#1101 LordKiller Archived
Piszę o tym, bo niektórych jak np. mnie, wkurza gdy latam po polsce domyślna muzyka. No i jeszcze można se mp3 wybrać tylko tam jak mówi 00 default to trza strzałkami zmienić i będzie przez cały lot inna.
#1102 LordKiller Archived
Żeby wylądować, kropką sprawdzamy safe altidude circle i się na nią obniżamy. Trza ją chyba sprawdzać co jakiś czas. Gdy jesteśmy 2m od lotniska, klapy dajemy na minimalnie 2 i zniżamy odpowiednio prędkość i potem wysokość i powinno działać.
#1103 krzykacz
a czy jak wlatujecie w przesstrzeń powietrzną innego lotniska w czasie lotu do inego miasta to czy trzeba wpisywać kod transpondera? bo dawno temu słyszałem plotke rze miało być to zmienione
#1104 zegarmistrz
Nie trzeba, ale trzeba wpisywać częstotliwość radiową, najlepiej 20 km przed lotniskiem
#1105 iwkan
Zastanawiam się, co źle włączyłam, bo po wyjściu z hangaru miałam problem z sterownością samolotu i spadłam z pasa. I nie wiem co źle robię, lub może coś włączyłam nie potrzebnie.
#1106 lalar123
Ja też mam problem z hangarem. Niby otworzyłem drzw wyjeżdżam a tutaj nagle changar west door close i się rozbiłem. Dlatego odznaczyłem sobie w opcjach startowanie z nowym dniem w hangaże.
#1107 patras
a ja z tym problemu nie mam i nawet pierwsze londowanie się udało.
#1108 matius
A gdzie znajdę jakiś wykas skrótów? Przejżałem folder z grą i nie moge znaleść. Są pliki txt, jakieś dic i jeden html z zasadami. A pomoc jest w tym dziwnym formacie dic.
#1109 zegarmistrz
Wykas skrutów to alt h
#1110 matius
Tak, dzięki. właśnie się dogrzebałem.
#1111 matius
Jeszcze nie ogarnałem startu, ale już całkiem sporo umiem. I naprawde, dużo się robi. Teraz to zaczyna coraz bardziejprzypominać symulator z prawdziwego zgażenia.
#1112 zywek
NO powiedzmy, bo grawitacja to tak średnio jest brana pod uwagę, ale jest lepiej. Czekam tylko na tłumaczenie Polskie, żeby się dowiedzieć, co znowu przetłumaczyli źle xD ale jak będzie Polskie i będzie beznadziejne, czego się spodziewam xD to będę se grał na słowackim, najbliższe do Polskiego.
#1113 matius
Dobra, jest sukces. Raz udało mi się wystartować. xd
#1114 iwkan
Jednego nie rozumiem gdy chcę zawrócić, bo zjechałam z pasa, jak mam skręcać koła, by się zatrzymać dokładnie w tym miejscu by na niego wjechać, bo gdy mam na przykład 10 w prawo to mimsię samolot nie chce zatrzymać tylko przejeżdża dalej.
#1115 matius
Ktoś po polsku zrobiłby instruktasz Ktoś się podejmuje? xd Jakoś nie nauczyłem się skręcać na lotnisku. A znowu jak j już wystartowałem to w pewnym momencie coś mi tak wyło, ze się wytrzymać nie dało i synteza czytała jakieś cyferki co chfila, że nie dało się zrozumieć o co chodzi.
#1116 iwkan
Pewnie ci się radar włączył, albo przekroczyłeś prędkość.
#1117 iwkan
Zauważyłam, by wolant ustawić na zero kiedy się skręca trzeba naciskać literę g.
#1118 Postukujacy
Czy wiemy kto z Polski pracował lub pracuje nad tłumaczeniami Eurofly? Może to będzie informacja z pierwszej ręki?
#1119 mojsior
na pewno obecny tu zegarmistrz, piotrek taraasewicz, kamil miodzio no i to chyba tylem generalnie ekipa zesłoroczna acha, no i obecny tu zegarmistrz.
A co do skręcania to działa to zzupełnie inaczej.
Strzałkami ustawiamy tak zwane banking angle czyli to o jak ostro się nam ma samolot obracać.
Można to sprawdzić jakimś klawiszem, nie pami ętam którym ale chyba g.
Natomiast aby naprostować rudel należy ten klawisz wcisnąć dwa razy.
To samo się tyczy nosa, jedno naciśnięcie litery t przeczyta nam stopień podniesienia nosa a wciśnięcie tego klawisza dwa razy spowoduje naprostowanie nosa.
Co do lądowania, to warto poznać teren lotniska, np czy w pobliżu nie ma jakiegoś nierównego terenu, generalnie są teraz zaimplementowane ścieżki schodzenia.
Jakie one są to pokazuje mapa schodzenia, co po angielsku nazywa się descent map, z której dowiemy się jakie bezpieczne wysokości w odpowiednich odległościach powinny być zachowywane.
Co pomoże nam w rozeznaniu się w terenie.
Mapę taką uruchamiamy w następujący sposób.
Wybieramy sobie dziewiątką lotnisko, na którym chcemy sobie wylądować i wciskamy na nim shift enter.
Teraz tabem przechodzimy do descent map, lub jakoś tam inaczej po słowacku, nie wiem jak to brzmi po słowacku, bo gram na wersji angielskiej.
Ja puki co się rozbijam, ale to wszystko minie.
Warto też pamiętać o prędkości przeciągnięcia, żeby nie ustawiać klap poniżej tej prędkości, bo się rozwalimy, należy te klapy ustawić powyżej prędkości przeciągnięcia, czyli staling speed.
#1120 mojsior
gdyby ktoś miał problem z launcherem to należy wykonać następujące kroki.
Podczas wystąpienia błędu o tym że plik mapy jest używany przez inny proces należy.
Zrestartować system.
W katalogu z launcherem odnaleść plik launcher.ini.
Odnaleść linijke mode i tam gdzie jest słowo rell należy je zmienić na beta.
Teraz linijke portable mode zmieniamy na 1.
I ostatnia rzecz, odnajdujemy linijke replace localchanges i z jedynki zmieniamy na zero.
Zapisujemy plik i odpalamy launchera.
Zmieniamy język na taki jaki chcemy poza polskim oczywiście i powinno się jeszcze raz wszystko pobrać.