Forum

Gwiezdne wojny

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Previous 5 / 6 Next

jamajka

#81 ·

Dawid to nawet na blogu pokazywał, fajne.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

annabeth

#82 ·

Jeśli chodzi o mnie to ja uwielbiam sw. Nie luczę tego gdy majac 14 lat ogladałam powrut jedi nic kompletnie
o tym nie wiedząc, Potem długo długo nic, w końcu w 2012 roku kolega mnie zaraził najpierw filmami, a
potem zaczęłam czytać ksiażki i teraz jestem wieeelką fanką. Osobiscie mroczne widmo, atak klonów i zemsta
sithów nie bardzo mi się podobają, chociaż zemsnę sithów uzyłam kiedyś w mojej prezentacji na psychologii
o sile manipulacji. Na ostatnim jedi niestety nie byłam jeszcze wkinie, chociaż ciagnę u mnie rodzinkę
żeby szli, ale oni nie są tak w to wkręcenii. Co do nowej nadzieji, imperum i powrotu jedi mam to z dubbingiem,
ale jak dla mnie jest straszny, jeszcze to polskie tłumaczenie sokoła millenium jako sokół tysiac lecia
mnie powaliło na łpatki.
May the force be with you.

jamajka

#83 ·

Mi się podobał dubbing w nowej nadziei, potem było gorzej. :d
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

matius

#84 ·

Co do dubbingu w częściach 4, 5 i 6 się nie wypowiem, bo znam z lektorem.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

matius

#85 ·

Właśnie dzisiaj zobaczyłem, że dodali do Netflix'a Łotra jeden. Odpaliłem i zaczołem oglądać.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

pates

#86 ·

Kiedyś się oglądało, potem czytało, ale generalnie to było dość dawno, stare, dobre czasy.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Zuzler

#87 ·

Nigdy nie oglądałam. :D Czytałam tylko książkę na podstawie/będącą podstawą 1 części. Wie ktoś, jak to z tymi książkami w odniesieiniu do filmów jest? W ogóle, to są oficjalne te książki czy to jakieś ficki?

pates

#88 ·

Są oficjalne też wydane, czytałem do 4, 5 i 6

Puszkin

#89 ·

Sześć części filmu jest z audio deskrypcją, więc muszę w końcu obejrzeć.

Zuzler

#90 ·

Oo! A są gdzieś do dostania Puszku?

pates

#91 ·

Na adapterze sprawdź.

magmar

#92 ·

Zupełnie nie moja estetyka.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Adasadula

#93 ·

Ja oczywiście słyszałem, ale nieoglądałem ani nieoglądam

djkrissu

#94 ·

A do mnie jakoś ta seria nie przemówiła.
Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: http://fiorda.dmsrv.pl

magmar

#95 ·

Pamiętam na to wielki bum jeszcze w końcu lat 90, ludzie zbierali naklejki w chipsach były rysunki postaci itd.
ale mnie to jakoś ominęło.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

MarOlk

#96 ·

1 likes
W chipsach były tazosy, takie kółka ze scenami z filmu. Brat z kolegą nazbierali tego i wygrali walkmana.

misiek

#97 ·

Wiesz może jakiego?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

MarOlk

#98 ·

1 likes
Jakąś Aiwę tanią. Kolega wziął sprzęt, a bratu wypłacił połowę wartości.

Kat

#99 ·

Wątek dawno zakopany, a ja go odkopię.
Bardzo lubię SW, wszystkie filmy obejrzałam, pomijając poboczne seriale, a na "Przebudzeniu mocy" i "Ostatnim Jedi| byłam z małżem w kinie. Powoli też zaraża się nasze dziecko, tyle, że ona ogląda serial animowany, a wszystko zaczęło się od robocika, którego ojciec i córka postanowili sobie kupić i wspólnie złożyć. Robocik oczywiście z lego, tak więc robi się nam z tego rodzinna pasja, można powiedzieć, a zasób naszych figurek, choć mały, to sukcesywnie się powiększa.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

LordKiller

#100 ·

Ja obejrzałem je raz jakoś 2 lata temu i potem drugi raz, a do książek jeszcze nie dotarłem, ale może się zmobilizuję. Uwielbiam SW poza częściami 7, 8, 9. Nienawidzę tych filmów o lego, bo są dziecinne, ale dobra. Skoro nie dla mnie, nie dotykam.
Previous 5 / 6 Next