Mam swój pomysł jak wyjść na zewnątrz.
Nie są to podcasty, ale swoje robię poza środowiskiem.
I podoba mi się Twoje otwarte myślenie, jak się nie da, trzeba zgłaszać problem, a nie czekać, aż inne fundacje, stowarzyszenia zrobią to za CIebie.
-- (koronowirus):
Wiecie co?
Tak sobie tu zaglądam ponownie i zaglądam.
jak to się mawia jestem na tzw nasłuchu, bo korzystam z chwilowego napiszę nie po polsku mania czasu.
więc mam chwile czasu a jako, że przejrzałem moje wpisy na tym forum dokładnie w tym wontku napiszę wam coś
jestem pewien, że na sto procent tutejszej gawiedzi 3 procent no może 5 da to coś do myślenia i tym pięćciu procentom dedykuję ten wpis
Nie to, żebym chciał dzielić ludzi, chodzi mi o to że bardzo dokładnie przeczytałem wasze wpisy poważnie i część z was zwyczajnie pozostaje pozdrowić życzyć powodzenia w życiu wewnętrznym w środowisku kochajcie się nie widząc, bo macie do tego prawo.
każdy ma prawo nie wychodzić z powodu bo tak.
natomiast
jeśli jest tu pięć 10 procent myślących nieco inaczej
zacytuję dawida.
To bardzo zależy od aspektu. To o czym pisano - strach, zrozumienie... To wszystko jest ważne.
Ale myślę, że przynajmniej w kontekście Eltena, balteam ma w bardzo dużym zakresie rację. To nie kwestia braku wzroku, a względnie zintegrowanej społeczności, która lepiej lub gorzej siebie zna, kojarzy.
Tu łatwo jest pisać, jest dla kogo pisać. Interfejs jest dostępny, i tak wiele osób udziela się na forum... Więc naturalną koleją rzeczy powstają i blogi.
A wcale nie jest tak łatwo wypromować bloga poza Eltenem. I to nawet nie jest kwestia jakości wpisów, a promocji właśnie. Bo do tego trzeba często reklam, kontaktów, odnośników. O ile na Eltenie zerkamy na blogi, bo to proste, trudno zbudować społeczność wokół bloga zupełnie niezależnego i jest to nawet bardziej kwestia marketingu, niż jakości. ;)
Tak brzmiał wpis dawida dawny a chyba z przed roku.
Bardzo dobry merytorycznie wpis.
teraz odniosę się do tego wpisu oraz do myślących inaczej
Zdecydowanie warto budować własną markę osobistą, wychodzić na zewnątrz bez znaczenia na interfejs czy on jest łatwy, trudny, czy dostępny czy mniej.
Dziś siła internetu w odróżnieniu od tej z przed 10 20 lat jest taka, że ludzie chcą z osobami niewidomymi rozmawiać, i jeśli mowa o interfejsach stron www aplikacji softu jeśli jest coś mniej przyjaznego warto pytać, rozmawiać, nagłaśniać sprawę wręcz u samych administratorów danych aplikacji.
Przykładem na to jest producent softu audio izotope.
Mają swoją komórkę accessibiliti odpowiedzialną za dostępność.
waves audio również jest bardzo dostępny.
oczywiście to tylko skrajny przykład.
Kolejny?
W chwili obecnej pracuję nad logistyką budową platformy moich kursów podcastowych niebawem ruszę z płatnymi kursami o dźwięku, będzie to wzbogacenie o usługi lektorskie.
kolejny przykład wyjścia na zewnątrz gdzie sam pukam do drzwi widzących które otwieram i ludzie patrzą nie na osobę niewidomą a na jej umiejętności chęci oraz chęci ich zdobycia.
Kaażdy z was bez względu na hobby, pasje dziedzine na to co robi może zaistnieć w sieci poza eltenem wyjść przed siebie na zewnątrz.
gorąco zachęcam iść w podcasty.
macie wiele światu do zaoferowania, a podcasty od 2020 roku rosną w siłę.
by zaistnieć wystarczy poczytać na grupach facebookowych wpisać frazy jak założyć podcast z czasem możecie poopowiadać o swoich zainteresowaniach książkach, muzyce, z perspektywy osoby niewidomej łatwiej jest opowiedzieć nie pisać
wielu z was ma warunki by to robić zachęcam do nagrywania podcastów na spotify i innych portalach.
właśnie proponuję by wyjść na zewnątrz bo dziś Dawidzie niezwykle łatwo wypromować siebie jedyne co trzeba i to jest trudne to potem wytrwać i utrzymać się na rynku.
bez znaczenia czy masz z tego hajs czy nie utrzymać sie to jest trudne ale życzę powodzenia.
--