EltenLink

Legalizacja medycznej marihuany w Polsce. Co o tym sądzicie?

Back to Wydarzenia i nowiny

#81 cinkciarzpl

Co sądzicie o działalności Andrzeja Silczuka w kontekście tematu? Kanał na YT ma, zwłaszcza trzy ostatnie filmy.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2024-05-23 15:02

#82 mustafa

Dziwny gościu, farmaceutke nie potrzebnie stresuje.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2024-05-23 16:57

#83 cinkciarzpl

Jak z temperaturą w Rogue bo w instrukcji nie znalazłem. Też da się podkręcać co 10 stopni? No i jak czytacie stan nastawy? Appki typu bme czy lookout to łykają?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2024-05-30 14:16

#84 mustafa

Ja kupiłem tego Arizer Air Max Jak polecała camila i Be my eyes daje radę. Nawet ikone baterii i znaczek stopni celcjusza wyłapuje.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2024-05-30 16:46

#85 camila

Ja czytam z wyświetlacza, arizer ma amoleda z białymi cyframi, z rogue mielibyście ciężej. Polecałabym jeszzcze w ustawieniach pogrzebać i ustawić sobie sesję na najdłuższy tryb. Jak będziesz miał dość to najwyżej wyjmiesz. Aha, i nie ubijaj zbytnio jak lufy, by powietrze miało jak przechodzić przez cały susz.

ENFP
Edited 2024-06-01 13:31

#86 camila

Co 10 się nie da, co jeden się da w rogue.

ENFP
2024-06-01 13:32

#87 camila

Mam nadzieję, że nie kładziecie suszu na grzałę tylko bezpośrednio do komory w ustniku? Bo takich magików też widziałam. :D

ENFP
2024-06-01 13:34

#88 mustafa

Wyjmiesz? Czyli co, wyjęcie ustnika zakończa sesję? Nie lepiej po prostu wyłączyć?
-- (camila):
Ja czytam z wyświetlacza, arizer ma amoleda z białymi cyframi, z rogue mielibyście ciężej. Polecałabym jeszzcze w ustawieniach pogrzebać i ustawić sobie sesję na najdłuższy tryb. Jak będziesz miał dość to najwyżej wyjmiesz. Aha, i nie ubijaj zbytnio jak lufy, by powietrze miało jak przechodzić przez cały susz.

--

2024-06-01 15:49

#89 mustafa

Przyznaję tak myślałem, ale jak przeanalizuje się zestaw, to ustniki mają zatyczki, które umożliwiają schowania nabitego ustnika do kieszeni więc wątpliwości same się rozwiały.

-- (camila):
Mam nadzieję, że nie kładziecie suszu na grzałę tylko bezpośrednio do komory w ustniku? Bo takich magików też widziałam. :D

--

2024-06-01 15:53

#90 camila

Nie nie, wyłączyć i wyjąćustnik, nie zostawiać.

ENFP
2024-06-01 18:34

#91 camila

Ty zobaczysz co się będzie działo jak podłączysz takiego arizera do bongo po adapterze. Wtedy miareczkowanie w zasadzie nie istnieje :D

ENFP
Edited 2024-06-01 18:38

#92 camila

I oczywiście przed wyjęciem ustnika obróć wapa w dół i dopiero wtedy wymuj, by nie wysypać zawartości komory. W waporyzatorach kondukcyjno-konwekcyjnyh z przewagą chyba konwekcji air max grind musi być średniego zmielenia, nie drobneg jak do kondukcji. Do tego zestawu obowiązkowo polecam młynek swiss grinder Fire. Często są na niego promki więc spoko.

ENFP
Edited 2024-06-01 18:46

#93 camila

W rogue wygląda to zupełnie inaczej. Susz wsypuje się do waporyzatora, na komorę zapina się moduł na akcesoria szklane, następnie wkładasz doń co ci się żywnie podoba. Pasują aizerowe ustniki 3d - wtedy arizerowa komora służy jako dodatkowy dyfuzor do pary, pasują ustniki 3d od dynavap - zarówno BB6 z kuleczkami jak i bliźniaczy BB9 - trochę dłuższy, tradycyjne ustniki 3d od Dynavap, czarny i bodaj różowy. Przezroczysty nie wejdzie ze względu na małą różnice w wykonaniu.
Tak mówię o tych ustnikach 3d, bo uwierzcie, dorogue się przydają przez niewiarygodną intensywność ekstrakcji. To zdecydowanie heavy hitter nie dla początkujących. Standardowy, szklany ustnik z zestawu można sobie wsadzić wiadomo dzie, bo jest zbyt krótki.

ENFP
Edited 2024-06-01 18:56

#94 camila

W następnym miesiącu najprawdopodobniej zmnieniam zupelnie moj daily driver, ktorym teraz jest Rogue na Arizer Solo 3 ze wzgledu na:
* O wiele wiekszy ekran niz w Air 2 i Rogue;
* Tryb On demand i sesyjny w jednym urzadzeniu;
* Szklana, dobrze znana, arizerowa sciezke pary;
* dwa rodzaje komor w zestawie - od 0,1 do prawie 0,5 g na zaladowanie;
* Automatyczne obrocenie ekranu, gdy wap polaczony jest adapterem do bongo - taka pierdola, ale wygodna;
* Cos pomiedzy jeszcze przenosnym, ale prawie stacjonarnym, ze wzgledu na duze potrzeby.

Nie moge sie doczekac, i ten wap zrecenzuje, bo o czym mowic zdecydowanie jest <3 i jak nie zalowalam grosza na kazdego wapka ktorego posiadam (moze poza vapcapem), to to juz urzadzenie ultimate. ;)

ENFP
Edited 2024-07-24 16:39

#95 cinkciarzpl

Siema,
Ponieważ jak wiadomo, marihuana jest tak bardzo szalenie niebezpieczna, nielegalna i zabija na śmierć, podobnie jak fentanyl czy morfina, więc najprawdopodobniej trzeba wylać dziecko z kąpielą a nas czeka nas trochę jeżdżenia. Chyba że branża się ustacjonarni co miałoby ten aspekt, że ludzie, którzy boją się teleporad i utożsamiają zioło wyłącznie ze strasznie niebezpiecznymi nielegalnymi substancjami może by się przekonali. Z drugiej strony jakiegoś masowego wzrostu dostępności lekarzy raczej nie będzie, więc kolejki mogą się porobić spore.
Art dość mętny, ale niektórzy, jak pewien farmaceuta z Katowic już po woli szykują się do otwierania gabinetów fizycznych info nieoficjalne więc coś jest na rzeczy. I nie tylko ten jeden.
https://budcare.pl/mozliwe-ograniczenia-w-teleporadach-lekarskich-dotyczace-mm/

2024-07-26 22:03

#96 mustafa

https://www.youtube.com/watch?v=rrTdUn15nXk

Ja myślę podobnie jak ten gościu. Polski rynek to eldorado dla koncernów farmaceutycznych, więc same będą inwestować w takie stacjonarne kliniki. Bankowo wzrośnie cena wizyty, gorzej jak też zioła, ale o dostępność bym się nie obawiał.

Edited 2024-07-27 11:30

#97 camila

Mi tam nic nie grozi bo mm zarówno jak jakiex oxy czy inne opio mam z poradni leczenia bólu systematycznie :D Porad niestacjonarnych dotyczących mm miałam niecałe dwie w izw. MM to najłatwiejsza recepta narkotyczna do dostania. Ciekawe, za jakies pół roku zobaczymy ale w samej poradni mówią, że jak mają kontrole z nfz gdzie tych recept narkotycznych wystawia się sporo specjaliście potrafi się zarzucić wypisywanie na pacjentów dla siebie, wymyślanie kart pacjentów itd. xDD

ENFP
2024-07-29 09:30

#98 cinkciarzpl

2024-08-03 12:22

#99 camila

Smutne to.

ENFP
2024-08-03 12:35

#100 cinkciarzpl

2024-08-12 19:31