#321 hryniek
Nie wiem czy na dobry wontek, ale... Mi coraz bardziej chodzi po głowie taki challenge sparodiowania tej gry i zaczęcia przechodzenia misji z Eurofly w FSX-ie. Tylko już musiałbym raczej zalożyć do tego kanał na YT, bo Elten po prostu by tego nie wytrzymał, a wontek odwalanie o wielee mniej by zajmował BAAA 10 wontków odwalanie by mniej zajmowało niż taki dłóŻSZY lot z procedurami opublikowany na blogu. A zawsze się przed tym tak wzbraniałem, bo nie chcę fejmu, bo nie chcę być kolejnym leds playerem, ale to moim zdaniem byłoby tak ciekawym doświadczeniem, że po prostu chcę się tym podzielić z innymi. Pytanie czy są chętni na takie moje wydziwiania. I nawet jeżeli bym latał kilkoma samolotami, które ogarniam, bo niestety lekarstwa na fmc i nav1 prostego brak, wszystko musiałbym ciągle oskryptowywać nie wiedząc nawet co czym jest, albo coś mi umyka w moich poszukiwaniach i nie umiem nav1 przełączyć w tryb ils, tylko usilnie chce nawigować po vor. Ewentualnie loty przeprowadzać, normalnie np. na 747, a lądowania na tym co mogę, to i tak byłoby to 100 krotnie lepszym doświadczeniem niż to jest w EF, a z resztą jak miałbym już tym Airbusem polecieć i wylądować to zawsze mogę użyc tych śmiesznych prostych od MS. :D :D :D. W każdym razie byłoby za razemoważnie i pewnie śmiesznie. ;D jakby tak podczas lądowania wizualnego jakimś maleństwem silniki pouszkadzał.
#322 daszekmdn
Dot. Tłumaczenia. Wiatr jest podawany czasem błednie np wietrznie północ, raczej powinno być wiatr z północy. Myśle jednak, że po prostu inaczej sie nie dało.
#323 hryniek
wietrznie bardziej się tyczy ogólnych warunków pogodowych, poprawnie chyba jednak powinno być jak mówisz, no, ale... Nie ja to pisałęm i nie znam być może pewnych niuansów.
#324 nuno69
Hryniek Tak! Ja bardzo chętnie bym sobie oberjzał :D
#325 Irniss Archived
odp do daszka
zobacze jak to tam było zrobione i ewentualnie poprawię jeśli się da
#326 Kamil.Midzio
Teraz niebawem (zdaje się na jesieni) ruszą testy do wersji 3.0
#327 Prof.Falkowicz
jesli moge za pytac o jedna rzecz to prosze mi powiedziec tu zwracam sie do kolegi chrynka jak sie ustawia cel w euro fly? pozdrawiam Arek
#328 hryniek
cel ustawiasz... Musisz najpierw włączyć komputer, potem ctrl+f8 np. tak najszybciej, wybierasz i.. SPacja i ptem escape. Chyba nic nie pomyliłęm. :P
#329 zubers87
Witajcie czy ta się sprawdzić tęperature?
#330 zywek
Teoretycznie jak zaktualizujesz pogodę z open weather map
#331 Prof.Falkowicz
nie dziala mi kontrol shift e który to skrót odpowiada za tankowanie paliwa do pelna jak go odblokowac bo chyba sie mi zablokowal wie ktos jak to zrobic?
#332 hryniek
a jesteś na parking position, albo przy bramce?
#333 Prof.Falkowicz
nie jestem w pierwszym poziomie mam eske 737
#334 hryniek
ale musisz z hangaru wyjechać
#335 Prof.Falkowicz
a jak to zrobic?
#336 hryniek
otwierasz ctrl+o, wyjeżdżasz kontrolując czy pod l nie ma się ok. 3100, ono cię może zatrzymać, wgl pierw ustawiasz grount na radiu i niby można też skręcać jak to cusik piszczy, ale... Ja się jednak bezpiecznie do tych 3100 dotoczyć inaczej nie testowalem, więc tlumaczę jak ja to robię no i wtedy wciskasz ctrl+strzałka w prawo, oczywiście zakręcając na prędkości najlepiej 1 i... i jak zakręcisz będzie takie ding to przyspieszasz i jedziesz aż pod k będzie 0, znaczy może być z przedziału od 0 do 100 i tam możesz paliwo uzupełnić
#337 Prof.Falkowicz
a pomógl bysmi to jutro zrobic?
#338 hryniek
Jutro to ja wyjeżdżam i... Ogólnie mam weekend zawalony różnymi niespodziewanymi goścmi, więc... poza sytuacjami nagłymi wolałbym nie być dla nikogo. Pomyśę nad tym, ale nie obiecuję i wolałbym to jednak odłożyć nw. Na niedzielę/poniedziałek.
Popróbuj jak mówiłem, może inni doradzą, a tak w ogóle garaże możesz wylączyć w ustawieniach jeżeli to jest rzeczywiście nie do przeskoczenia.
#339 Irniss Archived
ja chętnie pomoge
#340 Prof.Falkowicz
to odezwij sie do mnie na privProf.Falkowicz