EltenLink

Co teraz czytacie?

Back to Literatura

#481 hryniek

Ja pancernych czytałem gdy byłem w 3 podstawówki, albo i wcześniej i weszło ładnie, ale z takimi Kamieniami na szaniec miałem jeszcze ówcześnie problem i dopiero wróciłem i nie pożałowałem tego w późniejszym czasie.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-08-15 02:38

#482 Lowca_Androidow

Ja zacząłem i myślałem, że nie uda mi się przebrnąć do końca, bo Henryk Pijanowski jak dla mnie beznadziejnie interpretuje tą książkę, robi z niej taką lekką przygodówkę, a to mi się nie podoba, nie pasuje według mnie do miejsca akcji i tego co się dzieje.
Ale znalazłem wersję gdzie czyta Włodzimierz Press i chwilę słuchałem i to jest to, tego da się słuchać i brzmi o niebo lepiej

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-15 16:47

#483 biedrona333

ja zaczęłam czytać książkę Jodi picould pt. "czarownice z Salem fals" recęzja jest na moim blogu.

2018-08-15 17:05

#484 Lowca_Androidow

Tak słucham i słucham tego Włodzimierza Pressa i coraz bardziej mi świta w głowie i już jestem prawie pewny, że to ten sam gość, sprawdzam w necie i faktycznie, Włodzimierz Press to nikt inny tylko aktor grający rolę mechanika w Czterech Pancernych, Grigorij Saakaszwili.
Ciekawe jak Mu się czytało tą książkę, zapewne przeżywał powtórnie przygodę filmową hehe.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-15 19:43

#485 skrzypenka

Polecicie jakąś książkę w formie słuchowiska? Takie coś jak gra o tron czy Wirion, ale nie "karaluchy" i sagę Wiedźmina, tylko co innego. Macie coś fajnego?

Große Operndiva?
2018-08-15 22:22

#486 Celtic1002

Hm, Odyseja kosmiczna? Nie czytałam, ale podobno fajne.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-08-15 22:29

#487 skrzypenka

nie czytałam, masz gdzieś? Mogła byś podesłać?

Große Operndiva?
2018-08-15 22:37

#488 Lowca_Androidow

Stanisław Lem "niezwyciężony" - bardzo dobra książka i świetnie zrobione słuchowisko
Trylogia Husycka Sapkowskiego, również dobrze nagrane słuchowisko, jak i sama książka.

No i doskonała ksążka "Łowca Androidów - Philip K. Dick"

2018-08-15 23:01

#489 misiek

Press to głównie aktor dubbingowy. Wiem, że występował w wielu bajkach. Niestety- teraz tytułów nie pomnę.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-08-16 00:18

#490 Lowca_Androidow

Łysy, tak, ale w Czterch Pancernych był jeszcze młoziutki :)

2018-08-16 06:56

#491 misiek

Wiem, ale później bawił się głównie w dubbing.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-08-16 15:48

#492 jamajka

To nie pierwszy raz, kiedy aktor czyta książkę albo odwrotnie. Żeby dlaeko nie szukać, to zaczęłam sobie czytać jeszce raz Percyego Jacksona. Czyta to aktor, który potem dubbingował Percyego w filmie, a że książka pisana w pierwszej osobie, jest to bardzo naturalne.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-08-16 17:19

#493 annabeth

Ooo jamajka właśnie. Ja o tym że to ten sam aktor dowiedziałam się nie dawno, bo nie umiałam rozkminic czemu głos filmowego percy'ego mi się tak kojarzy. Chyba bardzo zżył się z tą postacia :D tak samo jest angielski audiobook ahsoki, opowiadajacy o losach Ahsoki Tano po odejźciu z zakonu jedi, i tego audiobooka czyta ta sama aktorka, która w wojnach klonów podkładała głos pod rysunkową Ahsoke.
A to co do czytanych ksiażek. Muszę sobie chyba wrócić do brailla, ale jest jeden problem. W braillu mam tylko książkę Oskar i pani ruza i nie wiem czy się za to zabierać czy nie.

May the force be with you.
2018-08-16 19:44

#494 Zuzler

No wiesz, zawsze możesz spróbować. Nie zabije cię to.

2018-08-16 19:47

#495 annabeth

Ano pewnie ze tak. Pytałam, bo kojarzy mi się to nie wiedzieć czemu z literaturą dla nastolatków, no ale przeczytam, chocby właśnie dla samego kontaktu z braillem.

May the force be with you.
2018-08-16 20:06

#496 skrzypenka

znam, znam, ale Lema nie chcę i chusyckiej też nie, bo to dla mnie nudne. a łowcy androidów już dawno słuchałam.
Masz coś jeszcze?

--Cytat (Łowca_Androidów):
Stanisław Lem "niezwyciężony" - bardzo dobra książka i świetnie zrobione słuchowisko
Trylogia Husycka Sapkowskiego, również dobrze nagrane słuchowisko, jak i sama książka.

No i doskonała ksążka "Łowca Androidów - Philip K. Dick"

--Koniec cytatu

Große Operndiva?
2018-08-16 22:53

#497 Lowca_Androidow

skoro Lem jest nudny i trylogia husycka to niestety nie mam.
Tzn. mam451 stopni fahrenheita, ale nie polecam,.
Aha, mam jeszcze "Ojciec Chrzestrny", ale to taka dziwna superprodukcja, tutaj jest narrator i każda postać ma przypisaną osobę, obsada świetna bo Gajos, Borys Szyc, Kot i inni, ale brakuje dźwięków w tle jak to w superprodukcjach, w przerywnikach jakaś muza i nic poza tym, dziwnie się tego słucha.

2018-08-16 23:04

#498 balteam

Korona śniegu i krwi, nie jest to bardzo dobre słuchowisko, w sensie do wiedźmina wykonanie nie umywa się, ale jak lubisz coś związanego z walką i historią to jest fajne.
Muzyka bardzo piękna.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-08-17 00:17

#499 Celtic1002

@annabeth Oskara i Panią Różę polecam. Nie jest to książka tylko dla nastolatków. Jak się dobrze wgłębisz, znajdziesz tam coś dla siebie, tylko psychologicznie patrzeć trzeba. Ja do tej pory lubię do tej książki wracać i za każdym razem rusza mnie ona tak samo.

Sama wczoraj natomiast pochłonęłam, nie przeczytałam, bo czyta się raczej z przerwami, ja wręcz pochłonęłam "Skrzywdzoną" Cathy Glass. Polecam z całego serca. Książka pełna cierpienia dziecka, pełna poszukiwań odpowiedzi na pytanie, dlaczego owo dziecko zachowuje się tak, a nie inaczej. Dodam jeszcze, że jest pisana na auntentycznych faktach, gdyż Cathy Glass na co dzień zajmuje się, albo raczej zajmowała, bo nie wiem, czy robi to jeszcze teraz, bo nie wiem, z którego roku jest owa historia, opieką zastępczą dla dzieci i pomaga im wyjść z różnych sytuacji. Jednak ta książka jest wyjątkowo poruszająca, zresztą jak każda tej autorki, bo wszystkie są z jej punktu widzenia od momentu, jak dane dziecko pojawia się w jej rodzinie.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-08-17 07:36

#500 skrzypenka

znam korona śniegu i krwi" ogromnie mi się podobała. Byłam tym zafascynowana, potem drugą część czytałam już w tekście.

Große Operndiva?
2018-08-17 11:06