Co teraz czytacie?
Back to Literatura#321 biedrona333
ja teraz czytam książkę eriki spindler pod tytułem "Jesteś jak ogień."
#322 Lowca_Androidow
A ja skończyłem właśnie Niezwyciężonego - SUPER - i rozpocząłem 451 Stopni Fahrenheita (Ray Bradbury) [SUPERPRODUKCJA] -zapowiada się ciekawie.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#323 Zuzler
A ja sobie czytam już drugą część "Kwiatu paproci"
#324 tomasz
jazaczem czytać chris carter geniusz zbrodni.
#325 kacper
Jest jakiś wątek o żywych trupach? Nie mogę znaleś
ć
#326 biedrona333
nie ma.
#327 lwica
A ja skończyłam "Wróć, jeśli pamiętasz". Wszyscyf mówili, że druga częśc jest gorsza, ja na początku też, ale skoro przeczytałam całość w jeden dzień, to chyba taka zła nie jest. :)
#328 skrzypenka
Czytam teraz "mury Hebronu" Stasiuka, zna ktoś?
Taka brutalna książka, ale bardzo ciekawa.
#329 kacper
uou, jak brutalna to się zainteresuję, lubię przemoc w książkach. Jak by ktoś znał coś jeszcze co zawiera brutalne opisy i skrajną patologię to może podpowiedzieć.
#330 Zuzler
Hannibal Lecter? No skrajna patologia to tam panie jest na pewno ;)
#331 matius
Ja obecnie czytam trylogie "Siudmy miecz".
Opis pierwszego tomu:
Ostatnią rzeczą, którą pamiętał Wallie Smith, był szpital, zatroskane twarze lekarzy i ból. Kiedy więc obudził się w ciele barbarzyńskiego wojownika, w towarzystwie pięknej niewolnicy i zasuszonego kapłana mamroczącego o Bogini, uznał, że majaczy w gorączce.
Lecz Świat nie zniknął tak łatwo. Nagi półbóg, który przybrał postać chłopca, wyjaśnił mu, że Bogini potrzebuje szermierza. Jeśli Wallie podejmie się zadania i dobrze je wykona, otrzyma wszystko, czego sobie zażyczy. Jeśli odmówi, skutki będą... niemiłe.
Wallie sceptycznie odniósł się do propozycji, ale Mały miał dar przekonywania. Wkrótce Ziemianin otrzymał wspaniały miecz, choć nie potrafił nim władać. W dodatku słudzy Bogini byli zdecydowani przeszkodzić mu w wypełnieniu misji.
#332 Zuzler
Ee, pewnie spoko. Ja właśnie niedawno skończyłam 3 część "Kwiatu paproci" Katarzyny Bereniki Miszczuk. Jak można w takim momencie kończyć książkę! I jeszcze 4 część mam źle przerobioną... Siekać tego, kto się tym bawił, na drobno
#333 biedrona333
ja mam książki eriki spindler pisze on athrillery takie jak:
Obsesja, zakazany owoc, ukarać zbrodnie, stan zagrożenia, w Milczeniu i wiele innych.
Oprucz tego mam książki Nory Robers jak np: świadek, sanktuarium, prawdy i zdrady, uczciwe złudzenie, więzy kwi.
Na razie tyle jak któryś tytół danej książki was za ciekawi, to piszcie na PRV, albo w tym wądku.
Pozdrawiam.
#334 tomasz
ja mam książki deana koontza on pisze fntastyczne ,thillery i kryminał.
#335 kacper
Jak by ktoś czegoś szukał to mam zajefajną bibliotekę gdzie jest w chusteczkę książek, tekstowych oczywiście, jak coś to piszcie, poszukam raczej napewno mam.
#336 skrzypenka
Tomasz, jakie to są thrillery?
#337 skrzypenka
Kacper, pomyślę jeszcze nad takimi książkami dla Ciebie. Coś chyba miałam, brutalnego, może nie koniecznie patologie, ale brutalne tortury: "dziewczyna z sąsiedstwa".
#338 skrzypenka
Biedrona, mogłabyś wysłać mi te książki pani Spindler? Nie znam, kurcze, genialni jesteście, mam książki Tes Gerritsen, Charlotte Ling i Lisy Gardner. Oczywiście wszystkie przeczytałam.
#339 biedrona333
OK wyślę masz dropboxa?
#340 skrzypenka
Przeczytałam dzisiaj książkę dla dzieci i młodzierzy, czasem lubię takie. "cudowny chłopak". Mówi o braku tolerancji do drugiego człowieka. Właściwie główny bohaterma w niej zniekształconą twarz przez jakąś wadę genetyczną i rzeczywiście wygląda strasznie. Stąd ta nietolerancja, która przeradza się w przyjaźń. Także gorąco polecam. Teraz przeczytam Ilony Gołębieckiej "powrót do starego domu". Zauwarzyłam, że gdy pracuję na pierwszą zmianę mam 100 razy więcej czasu na czytanie książek niż wtedy, gdy pracuję na drugą. Niestety, od poniedziałku szykuje mi się miesiąc drugiej zmiany, ale to wyjątkowo miesiąc, bo zawsze mam zmiany co 2 tygodnie i trochę mi przykro, bo to czytanie będzie szło sto razy wolniej.