#1141 Rogan
Z moich ciekawych błędów, miałem prędkość 145 niezależnie od wszystkiego. Przyspieszałem, zwalniałęm, zacięło się wszystko i taka sobie była. No to stwierdziłem pierdzielę, zmuszę go do zmiany,. WYłączyłęm na żywca silnik. Nic to nie dało. :D
Lądowanie jest piekielnie trudną sprawą. Zresztą kręcenie się po lotnisku też nie należy do najłatwiejszych. :D
#1142 matius
Czy są samoloty, gdzie i podwozie mamy schować? Bo jak narazie tylko klapy chowamy, a podwozia nie.
#1143 Rogan
Tak, są na pewno. Najpewniej drugiej albo trzeciej kategorii.
Pytanie z innej beczki. Ktoś testował turbo w lotach szkoleniowych? Jest informacja, że jeśli turbo będzie użyte dłużej niż 10 sekund, traci się wszystkie punkty rankingowe. Natomiast loty szkoleniowe nie są punktowane.. Pytanie, czy wtedy będą zaliczone? Wolniutka ta cessna jest. :D
#1144 guliwer
Czy ktoś wie kiedy może się pojawić wersja pełna tak orientacyjnie? Czy nie było o tym jeszcze mowy?
#1145 iwkan
czy ktoś latał do innego kraju?
#1146 zywek
Latałem, do czech. Narodowa ATC ponoć się odblokowuje na wysokościach powyżej 2200 metrów, nie sprawdzałem.
A, i na węgry.
Jest samolot, beechcraft bonanza ma chowane podwozie.
#1147 Rogan
Czy gdzieś można sprawdzić ilość zaliczonych lotów / wylatanych kilometrów w lotach treningowych? W profilu tego nie ma albo się nie aktualizuje...
#1148 AXM04
ctrl enter i tabem do lok book-a odnośnie danego samolotu.
-- (Rogan):
Czy gdzieś można sprawdzić ilość zaliczonych lotów / wylatanych kilometrów w lotach treningowych? W profilu tego nie ma albo się nie aktualizuje...
--
#1149 zywek
W profilu się nie aktualizuje, o albo to loty treningowe, więc się nie aktualizuje, co jest dla mnie śmiesznym wytłumaczeniem, albo odwalili manianę na serwerze.
#1150 Rogan
Ano nie, za to tam właśnie, gdzie mi wskazano, wszystko jest. Może nie aktualizuje się dlatego, że w profilu tylko punktowane loty się wpisują. A, jak wiadomo, szkoleniowe do takich nie należą.
Odpowiadając na swoje własne pytanie dot. turbo. Wydaje się, że na razie nie jest zaimplementowane. Pomoc w ogóle nie uwzględnia tego zagadnienia, nie ma podanego skrótu, żaden z dotychczasowych samolotów (sztuk 2) nie ma tej prędkości.
#1151 Kosa12
Mam do was takie pytanie.
Jak powinno się skręcić do danego punktu na lotnisku, np. pasa?
Czy ktoś mi mugł to pokazać?
#1152 LordKiller Archived
Jak wylądować?
#1153 Postukujacy
Masz na filmiku na blogu Żywka.
#1154 LordKiller Archived
racja. Sprubuję jeszcze raz lot. Wczoraj prubowałem, ale zapomniałem o 0,2 km od lotniska i landing successful i bum.
#1155 Rogan
Skręty do pasa u Żywka też są, bardzo polecam.
#1156 iwkan
żeby sprawdzić całą historię lotu ito musisz sprawdzić swój dziennik pokładowy. tam masz wszystko, ile godzin latałeś, ile lotów, jakie awarie, ile napraw.
#1157 Postukujacy
Zanim zwolnię hamulce i wcisnę home, samolotowi wzrastają obroty. Czy to tak ma być żeby dało się szybciej ruszyć po zwolnieniu hamulca czy o co chodzi?
#1158 zywek
Nie, wzrastają odość gwałtownie obroty po jednokrotnym wciśnięciu home.
#1159 Rogan
Nikomu nie polecam zatłoczonego lotniska i ruchu na nim. Wyznaczony pas do lądowania. Obletuję lotnisko, co mi zajmuje dobrych 15 minut. Podchodzę, proszę o pozwolenie na podejście. Nie ma zezwolenia, pas zajęty. xD Przelatuję znów, no bo co zrobić... I kolejne kółeczko.
#1160 adelcia
kto jeszcze nie pobral publizcnej bety 3 no to:
https://eurofly.stefankiss.sk/ef3/download/