski. Tak ćpają polskie dzieci Śmierć all-inclusive. Jak Polacy umierają na wakacjach. Natomiast zacznę: Śmierć przychodzi nawet latem Bank Zsuzsa
--
*** 🇺🇦 🇵🇱
This site uses cookies to enhance your experience.