Forum

Powspominajmy nasze stare czasy, trochę inaczej.

Forum mieszane

1 / 24 Next

johnson

#1 ·

1 likes
Transcription

Cześć. Co mam na myśli, mówiąc trochę inaczej? Myślałem sobie, że skoro jest to forum głosowe i oczywiście można tu dawać jakiś dźwięk na dwa sposoby, dlaczego by nie powspominać starszych czasów, nawet zaczynając od czasu sprzed roku, idąc wstecz. A propos reklam, dżingli radiowych, cytatów z gazet i wymieńmy się po prostu nimi. Nawet może jak ktoś by chciał jakieś audio wrzucić ze starej reklamy, które zapadło mu w pamięć, niekoniecznie z polskiej telewizji czy radia i coś o nim opowiedzieć, powiem, że to będzie fajna rzecz moim zdaniem. A co Wy na to, to zobaczymy dalej. Może na początek ja zacznę. Pewna reklama zapadła mi w pamięć. Nie wiem właśnie, czy dokładnie była z 99 czy 2000. Była to reklama Renault Clio. Nie wiem, czy w polskim MTV to leciało. Na pewno podejrzewam, że w zagranicznym. Z tego nawet zrobili... Ktoś zrobił piosenkę, tylko nie wiem o jakiej. Nie wiem o jakim tytule. No i właśnie, tak mówię, coś mnie wzięło wczoraj, dlatego po prostu pomyślałem sobie, że założę ten wątek, zobaczymy, jak to dalej się rozkręci. A więc na dobry początek wrzucę tą reklamę. Może coś Wam powie, może nie. Tak a propos jeszcze niej. Dowiedziałem się po prostu o niej, usłyszałem ją w ogóle z nagrania. Kto? Od kogoś. Co prawda w nagraniu wyglądało to trochę inaczej, ale to kwestia raczej akustyczne sprawy. No. A więc co? Więcej nic na ten temat? Oczywiście a. Nie zwracajcie uwagi na tego lektora. Różnie to bywało, ale na pewno jeżeli miałbym puszczać we własnej polskiej telewizji, to na pewno nie mówiącego w ten sposób. To zaczynamy.

johnson

#2 ·

Transcription

Get up! Get up! Get up! Get up! Get up! Get up! Get on up! Get up! Get on up! Stay on the scene!

kmicic92

#3 ·

Transcription

Jeszcze coś takiego było o kropelce Co kropelka sklei, sklei Żadna siła nie rozklei Coś takiego było, to kiedyś Później też, ale to kiedyś już pamiętam, że to było Takie coś

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

Na YouTubie jest mnóstwo reklam starych z Polsatu, nawet jest z lat dziewięćdziesiątych dużo reklam, można by było spokojnie usiąść, bo to by sporo zajęło tam jakieś reklamy pościągać i powycinać, takie, które zapadły w pamięć. No mnie osobiście jakieś, czy coś mi zapadło w pamięć, no tak na razie chyba nie. Jedynie co, no to postaram się tutaj, no w sumie za niedługo, bo co mi szkodzi, mogę powrzucać jakieś dżingle, które mi zapadły głęboko w pamięć, szczególnie te polsatowskie, są niektóre nawet fajne dżingle, tylko ja nie wiem, czy lepiej wrzucać dżingle po prostu pojedynczo, czy można wrzucać dżingle bezpośrednio. Bo niektóre dżingle są po prostu jakby w jednym pliku jest od lat dziewięćdziesiątych aż do teraz, no więc nie wiem, bo mógłbym znaleźć niektóre pojedyncze dżingle, ale no nie wiem, czy na YouTubie takie coś będzie, musiałbym sprawdzić, ale jak coś znajdę, to tutaj na pewno wrzucę, no to także pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#5 ·

Transcription

Witam wszystkich bardzo serdecznie Ja zaraz pokażę pewien fajny podkładzik, który jest z pewnego filmu, który jest nadal emitowany, ale to jest stary podkład, z tak mniej więcej roku 2000 Bo mi się ten film spodobał i ten podkład też mi się spodobał Jako, że tak się stało, to Wam go zaraz pokażę

wojtas

#6 ·

2 likes
Transcription

I love you. I love you. I love you. I love you.

Puszkin

#7 ·

Transcription

No to czas i na mnie, ja najbardziej co pamiętam oczywiście z lat 90, bo wtedy były słynne reklamy numerów 0700, to były piękne czasy, oczywiście bardzo lubiłem oglądać Disco Relax z starych czasów, dużo dżingli, szczególnie telewizji na P, o której nawet jest wątek i w większości wszyscy są zirytowani, no w sumie się nie dziwię, bo trudne sprawy i tak dalej, a wtedy było co oglądać, było kryminalne biuro śledcze i nie tylko, zresztą w Polsacie były fajne rzeczy, bo 997 magazyn kryminalny też kiedyś coś takiego było, a nawet lubiłem słuchać różnych identów, choćby pamiętacie, nie wiem czy pamiętacie, kiedyś o 18 TVP2 łączyła się z TVP3 regionalną i wtedy właśnie w zależności od regionu oczywiście różne te identy były, no ale z tych czasów, nie wiem, tak żeby rok temu coś wspominać, czy nawet te 10 lat temu z telewizji, no to chyba zdecydowanie nie, lata 90 i tylko lata 90, nie wiem do końca jak tu wrzucić audio, więc pewnie ktoś może mnie poinstruuje, ale dżingle polsatowskie mogę kiedyś tu wrzucić, czemu by nie, pozdrawiam. Dziękuje za oglądanie, do zobaczenia w kolejnych odcinkach.

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

To się bardzo łatwo wrzuca, bo po prostu jak nagrywasz plik audio, to znaczy musisz cokolwiek nagrać, wyłączyć nagrywanie, wejść w Raming L10, Bin L10 i wejść w ten i tam jest audiopost.wav. I po prostu ten plik, który chcesz zastąpić, jakby go konwertujesz na WAV i po prostu, jakby to Ci powiedzieć, usuwasz tamten plik, który nazywa się audiopost w tempie, a wklejasz ten plik, który konwertowałeś, tylko on musi mieć nazwę też audiopost. No i musi być właśnie w formacie WAV. To jest łatwe stosunkowo, chociaż powiem tak szczerze, że... Dobrze by było w sumie na przyszłość, żeby była jednak możliwość dodawania plików gdzieś w menu, czy nie wiem, jakoś inaczej troszkę, no ale... No łatwe to jest, można to bez problemu obejść, także no to jest łatwe. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

johnson

#9 ·

Transcription

No to teraz może coś ode mnie, a propos jednego kanału, ciekawe czy pamiętacie na pewno muzyczkę z jednego programu, no i w tamtych czasach też ten ident.

johnson

#10 ·

Transcription

you

johnson

#11 ·

Transcription

Żyj, by każdy twój dzień, nowym był wyzwaniem, wyznaczał ci cel, o, żyj i odwagę miej, w końcu to dostaniesz, wystarczy, że chcesz.

wojtas

#12 ·

2 likes
Transcription

Dzień dobry! Jako, że ja lubię bardzo różne dżingle i tego typu rzeczy, to pokażę Wam teraz jeden z takich właśnie dżingli. I to by było na razie na tyle ode mnie, ale postaram się jeszcze coś wrzucić, bo mnie interesują takie tematy.

wojtas

#13 ·

Transcription

A ja mam jeszcze takie małe pytanie, co to była za piosenka w tym wpisie Johnsona jakaś ta?

przemol

#14 ·

3 likes
Transcription

DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE

przemol

#15 ·

Transcription

Oczywiście była to piosenka grupy Demono Poznaj Siebie, intro do programu Big Brother, emitowanego na stacji TVN. A to, co wrzuciłem przed chwilą, to jest reklama Kleju Atlas, która była emitowana w latach gdzieś 2000-2001. Oczywiście to był moment, kiedy na TVP2 leciał serial Kawaleria Powietrzna i właśnie pod wpływem tego serialu powstała ta reklama.

Puszkin

#16 ·

Transcription

Ja tę reklamę Atlas pamiętam oczywiście, chyba jeszcze nawet w 2002 była, w 2001 na pewno, ale chyba i w 2002 jeszcze gdzieś się zdarzyło, szczególnie wtedy najwięcej TVP1 oglądałem, bo kablówkę znowu mi odcięli. A tak się akurat złożyło, że nie miał kto nam ustawić więcej kanałów, dlatego mieliśmy tylko TVP1 i jak najbardziej tę reklamę pamiętam.

przemol

#17 ·

1 likes
Transcription

Through Through Through Through Through Through Through Through No to through W Heja w równej taryfie spadły ceny W nowej Heja masz Bezpłatne SMSy w sieci, tanio do Unii W Polsce jeszcze taniej, a do Play drożej Absurdalnie proste Heja

Bartek1

#18 ·

Transcription

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

johnson

#19 ·

Transcription

Pamięta się te czasy, srów, wszystko fajnie i wiele sieci, tu wszystko fajnie, do tej, do tej, tego, a wszyscy na playa, drożej, drożej, bo co? Chyba z podpisania umów, czy czegoś takiego, ale było widać trochę w tym, taką malanty reklamę, w pewnym sensie podobało mi się to.

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

Mi najbardziej utkwiła, dzięki, reklama, nie pamiętam tylko w którym ona była robiona, ale generalnie to wyglądało tak, że babka tam się sprawdziła bardzo w tej reklamie. Nie wiem, czy to jakaś reklama odnośnie Prusa, czy Prusa albo Sintrus, ale wiem, że coś takiego było, potem było o tym głośno, tak to wyglądało. Wiem, że nawet potem była sytuacja taka, że w szkole ktoś tą reklamę miał i miał nieprzyjemności na telefonie. Nie wiem, coś takiego się przypomina, ale nie wiem. Nie wiem, jak to było z rodzicami, bo nie pamiętam.

1 / 24 Next