Są tu fani, prawda? :) Mnie zaraziła mama, która od wielu lat jest fanką. Nie ukrywam, że dopiero jakieś dwa lata temu na dobre wciągnęłam się w klimat, ale jak już do tego doszło, to raz, a dobrze.
No tak, ale ja oglądałem według hronologi czasowej i jest to masakra. Najpierw oglądamy cz1, 2, 3 gdzie są zajefajne efekty, komputeryzacja na wysokim poziomie - wiemy o co chodzi - a potem cz. 4 i tu komputery jak za króla świeczka - duże mrugające kwadratowe przyciskihaha.
Trzeba jednak przyznać, że Lukas dokonał na tamte czasy cudu techniki nagrywając te części. Zapewne wiecie, że to wszystko działo się na makiecie, na wielkim stole - mowa o tych lotach i plantetach, o tych statkach kosmicznych. A majstersztykiem była zimowa planeta - tam był nanoszony obraz n aobraz i naniesienie na bialym tle zawsze kończyło się tym, że było widać ciemne obwódki postaci i przedmiotów, a w tym przypadku prawie niewidoczne.
Ja aktualnie słucham audiobooków - ponad 80 mam w wykonaniu mako_new
JJeśli tak chronologicznie Mroczne widmo Wojny Klonów Zemsta Sitów Łotr 1 Nowa Nadzieja Imperium kontr atakuje Powrót Jedi Przebudzenie Mocy Ostatni Jedi