Legalizacja medycznej marihuany w Polsce. Co o tym sądzicie?
Back to Wydarzenia i nowiny#61 djsenter
Liczę na to, że inne kraje Europejskie zobaczą, że się da i pójdą w ich ślady. Nie mówię od razu o Polsce, ale taka Wielka Brytania mogłaby zluzować portki, bo społeczna akceptacja i tak jest bardzo wysoka :D
#62 camila
I tak juz akceptacja spoleczna jest bardzo wysoka, i zadziwiajaco szybko to idzie, nawet w Polsce. Ostatnio jechalam po THC i chlopak jakis palil na przystanku, pol skreta mi dal. Zanim pojechalam to juz sie zjaralam. :D
#63 MarOlk
Ta to ma szczęście. A mi nawet na wino nie dadzą :P
-- (camila):
I tak juz akceptacja spoleczna jest bardzo wysoka, i zadziwiajaco szybko to idzie, nawet w Polsce. Ostatnio jechalam po THC i chlopak jakis palil na przystanku, pol skreta mi dal. Zanim pojechalam to juz sie zjaralam. :D
--
#64 Zuzler
Może starczyło zrobić to, co zajączek.
#65 Zuzler
ZNaczy, po prostu zapytać. ;)
#66 camila
Rozmawiac, wystarczy rozmawiac. :D
#67 cinkciarzpl
Wracając do tematu, ostatnio się natworzyło stronek rozmaitych. Wydaje mi się, że to po prostu zwyczajna furtka dla co bardziej potrafiących czytać, żeby se mieli dobrej jakości lekarstwa chociaż cena w sumie wychodzi wyższa niż od dobrego sąsiada. :D
#68 camila
Najbardziej mnie ojebali z aurora 22, 63 zl za gram. To był dopiero paragon grozy. :/
#69 camila
Najgorszym problemem w mm jest tylko 30-dniowa ważność recept rpw i niesamowite braki. Red no. 2 nie było w aptekach przez pół roku, bo cała partia nie spełniła norm i została wycofana, a to naprawdę spoko odmiana była. Mając świadomość jak jest z niedostępnością mm w Polsce, naprawdę dobrze byłoby, gdyby w końcu polscy producenci mieli wolną rękę, narazie niestety jest jak jest... Fajnie by też było, gdyby ustalono w końcu jakiekolwiek ramy refundacji. Co z tego, że ludziom z bólem przewlekłym najpierw w tym momencie proponuje się thc jako naprawde zajebistą alternatywę jak leczenie takim oxy na przykład jest nieporównywalnie tańsze i naprawdę jak patrzę na te faktury, to dostaję pierdolca... Dlaczego decyzyjne są osoby, które najwyraźniej żyją w jakiejś alternatywnej rzeczywistości i nie mają pojęcia o realiach prawnych regulacji, które stworzyły?
Następnym problemem - co już omawiałam chyba, albo i nie, jest po prostu jakość tego suszu. Nie do pomyślenia dla mnie jest pleśń w opakowaniach leku, którego potem nie da się zwrócić, absurdalnie krótkie terminy ważności partii. Gdyby susz był dobrze przechowywany i gdyby nałożono regulację o wkładaniu takiej saszetki integry/Bovedy i wykonywaniu opakowań wyłącznie z ciemnego szkła, problem byłby o wiele mniejszy. Tym czasem mamy plastikowe słoiki i doypacki z plombą. Ja wiem, że firmy widzą zagrożenie w ludziach uprawiających do własnego użytku, ale gdybym miała monopol na dostarczanie suszu do Polski zrobiłabym wszystko, by mój produkt został zapamiętany jak najlepiej, a nie wyrzucałabym topy z pleśnią z opakowania jednocześnie modląc się, by nie przeszła na resztę. To wygląda jak dostawanie resztek z pańskiego stołu: cieszcie się byle czym, bo łaskawie macie tę mm i dajcie nam święty spokój. Negocjacji nie prowadzimy. :D
#70 mustafa
Załatwcie sobie paragon z medycznej, nawet kupcie te 5 gram, a potem ogarnijcie normalny susz. Nie widze powodu, aby korzystać z apteki z innego powodu jak dupochron w postaci paragonu. Ewentualnie tak jak ja zwykłe olejki z cbd ale to też droga zabawa.
#71 camila
Wiem o czym mówisz, ale cena za gram w aptece i na ulicy się zaciera i często wychodzi na to samo. Ceny są regulowane zawartością thc w odmianie.
#72 mustafa
Tylko, że w medycznej ile masz thc? A jak ogarniesz dobrego ziomka, to będziesz miała tyle ile matka natura dała. Plus taki, że w suszu na cbd dopuszczalna zawartość thc w tym roku wzrosła. Była fajna klinika we Wro, można było ogarnąć 30 gramów miesięcznie czystej gandzi z pełnym spektrum w cenie 40zł, ale zamknęli, bo za dużo osób o tym gadało.
#73 camila
Jak to ile? Musiałabym rzucić okiem na te odmiany i ich specyfikę, bo już nie ma tylkko trzech odmian na krzyż od aurory :D - od 8/8 do 20% Indica, La Confidential, 22% Sativa, Ghosttrain haze. Te są najmocniejsze z aptecznego arsenału i takimi dysponuję. Problem w tym, że nie można zbyt długo używać jednej odmiany i trzeba trochę nimi żąglować. Dobrze sprawdzają się trzy tygodnie stosowania i tydzień przerwy na spadek tolerki.
#74 mustafa
A to ja coś się nie doinformowałem. Myślałem, że w aptekach to jakieś cbd wątpliwej jakości. W takich okolicznościach to można by pomyśleć nad receptą.
#75 camila
Polecam zacząć od słabszych na początek i zakończyć na mocniejszych gdybyś miał potrzebę plus ogarnięcie waporyzatora dla dobrej wydajności. 0,1 g czy 0,2 g i jesteś zjarany przez 4 godziny :d
#76 mustafa
Jakiś model waporyzatora możesz polecić? Jak korzystasz to pewnie wiesz, a jak kiedyś próbowałem zrobić reseach, kiedy zacząłem testować cbd to nie znalazłem zadowalającej mnie odpowiedzi i skończyłem na olejkach i fifkach.
#77 camila
Arizer Air Max jest dobry do miareczkowania, a Rogue kopci jak smok, ekstrakcja jest bardzo szybka i wydajna. Oba są proste w obsłudze i czyszczeniu.
#78 mustafa
Zapisuje. Thx
#79 camila
Zaczynasz od 180 c i jeśli w trakcie potrzebujesz wyciągnąć jeszcze więcej thc podkręcasz temperaturę co 10 c, kończąc na 210 c.
#80 mustafa
Dobrze wiedzieć. Dzięki.