Forum

Powspominajmy nasze stare czasy, trochę inaczej.

Forum mieszane

Previous 2 / 24 Next

johnson

#21 ·

Transcription

Przez spory czas Simplus miał fajnie robione reklamy, ten kabaret bodajże mu mią to robił, tu przychodzili do salonu różni te wszystkie rozmówki, już nie pamięta się tekstów, ale no można było się trochę pośmiać, no tak samo jeszcze też taki to nie wiem czy idiotyzm czy nie, później przeszli na turbodymomena, wszystkiego miał dwa razy więcej albo po prostu zaprzeczenie kogoś tam innego.

lukasz1993258

#22 ·

Transcription

Ja to nawet bardzo dobrze pamiętam, rok 2008 pod jeszcze jednym względem. U mnie w szkole w Dąbrowie Górniczej była mania słuchania jednych opowieści. Mowa o słynnej Hucie 9-9. Pamiętam, że była jakaś sytuacja, kiedy mój kolega po prostu postanowił to ściągnąć na jeszcze telefon. Pamiętam, to była Nokia stara. Rezultat był tylko taki, że od kolegi się to zaczęło, a potem cała szkoła to sobie między sobą przesyłała. A żeby tego było jeszcze mało, to jeszcze w 2008 roku żeśmy wyjeżdżali na kolonie. I tam, na koloniach, to już to codziennie szło. A jakiś czas później to skończyło się tym, że ja już to znałem na pamięć.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

johnson

#23 ·

Transcription

Welcome back to my channel! I hope you enjoy this video! I hope you enjoy this video! I hope you enjoy this video! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

lukasz1993258

#24 ·

Transcription

No ciekawie, ciekawie, ciekawie. Powiedz mi, Johnsonie, co to było? No to fajne takie. Tego akurat, szczerze powiem, nigdy nie słyszałem, ale... No ciekawie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

johnson

#25 ·

Transcription

Powiem tak, jeżeli oglądałeś jakieś filmy na DVD, a poza tym bardziej, to było też do ogólnie tych ludzi, co oglądali różne płyty DVD, nie wiem do którego roku to się akurat ta wersja przewijała, pamiętam to najbardziej chyba ze Stewarda Malutkiego, to jest nie wiem dokładnie z którego roku do którego roku logo Dolby Digital. Myślałem, że to było związane Dolby Surround, ale to jest latający helikopter nad jakimś tam, widać może miastem nad czymś, nad jakimiś tam, no latał jakiś helikopter nad dachami, nad czymś tam, no i w pewnym momencie taki właśnie wyskakiwał właśnie napis Dolby Digital. Myślałem, że to Dolby Surround było, ale akurat tu chodziło o samolot. No i tak właśnie to wyglądało, jak często włączyło się już Play, całe menu przez DVD się zniknęło, no i przed filmem akurat właśnie był ten piorun i latający helikopter.

johnson

#26 ·

Transcription

Skoro już przy logo jakimś jestem, to teraz będę miał kolejną, można powiedzieć, zagadkę. Jeżeli nie będzie ktoś z Was wiedział, to odpowiem drugim dźwiękiem, nie dużo nowszym, ale tego samego kogoś. I tam będzie zawarta nazwa tej firmy, tego studia, że tak powiem. No to zaczynamy.

bratczyk96

#27 ·

Transcription

Witam serdecznie, jeżeli chodzi o reklamę z Turbodynumenem, to pamiętam, to naprawdę bardzo lubiła moja siostra cioceczna, ale te reklamy, nawet tak fajnie, że można było się pobawić, pośmiać z tych reklam. Bardzo lubiłem reklamy Neostrada Orange, tam gdzie serce i rozum, że dla serca głos podkładał pan Jarosław Boberek, czyli dawni posterunkowy z serialu Rodzina Zastępcza, kto podkładał głos dla rozumu, to nie powiem, bo nie wiem. Natomiast bardzo lubiłem te... Bo co jakiś czas pojawiała się nowa odsłona i to mnie właśnie ciekawiło w tych reklamach. Bardzo mi się też podobała, że na moją dobradę też Muzyka Techno, a potem to może to jest Odin, Złoty Internet, idealnie pamiętam jak to leciało, ale wiem, że na YouTube można tą reklamę znaleźć. Bardzo fajny. No i teraz... chyba też, że to jest Etypiryna. Teraz to już matka przypomina na ból głowy Etypiryna Extra. Nie wiem, czy ktoś jeszcze pamięta, że poprzednia wersja była Pani Goździkowa przypomina na ból głowy Etypiryna. Mnie to też utkwiło w pamięci, jak zobaczyłem tą nową odsłonę, jakoś chyba w ubiegłym roku pojawiła się. Ta reklama. I powiem szczerze, chyba z reklam to byłoby na tyle, które mnie się podobały, albo z których można się było pośmiać. Ale mówię, te serce i rozum to strada. bardzo fajne, co jakiś czas pokazywała się odsłona i zawsze można było popatrzeć co twórcy postanowili nowego zrobić, aby nie było takiej monotonnej i to dla mnie się bardzo podobało, to jak na razie tyle, jak coś mi się przypomni czy jak coś to się tutaj dodram pozdrawiam

Pozdrawiam

johnson

#28 ·

Transcription

Subtitles by fignyafsyakaya

lukasz1993258

#29 ·

Transcription

A to z czego miało być? To jakaś gierka była?

johnson

#30 ·

Transcription

Kombinujesz dobrze, ale chodziło mi tutaj o studio. Intro jest co prawda z 98 roku, może wcześniej, ale chyba 98 i z tego co widziałem jest do 2000, czyli chyba w 2000 faktycznie, w 2000 roku się zmienił. Nie jestem do końca pewien, ale tak mi się zdaje. Przynajmniej chyba druga część tej gry, którą miałem, tam się chyba właśnie logo zmieniło. No jak już nie będziesz wiedział, odpowiem Ci drugim dźwiękiem, czy ogólnie Wam, w której będzie nazwa tego studia. Tylko trzeba będzie się, trzeba się wsłuchać.

lukasz1993258

#31 ·

Transcription

Nie wiem, to albo mi podjeżdża pod jakąś grę taką typowo, która nosi nazwę Mario, albo nie wiem co, no szczerze powiedziawszy ja średnio się na takich grach znałem, ale jedynie co tutaj mogę jeszcze na ten moment powiedzieć, jeżeli chodzi o tą grę, no to ten dźwięk, co jest zaraz po tym, on mi się kojarzy też właśnie z tymi grami na kartridze, bo ja pamiętam, że swego czasu takie gry były bardzo popularne i tak pamiętam to właśnie, że takie gry właśnie były, to znaczy na Pegasusy, czy jak to tam się zwie, głównie na kartridze, więc nie wiem, ten dźwięk mi z jakichś z tych gier, Mario albo nie, jak nie, no to już nie wiem tak naprawdę, ale coś mi cały czas mówi, że to może być to. No.

johnson

#32 ·

Transcription

To nie jest dokładnie gra. To jest intro pewnego, logo pewnego studia. Ono musiało się chyba zacząć w 98 roku, czyli tu już były gierki na PlayStation, na PeCeta właśnie już trochę wyższej jakości. I to haczy o studio. Ośmiobitowe dźwięki to było tło w zasadzie do tego logo. Tam w tle był jeszcze dźwięk bolida i później już takie a la wystrzał rakiety, więc to nie było wejście już do ośmiobitówek. Tylko to po prostu... Tu już było logo studia. Powiem tak, na pewno znajdziesz w pewnej znanej rajdowej grze, która była na PlayStation i na PeCeta. To logo właśnie było, to zrobiło to studio właśnie z tym logo. No niestety była sygnowana, no już dobra podpowiem. Była sygnowana... Była sygnowana imieniem, nazwiskiem pewnego kierowcy, który no umarł chyba dość niedawno, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale jeszcze długo, długo żył. Znaczy trochę żył, no i podpisywano, sygnowano jego nazwiskiem i imieniem tego typu gry.

johnson

#33 ·

Transcription

No cóż, widać może, nie wiem, czy trochę zakręciłem gadając i tak dalej. Gra była nazywana imieniem kierowcy Colina McRae. To było Colin McRae Rally. Kierowca, no niestety, zginął w 2007 roku. A kto ją zrobił? No jeżeli nie pamiętacie, to już przypominam tym oto dźwiękiem.

johnson

#34 ·

Transcription

Codemasters

lukasz1993258

#35 ·

Transcription

Rozumiem, no tak jak ja tutaj wspomniałem, ja się tak średnio na grach znałem, czy na różnych innych tego typu rzeczach, natomiast jadę was przychodzę z inną jakby, znaczy z innymi jakby wspomnieniami. I chciałbym, abyście mi tutaj powiedzieli, jakie najbardziej utkwiły wam w pamięci czołówki wybranych stacji telewizyjnych, jeżeli chodzi o reklamy od lat dziewięćdziesiątych. Oczywiście prezentacja mile widziana.

Kosa12

#36 ·

Transcription

Kurde, w Colina McRae to ja grałem kiedyś, ale to dawno, dawno temu. Jak dobrze pamiętam, to Colina McRae Early grałem na PlayStation 1. Nawet powiem Ci, ciekawie to było. Miałem chyba dwójkę. Nie potrafię sobie przypomnieć, ale wiem, że było kilka takich części różnych fajnych. Ciekawe to było i wręcz nawet zajebiste. Teraz bardziej skupiłem się na bijatykach, niż na... na tym... na wyścigowych grach. Bo dla nas w wyścigowych grach to tak... Wyścigowych gier to jest mało, bo... Ogólnie jak jeszcze widziałem to właśnie grałem właśnie Colina. Bo to jest bardziej gra wideo. Nie jest dla nas przystosowana. Ale, jak to się mówi, do klasyki warto wrócić. A co do... czołówek telewizyjnych... Na razie nie mam żadnych na myśli, ale jak będę miał, to się tu wypowiem. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

lukasz1993258

#37 ·

Transcription

No bo jeśli chodzi o mnie, to najbardziej czołówka, która mi utkwiła w pamięci była nadwołenie fajna w roku 2004, jeżeli chodzi o rozpoczęcie i zakończenie się reklam. A jeżeli chodzi o czołówkę Polsatu, to najbardziej Polsat-2. Czołówka była podejrzewam od roku 2000 do 2004, kiedy to Polsat-2 był stacją głównie skierowaną dla mieszkańców Ameryki. I to była taka fajna czołówka między reklamami a serialami. Oczywiście wtedy nie było reklam, tylko częściej były zapowiedzi. Dziękuję. I te dwie czołówki mi się najbardziej podobały. Z tego wszystkiego.

przemol

#38 ·

1 likes
Transcription

.

lukasz1993258

#39 ·

Transcription

A tego dźwięku to nie słyszałem. Czy to przypadkiem nie było z jakiegoś systemu? No bo tak mi się wydaje, ale mogę się mylić. Co to mogło być? Właściwie co to był za dźwięk?

przemol

#40 ·

1 likes
Transcription

Był to start systemu Windows 98.

Previous 2 / 24 Next