Humor, gry i zabawy

Śmieszne nazwy miejscowości

Started by misiek 200 posts last post 1 year ago Page 10 of 10

Właśnie sprawdziłem, iż wieś Kukuryki znajduje się w województwie lubelskim.
Pozdrawiam

Ok
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#183 2 likes

Dobry wieczór! Oglądając dzisiaj milionerów pojawiło się pytanie o wieś leżącą na kaszubach. Wśród odpowiedzi oprócz wcześniej wymienionej wsi sforne f=gacie pojawiły się takie wioski jak:
Twarogi Ruskie
Niemyje Ząbki
Grzeczna Panna.
Twarogi ruskie leżą w gminie Perlejewo powiatu siemiatyckiego.
Wieś Niemyje ząbki leży w gminie Rudka powiatu bielskiego.
Wieś Grzeczna Panna leży w gminie Szubin powiatu nakielskiego.
Pierwsze dwie wioski leżą w województwie podlaskim, a ta ostatnia w kujawsko-pomorskim.
Pozdrawiam

Dobrze znam okolice Szubina Nakła i nie kojarzę. Za to trochę dalej jest Lisiogon.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#185 1 like

W zeszłą niedzielę, jadąc do Tarnowa przejeżdżałam przez miejscowość Szczęście, a wracając dziś z Tarnowa przejeżdżałam przez miejscowość Jeżowe. Gdyby tak połączyć obie te nazwy, wyszłoby Jeżowe Szczęście. :D
Give me a sign.

#186 2 likes

I jak ładnie. Kwiatuszki, Miłość, Browarek, Wlewo, Suczki, Betlejem, Żabojady, Śmieszków, Zgniłe błoto, Chujki,

#187 1 like

Moja siostra przejeżdżała ostatnio przez miejscowość Zdrady.
Give me a sign.

#188 2 likes

To koło Kwiatuszków i Chujków mogłyby być :D Albo jakoś pomiędzy
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Ostatnio będąc w Hajnówce na rynku i idąc do muzeum i ośrodka kultury białoruskiej na rynku stał samochód, w którym pracownicy sprzedawali mięso przyjechał z miejscowości Ciemne.
Pozdrawiam

#190 1 like

Jak Was takie nazwy jarają, to zaraz koło mnie są Prusy, a trochę dalej Łososkowice
Happy hacking

Znam gościa z miejscowości Brzegi. To niedaleko mnie. Tam, gdzie łąki i Zasiadały.
Give me a sign.

#192 1 like

Szukając sobie autobusu do Czarnej Białostockiej wpisując tylko same słowo czarna przypadkiem dowiedziałem się, że są takie miejscowości jak chociażby Czarna łąka bądź Czarna woda.
Pozdrawiam

Szukaliśmy z narzeczonym miejscowości związanych z kretami i znaleźliśmy m. in. Kretowiny i Kretlewo.
Give me a sign.

To ja z ciekawości patrzyłem jakie są miejscowości, w których w nazwie miejscowości pojawia się kolor czarny. Oprócz tych co już wcześniej wymieniłem to według mnie do śmiesznych miejscowości można zaliczyć także takie miejscowości jak Czarna glina oraz Czarna smuga.
Pozdrawiam

A grecka Kreta to pies?
-- (Monte):
Szukaliśmy z narzeczonym miejscowości związanych z kretami i znaleźliśmy m. in. Kretowiny i Kretlewo.

--

Może... Ale Kreta to wyspa, nie miejscowość.
Give me a sign.

#197 1 like

To pytanie do Paulinuksjak pracowałam na centrali to ktoś prosił, by go połączyć z miejscowością o nazwie Mała Srania i nadmienił, że jest koło Krakowa. Dalej niedaleko od Poznania mamy też Tuligłowy.
Слава Україні! Sława Ukraini!

Nie daleko od Poznania mamy na pewno Koziegłowy.

#199 Edited

Ostatnio wracałam z Tarnowa. Na mapie nawigacji mojego narzeczonego pojawiła się nazwa miejscowości Górny Koniec. Ciekawe, gdzie jest Dolny Koniec. Czy zaginął? :)
Give me a sign.

Albo to miasteczko w województwie lubelskim - Kazimiesz Dolny. Byłam tam dwa razy.
Give me a sign.