Transcription
Odpowiadając tutaj na Twoje pytanie, to jeśli chodzi o HPK, no to jak go kupowałem, no to on na początku udziewał w miarę dobrze. Jest to samo co ten komputer, bo tam nie ma dysku SSD, tam nie ma 8 giga RAM, tylko są 4, a tutaj jest 8 giga RAM, więc to już jest totalna różnica, moim zdaniem. Dlatego, że tam po prostu, tak jak wspomniałem, na początku system w miarę dobrze chodził, chyba nie było problemów. Tak od paru miesięcy po prostu problem się zaczął poważny, ponieważ, no właśnie, ponieważ niestety, ale gdy uruchamiamy sobie elegancko HPK, no to, fakt, szybko pojawia się komunikat o wpisaniu hasła, bo ja i na komputerze, i na HPK właśnie mam hasło. Więc jak na przykład tutaj wpiszę hasło w komputerze, no to podanie OK już automatycznie się ładuje i to bardzo szybko. Tak, w HPK po wpisaniu hasła następuje cisza, i to dosyć długa, słychać pracę dysku i dopiero po jakimś czasie jest ła, a, do, o, a, nie, e, n, f, a, e, a, a, a, proszę czekać i on się dopiero naładuje coś tam jeszcze robi, robi, robi no bo ja jeszcze zapomniałem tutaj właśnie dodać, że korzystam właśnie z drumboxa, więc tam po prostu zanim się uruchomi, to wszystko, zanim się nfda do końca uruchomi, zanim się drumbox do końca uruchomi, to trochę mija. No ja gdzieś ostatnio obliczyłem to z trzy, cztery, nawet do sześciu minut. No ale już potem jak się przecierpili, że tak powiem te minuty, no to już potem ten komputer elegancko zaczyna działać. Znaczy się ten laptop. I już potem nie ma problemu, można z nim wszystko zrobić, tylko czasami się zdarzy, że, ale to jest bardzo rzadko, że po prostu system się jakoś zwiesi i trzeba go w tym momencie na nowo uruchomić, ale tak ogólnie to on no jako tako działa, więc ja będę musiał za jakiś czas pomyśleć nad tym, żeby tam jakoś nowy system brać, no bo ja na co dzień tego HPK nie używam. Ja go używam tylko wtedy, kiedy właśnie gdzieś wyjeżdżam, czy po prostu jakaś sytuacja jest po prostu. Tak samo jak tutaj jeszcze taką ciekawostkę powiem, i to nie wiem, czy właśnie na HPK jest problem z jakąś aktualizacją czegoś, czy co, ale generalnie sytuacja jest tego typu, że tutaj na przykład, kiedy na stacjonarce podpinam Olympusa na przykład, to bardzo ładnie go wykrywa, nie ma najmniejszego problemu z nim, tak samo jak Blue Yeti też wykrywa, zresztą jak słychać, bo właśnie z Blue Yeti nagrywam, tak na HPK jest to o tyle problematyczne, że on niestety, gdy podpinam Olympusa, no to ten system go niby wykryje, ale czasami jest tak, że on go raz wykryje, raz nie. No i to jest takie dosyć dziwne. Nie wiem, jak jest w przypadku Blue Yeti, bo nie sprawdzałem jeszcze, bo jakoś nie było okazji, żeby komputer laptopa włączał. A, jeszcze co do Olympusa, no to tutaj jak podpinam Olympusa, to normalnie widać... Tutaj mam jakąś nazwę. Mikrofon Audio Control. O, a zaś na HPK jest mikrofon coś tam USB. No i generalnie dziwnie jest, bo raz go wykrywa, raz nie. Z Blue Yeti, tak jak mówiłem, nie wiem jak jest, bo nie sprawdzałem jeszcze, bo tak jak mówiłem, nie miałem okazji włączać HPK jeszcze, odkąd mam Blue Yeti. No i HPK, kiedy po raz ostatni był włączany, no to to było podczas Wielkanocy, czyli gdzieś na przełomie kwietnia. I to był ostatni raz, kiedy włączony był HPK, bo to akurat nawet mi w domu nie było, tylko był kogoś. Co jeszcze? Tutaj w komputerze korzystam z klawiatury bezprzewodowej. Tak tej klawiatury bezprzewodowej za Chiny Ludowej nie chcę na tamtym HPK wykryć. Niby jest ten dźwięk systemu wykrywania urządzenia, ale ta klawiatura tam nie działa. Nawet nie ma komunikatu, że trwa instalowanie coś tam, coś tam, coś tam. Więc tak to wygląda. Więc tam na HPK ewidentnie trzeba będzie, tak mi się wydaje, postawić na nowo system. Ale to dopiero za jakiś czas. No także... Także na razie z mojej strony tyle. Pozdrawiam.