Humor, gry i zabawy

Śmieszne nazwy miejscowości

Started by misiek 200 posts last post 1 year ago Page 8 of 10

#141 2 likes Edited

Koło Poznania są: Krosno, Mielno i podobno Sarbinowo. Poza tym jakąś godzinkę od Poznania jest Władysławowo. I cały czas mówię o miejscowościach, które się tylko nazywają tak samo.

Jadąc dzisiaj pociągiem relacji Białystok-Hajnówka ostatnia stacja przed Hajnówką znajduje się we wsi Chytra.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

#143 2 likes

Koło Torunia jest miejscowość Czarne Błoto, a z kolei Czarne błoto leży w gminie Zławieś Wielka.

Ta, a dzielnica Bydgoszczy Białe błota i mała miejscowość, albo nawet i dzielnica Lisi ogon.
-- (mateponczas):
Koło Torunia jest miejscowość Czarne Błoto, a z kolei Czarne błoto leży w gminie Zławieś Wielka.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A mój znajomy wymyślił rusko brzmiącą nazwę na Warszawę obżygańsk
Marek organista

Gdzieś w maroko jest
L Pragma.
Wolę ciebie wolność!

#147 1 like

A w Polsce Hwostowo czy jakoś tak nie pamiętam ale w 1 z 10 był ktoś z tamtąd. Hvost po Rosyjsku to ogon dlatego się śmieję.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#148 2 likes

U nas jest Hwastowiczy i hwostowka. Z śmiesznych to suczkino, komary, Putino, Swoboda, Oazys, Drużba, Mars, Paryż, Partyzańsk, Wagina, Berlin, Gra mała i Gra wielka, Łyse-Muchi, Koniec, Koszki, Warna, Kondom, Uj, Dupki. Najdłuższymi nazwami są Werchnienowokutlunbetjewo oraz Starokozmodemianowskoje.

A to Putino to na cześć Putina? Ja popieram Navalnego.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#150 4 likes

Też jestem za Nawalnym, a Putino to nie od nazwiska, tylko od kajdanów, którzy po rosyjsku można nazwać putami.

Oby kiedyś Navalny został waszym Prezydentem.
-- (monstricek):
Też jestem za Nawalnym, a Putino to nie od nazwiska, tylko od kajdanów, którzy po rosyjsku można nazwać putami.

--

Racziej tego nie będzie, chyba wiesz i rozumiesz, dla czego.

Niestety tak.
-- (monstricek):
Racziej tego nie będzie, chyba wiesz i rozumiesz, dla czego.

--

Jak jedzie się na Stoczek Łukowski to jest miejscowość Prawda.
Give me a sign.

To ja znam Zgon, Burdele, Dupki i wspomniany przez autora Stolec. XD

Dzień dobry! Oglądając wczoraj rolników podlasia pokazali wczoraj po raz pierwszy gospodarzy ze wsi Ciemnoszyje, które znajduje się gdzieś koło Grajewa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

W mojej okolicy są Rowy, Łąki, Piaski i Zasiadały.
Give me a sign.

Jakiś kilometr ode mnie też są Piaski i to wrublewskie.

#159 4 likes

Kłopoty stanisławy to jest dla mnie prawdziwy hit

#160 1 like

Ciekawe, czy zjednoczone.
-- (Irniss):
niedaleko mnie są stany

--
Władca słońca