#1 zywek
Witajcie!
Tutaj chciałbym, byśmy porozmawiali o tym "symulatoze" lotów dla osóbz dysfunkcją wzorku.
"Symulator ten w swej ofercie przyrządowej oferuje jedynie tCas, generator tlenu, podtrzymywanie temperatury,
radio, transponder, autopilota, autonawigacje, radar burzowy, światła przednie, tylnie oraz wewnętrzne
i pewnie o czymś zapomniałem, jak zwykle. A, ciśnienie. Jak lecimy powyżej 4000m, i nie włączymy podtrzymywania
ciśnienia, to możemy spowodować awarie. Również są dostępne jakieś losowe awarie, które się pojawiają,
jak chcą. Samolotów nie ma wcale więcej niż w pierwszej wersji tegoż "symulatora". CHyba, ze ktoś zrobił
tak, jak ja i sobie je doda. Aktualnie w fazie testów ejst wersja 2 beta. Zamkniętych testach oczywiście,
gdyż dostali ją tylko ci, co są na liście mailingowej. Zapraszam do dyskusji, zadawania pytań i dawania
ewentualnych propozycji, które potem przekażę autorowi do wykonania. Kolega hryniek również w ową grę
gra, więc również może wam udzielić innych, ciekawych informacji. Pozdroski
#2 pates
a jak się robi samoloty i trasy?
#3 hryniek
Pates: Na podstawie Wikipedii i plików .air, tam jeszcze parę szczegółów jest, ale jak zobaczysz sobie w strukturę
to dojdziesz.
#4 hryniek
No ja gram w tą grę, choć... symuatorem jej bym nie nazwał, a bardziej grą Arcade mimo wszystko i mimo,
że dwójeczka wnosi sporo i jest to niewątpliwie kawał dobrej roboty. Czego mi brakuje? Przede wszystkim
fizyki, lądowania awaryjne masz na czas, a nie na przemyślenie, gdzie i jak to zrobić by najmniej zabić
pasażerów. A tak w ogóle lecieliście kiedyś prędkością -70 KMH? BO ja leciałem! I Wy też możecie przy
odrobinie inwencji. :3, zdarzylo mi się także lecieć mruczełem!, ale to jeszcze nie w tej wersji. NO..
Troszkę śmiesznych historii, ale wracamy do tego co mi przeszkadza i dlaczego to nie symulator wg. mnie.
Podwozia czy klap nie powinno się chować w odpowiednim momencie, bo jak nie zrobisz tego to crash, jedynie
takie podwozie mogloby zostać urwane przez prędkość, przy awarii systemu ciśnienia wystarczyłoby lecieć
na niższej wysokości i dociągnąć do najbliższego lotniska, a nie jakieś lądowanie na środku morza i inne
cuda wianki, ale poza tym... TO jednak świetna gra jak na nasze standardy. Nie narzekajmy.
#5 zywek
Nie chciałęm od razu tak brutalnie rzucać wszystkich na gorącą wodę, no ale skoro już to zrobiłeś o to...
Mi pozostaje tylko potwierdzić to, co już powiedziałeś
#6 hryniek
A ja czułęm się do tego zobowiązany, gdyż ludzie mogą potem mieć nieprawdziwe pojęcie o realnym lataniu,
a przecież tą grę przedstawia się jako symulator. Nie może być tak, że nie można sobie szybować bez
paliwa, można i to przez jakieś ok 20 minut powinno się dać.
#7 zywek
symulator dałem w cudzysłów
#8 hryniek
No niestety musiałbym czytać literka po literce żeb y ten cudzysłów zauważyć. ;P
#9 grzegorzm
to jaka jest teraz najnowsza wersja eurofly?
#10 grzegorzm
a ja nie mogę wystartować nie mam pojęcia dlaczego. Grałem w to jakiś czas temu, ale teraz zainstalowałem
ponownie i mi wyskakuje w raporcie niesprawny smer czy ster nie wiem jakoś tak. silniki włączone wysokość
ustawiona drzwi zamknięte, pasy zapięte podwozie ogarnięte i nie wiem jaka jest tego przyczna.
#11 hryniek
po pierwsze masz wersję słowacką nie wiem dlaczego, po drugie: masz... CO masz? Masz zly kierunek zdaje
się, już nie pamiętam co to znaczyło po słowacku. A potrzecie dwójka wyjdzie w święta, ja akurat jestem
testerem beta, tam trzeba się na jakiś mailing zapisać żeby mieć bety.
#12 zywek
Tak. Błędny kierunek. pewnie źle do pasa jedziesz, o ile w ogóle jedziesz i się nań ustawiasz.
#13 matius
Jeśli dwójka ma być w święta, to ciekawe jak wygląda, bo dawno nie grałem i chciałem zrobić nowe misje,
bo pocoś jest usertasks.
#14 zywek
ale to usertask tu się zepsuło, bo mi generuje misję znikąd do nikąd i żadnym samolotem, który jednak
ma jakieś dziwne losowe parametry
#15 hryniek
User tasks to chyba nie generator, chyba, że się mylę. :P
#16 zywek
No jak nie, jak waśnie tak?
#17 daszekmdn
Chcesz zobaczyć jak wygląda? Nagrałem ostatnio lets play.
https://www.youtube.com/watch?v=gBZxuu9Wkds
#18 matius
Obejżałem sobie twój let's i faktycznie sporo trza będzie robić od tej wersji 2. Kiedy konkretniej ma
wyjść?
#19 daszekmdn
Nie znana jest chyba konkretna data.
#20 zywek
w swięta