#21 hryniek
24 12 zdaje się, o ile ne przełożą.
#22 nuno69
Eurofly 2.0 juz jest...
#23 zywek
CHyba ejszcze nie. Zaraz sprwadzę.
#24 zywek
A, jest. http://eurofly.stefankiss.sk wyszło o drugiej w nocy. ZNaczy, za 18 trzecia. Przeczytałem na
Słowackiej liście mailingowej :D
#25 matius
No jest, jest. Kto odpali gre, gra zapyta czy chcemy aktualizować i dajemy tak.
#26 zywek
A, to da się ze starej zaktualizować? :O :D
#27 matius
Da się, ale jak zaktualizowało, to wywalało błąd. A więc odinstalowałem i będe instalował jeszcze raz
ze strony. A betę będe miał swoją drogą.
#28 grzegorzm
jakie są zmiany w tej wersji?
#29 zywek
Więcej instrumentów na pokłądzie samolotów generalnie. Można też teoretycznie realną pogodę mieć, ale
ona sę sama nie aktualizuje, więc tzreda dawać shift+w, ale musisz mieć klucz API do openweather chyba.
#30 zywek
No i jeszczeawarie też są
#31 Kosa12
Mi się ta wersja podoba, ponieważ są też dodane nowe misje, ale trzeba koniecznie przejść te podstawowe
misje
??
#32 matius
Coś jest nie tak, bo jak chce wysunąć klapy i potwozie to prędkość spada poniżej dopuszczalnej i się
rozwalam. Nie powinno tak być. Po za tym, miałem już pozwolenie do lądowania a tu trzeba wysunąć podwozie
i klapy.
#33 zywek
A, zapomniałem o tym. Jakmamy samoloty kategorii 1, to musimy dać prędkość 20 większą i wysunać podwozie,
wtedy nam prędkość spadnie o 20km/h a wiem, zę to nei jest fizycznie możiwe, bo przy maksymalnej prędkosci
nam wyrwie to podwozie, ale ustawić maksymalną prędkosć samolotu i na finalnym podejściu wysunać podwozie
i klapy wysunać, potem pozcekać aż się zmniejszy prękość i dopiero zmniejszać do prękości lądowania
#34 matius
Czyli mam na prędkości maksymalnej wysuwać podwozie i klapy, a jak się zmiejszy prędkość to dopiero do
prędkości lądowania? Tylko ja nie lądowałem samolotem pierwszej, ale trzeciej. Bo mam misje Grecja Bagdat
Irak.
#35 zywek
no nieważne. Wysuwaj przy maksymalnej prędkości, poczekaj aż opadnie o te 40 czy tam ile i potem zmniejszaj
do prędkości lądowania.
#36 matius
OK. Dobra, tak zrobie, może się nie rozwale. :P
#37 zywek
Raczej nie powinieneś. Ja tka robiłęm do pewnego momentu. Teraz sobie sprawdzam prędkość lądowania i
doliczam w kategorii 1 20km, w kategorii 2 30km a w 3 kategorii 40 km dodaje, potem zmniejszam do tej
prędkości dodanej i wysuwam podwozie, i sam mi zmniejszy do tej prędkości odpowiedniej. o te 40, 30 albo
20 km
#38 matius
Dzięki.
#39 daszekmdn
Głupoty gadacie, ja do prędkości londowania dodaję mniejwięcej 30 i wysówam podwozie korygując sobie
wysokość jeśli nie spadnie do poprawnej.
#40 daszekmdn
tak robię na 1 i na 2