#641 zywek
To też niby miał być symulator, ale on tu nie korzysta z żadnych wzorów symulacyjnych
#642 tajan1991
no w symulacji to trochę więcej parametrów było by koniecznych no i więkrzy dialog mięcy obsługą a pilotem.
#643 general39
aja właśnie skończyłem lewel europejski ajeśli hodzi o procedury to dobrze że jest ih tak niewiele obejsz sobie na yotubie maicrosoft flikt symulator tam zaanim gościu wystartował mineła ponad godzina
#644 tajan1991
a co myślisz że jak jesteś prawdziwym pilotem to tak szast prast jest?
#645 general39
tylko że jak tak by było w grze myślisz żże komuś by sie hciało grać? a podrugie jest bak byłem nadlotniskiem i wieża sie domnie nie zgłosiła amiałem wszystko wpisane
#646 fantasma467
Nagra ktoś jakiś podcascik jak lata?
#647 tajan1991
wiesz są podkasty nawet na tyflosie i na youtube jak się w google poszuka.
Ale przy bugach to nie ma znaczenia bo i tak jak będziesz miała się wywalić to się wywalisz.
Jak powiedziałem wieża może milczeć albo samolot może na ciebie wlecieć bez ostrzeżenia, albo z niczego podczas startu już po procedurze wstępnego wznoszenia po osiągnięciu gdzieś 500 rozbijasz się bo dostajesz w skrzynce że masz za bardzo uniesiony nos przy odchyleniu 15 stopni, więc reakcja programu przy założeniach jakie są w instrukcjach jest bzdurna.
#648 fantasma467
OK. Ja dawno już nie grałam, ale widzę, że się sypie, szkoda.
#649 pjetia
Z waszych wypowiedzi wnioskuję, że ja mam najlepiej! :)
Mam powyłączane wszystkie pierdoły, typu burze, turbulencje, praktycznie dosłownie wszystko i nic mi się nie wysypuje.
:p :p :p
#650 piter9521
A ja mam powłączane i wszystko działa, więc tu nie wiem jaka zależność jest.
#651 tajan1991
no to nie rozumiem sytuacji, ale chyba będę musiał zrobić tak samo niestety, jedno na co nie mam sposobu to te drzwi do hangaru, nie umiem tego przeskoczyć.
#652 pjetia
Też nie ruszam z hangaru, tylko już z pasa. Kto jednak wie, może se to włączę... :p
#653 tajan1991
no ja mam z tym problem, mapę znaczy spis państw mi uruchamia zamiast otiwerać i zamykać drzwi.
#654 general39
zgłaszam kolejny bak prubuje drugi raz wystartować z paryża boingiem 747 i niemoge amamm wpisaną wysokość i wysuniente klapy ppowiedziało mi obecna prendkość startowa 317 noi zaczołem sie rospendzać przekroczyłem 290 nagodzine i ten głupi samolot sie nie wznosi naprawde nieh sztefan da autopilota do tyh boingów
#655 tajan1991
przy starcie autopilot ci nie pomoże bo on od razu go rozpędza do prędkości maksymalnej. nie startowej. Próbowałem z ciekawości i szybko musiałem go wyłączyć i opanować sytuację, a skoro muwimy o procedurach to autopilot nie radzi sobie z konkordem, za późno wdraża hamowanie w powietrzu i kończy się to tym że przeleci lotnisko i musi się wracać.
#656 piter9521
Nie prawda, bo on przez chwile pokazuje, jakby się rozpędzał, a potem sam ogarnia, więc od skrętu na pas i pozwolenia na start odpalam autopilot i wszystko działa.
#657 general39
nowłaśnie durzzo lattałemm na starym profilu na autopilocie i uwarzam rzze boingi powinny go mieć
#658 tajan1991
no moje opserwacje były inne.
#659 pjetia
Generał! Zanim coś zgłosisz, najpierw zastanów się, czy wszystkie procedury wykonałeś poprawnie:
Stajesz na pasie, z którego masz wystartować. Ctrl-z i wpisujesz 500, Następnie alt home i rura. Jeśli masz obecną prędkość startową 317, to mniej więcej przy niej powinieneś usłyszeć charakterystyczny dźwięk wznoszenia i wtedy odczekujesz jakieś 2 i pół sekundy i delete. Czekasz, aż powie: SK7 3 7 kontynuuj na jakiś tam kierunek i po tym komunikacie, albo wręcz na nim ctrl g i ctrl f, czekasz na komunikat start zakończony pomyślnie i alt home i lecisz jak złoto!
--Cytat (generał39):
zgłaszam kolejny bak prubuje drugi raz wystartować z paryża boingiem 747 i niemoge amamm wpisaną wysokość i wysuniente klapy ppowiedziało mi obecna prendkość startowa 317 noi zaczołem sie rospendzać przekroczyłem 290 nagodzine i ten głupi samolot sie nie wznosi naprawde nieh sztefan da autopilota do tyh boingów
--Koniec cytatu
#660 tajan1991
nie wiem czemu takiego speeda dostał, jak ustawiony na pasie z dwónastką ustawienia konta dzioba zamiast dostosować się tak jak robi to przy lądowaniu nie zrobił tego przy starcie.