Forum

czytnik rss pod windows, jaki dostępny, i jak dodać kanał rss?

Oprogramowanie

1 / 2 Next

patrykkubaszczyk

#1 ·

Witam.
Szukam jakiegoś czytnika rss, i to ważne, żeby był jak naj bardziej dostępny, bo nie chcę się bawić w OCRY.

tomecki

#3 ·

Ewentualnie jest wtyczka do Mirandy, która nawet jakoś działa.

szarka

#4 ·

Thunderbird

daszekmdn

#5 ·

Luna RSS. Nie korzystałem, ale ludziom się podoba.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

mojsior

#6 ·

również lunar rss polecam działa w porządku i robi to co do niego należy

patrykkubaszczyk

#7 ·

mam już lunar rss, ale nie mogę dodać RSSa
mam pobrani, no i co dalej?
mam ten plik xml, i co?

balteam

#9 ·

Thunderbirda właśnie testuję, spoko działa.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

DJGraco

#10 ·

Edited
Ja kiedyś testowałem. Jakoś nie chciał mi działać, ale to chyba było złe skonfigurowanie nie wiem. To znaczy wszystko fajnie załadywało mi listę rzeczy, ale nie bhyło aktualizacji.

wredny

#11 ·

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

wredny

#12 ·

naprawdę nie polecam Luna rss przez ten program straciłem cłą bibliotekę źródeł.wcześniej korzystałem z RSS OWL zachciało mi się wymiany zaimportowałem źródła do pliku luna je odczytała i wszystko było świetnie do zamknięcia systemu na zajutrz okazało się ,że zostało jakieś 5 źródełek
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

wredny

#14 ·

spróbuj tym https://www.webbie.org.uk/accessiblepodcatcher/index.htm
-- (DJGraco):
A ja szukam czegoś takiego, co po załadowaniu pliku rss wyświetli mi listę linków do plików, żebym mół to pobierać jakimśmanagerem
Chodzi mi tu o podcasty przykładowo
http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:467843475/sounds.rss
Thunderbird takowych linków nie wyświetla.

--

DJGraco

#15 ·

No jakoś on tam działa, i nawet wyświetla adresy do pobierania, ale strasznie powolny ten program i często wieszający się.

DJGraco

#16 ·

Poza tym kolejny błąd tego jest taki, że zmiany jakie mu dokonuje nie zapisują się a opcja save jest niedostępna. Nie wiem czy to jakieś chwilowe i to naprawią czy ten program tak ma. Dodaje nowy podcast, restartuje program i mi on znika no super fajnie muszę za każdym razem wprowadzać ten sam rss

DJGraco

#17 ·

Podsumowując ten program się do niczego nie nadaje, jest łakomy na zasoby komputera, jak spróbowałem coś nim pobrać to cały komputer się przycina. A więc poszukiwania ciąg dalszy.

nuno69

#19 ·

Luna działa dobrze. Jak ktoś nie umie korystać to i baza bajka.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

cinkciarzpl

#20 ·

Edited
Luna jest szypka to fakt, ale coś nie bardzo umie w niestandardowe feedy nie wiem czy to taka kfestia, ale co któryś kanał z mojej listy nie wchodzi bo unable to parse feed. W Tb zaś wjeżdża jak w masło.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
1 / 2 Next