windows,Jak oczyścić dysk?
Back to Systemy (Windows)#1 patrykkubaszczyk Archived
Witam.
Ktoś coś?
Jak oczyścić dysk z śmieci, jakiś program do tego?
#2 denis333
Oczyszczanie dysku.
#3 patrykkubaszczyk Archived
prubowałem, ale dalej nie mogę nagrywać na obs, bo marudzi, że za mało pamięci.
#4 Lowca_Androidow
Pobierz z załączników i postępuj według instrukcji
w załącziku są dwie paczki, dla 32 i dla 64 bitowego sysetmu
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#5 patrykkubaszczyk Archived
coś tam robi, ale czy mi nie wy pierdzieli całego systemu?
#6 patrykkubaszczyk Archived
łoo panie.
Jak to teraz śmiga!
#7 patrykkubaszczyk Archived
dobre.
#8 KaelaMensha2000
A czy jest wersja programu 64 bitowa?
#9 daszekmdn
Jest niżej w tamtych załącznikach.
#10 markus1234
Witajcie. Mam takie pytanie. Mamy komputer stacjonarny, bodajże marki Dell, ale tego akurat nie jestem pewien. Chodzi o to, że tam jest zrobiona partycja dysku C, która ma 52,6 GB rozmiaru. Oczyściliśmy z moim tatą trochę tą partycję, usuwając trochę programów, bo tam było 82 programy zainstalowane, z czego większość i tak była nieużywana, obecnie jest tam coś ko,ło 50 programów. Wolne miejsce na tej partycji to coś koło 6 GB, i mam w związku z tym pytanie. Co możnaby ewentualnie jeszcze wywalić, aby to miejsce jeszcze bardziej zwiększyć? Bo jak będę instalował jakieś aktualizacje, to bardzo szybko to miejsce znowu się zapełni. Więc pomyślałem sobie, że spróbuję jeszcze bardziej zwolnić to miejsce na tym dysku, bo rozszerzyć tego dysku się nie da, mimo, że jest nieprzydzielone miejsce o rozmiarze 50 GB, ale nie umiem go dodać do tego dysku C. Tylko chodzi o to, że już nie mam za bardzo pomysłu, co mogę jeszcze z tej partycji C usunąć, aby zyskać jeszcze trochę wolnego miejsca, bo 6 GB wolnego miejsca, to trochę jednak za mało. Czekam na jakieś porady i odpowiedzi na moje pytanie, bo to jest dla mnie dość ważna sprawa.
#11 Numernabis
Użyj jakiegoś programu do zarządzania partycjami, windowsowy tego nie zrobi.
Program do partycjonowania pozwoli Ci przesunąć przylegającą partycję co spowoduje, że zrobi się wolna przestrzeń przy partycji systemowej i wówcza będziesz mógł ją rozszerzyć o tą wolną przestrzeń
#12 markus1234
A jaki program do partycjonowania jest dostępny dla NVDA? Chodzi o to, żebym nie musiał korzystać z nawigacji obiektowej, bo nawigacją obiektową nie umiem za bardzo używać, czasami jej używam, ale bardzo żadko.
#13 daszekmdn
Jak masz troche wolnych finansów mogę tam zrobić czystki. Warto pokasować też pozostałości po programach, aktualizacjach itp.
#14 markus1234
Chodzi o to, że mam finanse, ale nie wiem, jak mógłbym się nimi z Tob ą podzielić, bo nie mam karty kredytowej, ani konta w banku. Więc pomyślałem sobie, że ja zajmęsię tą sprawą, tylko nie wiem za bardzo, gdzie się usuwa te pozostałości po aktualizacjach i programach. Czy mógłbyś mnie jakoś naprowadzić?