Co teraz czytacie?
Back to Literatura#1181 matius
Co do Kroniki Nicci to sie zgadzam.
-- (Agata.d):
Moja lista czytelnicza jest dość długa ostatnio, bo mam dużo książeczek pozaczynanych, ale nie pokończonych. No więc tak: Droga szamana, wspomniana już tutaj, opis też zgrabny wrzucony, a raczej przeklejony. Jestem na drugim tomie dopiero, ale dołączam do osób polecających. Nadal męczę Johna Rebusa, teraz tom nawet zdziczałe psy, sama już nie pamiętam który to bo nie czytam po kolei, bo się nie da. Zaczęłam też czytać świetny kryminał Elizabeth George cykl o Thomasie Lynleyu i Barbarze Havers, aktualnie tom trzeci, szkoła zbrodni, strasznie dużo jest tych tomów i planuję zacząć trzeci tom o Witkacym Jadowskiej, dwa poprzednie przeczytane. I to by chyba było na tyle, Kroniki Nicci zarzuciłam na drugim tomie, odgrzewane kotlety z miecza prawdy, tylko troszkę inni bohaterowie i mniej dram.
--
#1182 skrzypenka
Ja tez jeszcze mam dwie zaczęte, ale stoją w miejscu od dłuższego czasu.
#1183 Agata.d
A ja ostatnio odgrzebałam kryminały Lisy Gardner i reszta z moich zaczętych książeczek stoi nadal w miejscu, bo tak mnie wciągnęły. Przepadłam z kretesem.
#1184 skrzypenka
oo sporo czytałam jej ksiażek
-- (Agata.d):
A ja ostatnio odgrzebałam kryminały Lisy Gardner i reszta z moich zaczętych książeczek stoi nadal w miejscu, bo tak mnie wciągnęły. Przepadłam z kretesem.
--
#1185 wrzos33
Nie znam twórczości tej autorki, ale również pozostaję w kręgu kryminałów, słucham Chyłki Mroza, przede mną aż 9 tytułów.
#1186 Natalia2000
Hej Administracjo, Monia, co Ty i administracja na pomysł, żeby hmm, może nie zaarchiwizować wątek, ale utworzyć kolejny w tym typie? wątek świetny ale bardzo dużo wpisów już, co Wy na to, żeby ten wątek co nieco czasami odnawiać?, jak będzie naprawdę dużo wpisów? jakoś szczegulnie źle nie jest, ale jak się chce coś napisać trzeba się konkretnie naszukać pola, hahaha. A tak żeby nie było śmieci to powiem, że jestem w trakcie czytania hmm, nie wiem jak to nazwać, Trylogii Małgorzaty Karoliny Piekarskiej, Klasa Pani Czajki. Jest to taki młodzieżowy cykl, na razie uważam, że drugi tom niestety sporo gorszy od pierwszego, może trzeci uratuje sytuację.
#1187 Monia01
CTRL+. (kropka) przeniesie Cię do ostatniego wpisu, a CTRL+U do pierwszego nowego wpisu.
🇺🇦 🇵🇱
#1188 Numernabis
Ja właśnie kończę ostatni tom Igrzyska śmierci, na ukończeniu mam też Krew Elfów w superprodukcji, a już czeka 17 tom Chyłki Mroza i Mierzeja 2 Miłoszewskiego. Znowu mi namieszali szyki, miałem się wziąć za Silmarilion w wykonaniu Masiaka, jeszcze nie udało mi się nigdy przez to przebrnąć, może Masiak mi w tym pomoże, ale odeszło to na plan dalszy przez Mroza i Miłoszewskiego eh :(
#1189 Zuzler
"Zapach szkła" Ziemiańskiego, drugi już raz w życiu, ale po latach. Polecam.
#1190 Monte
Ja przeczytałam wszystkie trzy książki i bardzo mi się podobały. (Natalia2000):
Hej Administracjo, Monia, co Ty i administracja na pomysł, żeby hmm, może nie zaarchiwizować wątek, ale utworzyć kolejny w tym typie? wątek świetny ale bardzo dużo wpisów już, co Wy na to, żeby ten wątek co nieco czasami odnawiać?, jak będzie naprawdę dużo wpisów? jakoś szczegulnie źle nie jest, ale jak się chce coś napisać trzeba się konkretnie naszukać pola, hahaha. A tak żeby nie było śmieci to powiem, że jestem w trakcie czytania hmm, nie wiem jak to nazwać, Trylogii Małgorzaty Karoliny Piekarskiej, Klasa Pani Czajki. Jest to taki młodzieżowy cykl, na razie uważam, że drugi tom niestety sporo gorszy od pierwszego, może trzeci uratuje sytuację.
--
#1191 Snajper22
Aktualnie, równolegle, "Afekt" Mroza oraz "Skalny pielgrzym" Rafała Froni.
Cormac McCarthy, "Droga"
#1192 Numernabis
Mierzeja część 2 i cykl Droga szamana
#1193 balteam
Droga Szamana wymiata, jak psałem, dla ludzi z mudów, polecam, co prawda pierwsze 5 może 6 części najlepsze, ostatnia gorsza
#1194 Numernabis
Dużą rolę odgrywa lektor, w tym przypadku Wojciech Masiak, bardzo lubię Jego interpretacje.
#1195 Numernabis
Właśnie skończyłem świetną romantyczną opowiastkę "Powiedz mi to jeszcze raz", półtorej godziny, superprodukcja, ale świetna pozycja i dająca wiele do myślenia, nie jest to zwykłe romansidło, to książka o uczuciach, o prawdziwej miłości.
#1196 Snajper22
Najczęściej słucham kryminałów, ale ostatnio zaczęłam słuchać thrllera autorstwa Magdaleny Wilk pod tytułem "Chirurg".
Książka dość ciekawa. Według mnie jest tam dreszczyk emocji i odrobina strachu.
Słucham na storytell, książka czytana przez Filipa Kosiora.
Cormac McCarthy, "Droga"
#1197 Zuzler
"Zbrodnia i kara" - a csso!
#1198 Natalia2000
Zuzler, oooo, podziwiam, nigdy bym nie przeczytała poraz drógi, bardzo Mnie zmęczyła ta książka, ciężka atmoswera tam panowała, ciężki klimat.
#1199 Zuzler
Ciężki, dlatego przerywam co chwilę i chciałabym znaleźć dla równowagi coś lżejszego.
#1200 lwica
Zbrodnia i kara była cudowna! <3
Ostatnio skończyłam Lisy, Sowy i reszta, a wcześniej Rowerem przez Afrykę - pięć kilometrów do bomby.