Co teraz czytacie?
Back to Literatura#781 Lowca_Androidow
Co do Filarów Ziemi to są cztery części:
0,5 Niech stanie się światłość
1. Filary Ziemi
2. Świat bez końca
3. Słup ognia
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#782 Kat
I o tym właśnie mówię, przeczytałam same "Filary ziemi", reszta jest chyba tylko w tekstówkach.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#783 Lowca_Androidow
Narazie niestety tak
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#784 lwica
Obecnie czytam "Zostań a potem walcz".
#785 magmar
A ja czytam o tym jak w czasach PRLu telewizja pełniła funkcję edukacyjną.
Brzmi to trochę surrealistycznie.
Książka nosi tytuł "Telewizja dziewcząt i chłopców".
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#786 lwica
A teraz wzięłam się za "Zniszczone dzieciństwo". Trudna książka, bardzo.
#787 camila
Ja czytam narazie, znaczy się od ponad tygodnia chyba dreamland - opiatowa epidemia w USA autorstwa Sama Quinonesa. JEst to w sumie 600 stron o jednym i tym samym, to tak jak byś słuchał ile zgonów dziś mamy i ilu zarażonych w wiadomościach, tylko inne newsy, a następnego dnia liczb też jakoś więcej. aż się zaczęłam zastanawiać, czy korektorowi się coś nie omskło, znaczy się różniące się tylko scenerią może. Nie mogę powiedzieć, że najgorsze co czytałam, bo w końcu o problemie, z któego USA nie wyszło do dziś, i marketingowcy mogliby się od tamtych od oksykodonu uczyć... W każdym razie trochę nudnawy, 600-sronny reportaż... Aż poczytam sobie recenzje, bo ja nie wiem jak coś takiego ożnaby zrecenzować. NIe ma tam zwrotów akcji jak w kryminałach... Molekuła morfiny <3
#788 zywek
Wiedźmina skończyłem i nie mam teraz co. Ktoś coś w podobnej tematyce?
#789 Lowca_Androidow
Podobnej tematyki raczej nie znajdziesz, ale polecam Trylogię Husycką, również Sapkowskiego, oczywiście w wersji Superprodukcja, no chyba, że wolisz txt
#790 rafalko112
Polecał bym elryka z melnibone ale jednak on jest taki sobie ale spróbuj.
#791 balteam
Opowieści mrocznego elfa czytnij.
#792 tomecki
Albo Achaję. Tam też sporo się dzieje, dziewczę rzuca autor po całym świecie, jeno trochę inne nawiązania do rzeczywistości ma.
#793 zywek
Zerknę, zerknę. Dzięki.
#794 camila
Czytał ktoś coś Szczepana Twardocha? Ja zaczynam właśnie i chyba to nie na moją głowe...
#795 balteam
Ahaja mnie odrzuciła po kilkunastu stronach, chociaż podobno dalej jest lepiej.
#796 Lowca_Androidow
Balteam, zaczij od Viriona.
Choć ja uważam, że trudno to porównać choć w niewielkim stopniu do Wiedźmina, owszem, również fantasy, ale Sapkowski nie ma sobie równych i ma specyficzny styl, a w szczególności Wiedźmin.
#797 balteam
a nie, to wiriona znam, w wersji słuchowiskowej, to mnie nie zachwyciła pierwsza część, dramatu nie było, ale gdyby to było bez słuchowiska to bym nie czytał.
#798 tomecki
Mnie też pierwsze kilkanaście, nawet kilkadziesiąt stron jakoś tak nie bardzo. Jeśli jednak Virion Ci nie leży, możliwe, że Achaja również podobne wrażenie wywoła. Mnie w ogóle najbardziej się Pomnik podobał z tego wszystkiego, ale jestem tutaj w mniejszości.
#799 Lowca_Androidow
Viriona poleciłem jako tytuł autorstwa Ziemiańskiego, jeśli chodzi o prośbę Żywka to już pisałem, Sapkowski jest specyficzny, a tym bardziej Wiedźmin i poleciłem Trylogię Husycką choć to nie Wiedźmin, ale czuć rękę mistrza Sapkowskiego
#800 Kat
Mnie też "Pomnik" bardziej się podobał. "Achaja" niestety traci przy bliższym poznaniu. Dla mnie osobiście najlepiej wypada pierwszy tom i to do momentu ucieczki księżniczki z pustyni. Drugi też nie jest najgorszy, ale trzeci, słabiutki.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("