EltenLink

Zmiana nazwy portalu

Back to Archiwum Eltena

#81 misiek

Możnaby było tylko lekko zmienić pisownie, przykładowo Ellten. Ja jestem przeciw, no ale znowu jestem w mniejszości, więc tego. Jeśli już tak bardzo chcecie zmieniać nazwę, chociaż nie wiem po co, to może zróbmy ankietę i niech zdecyduje większość.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-06-01 17:35

#82 gadaczka

Zmiana nazwy też przyspoży bałaganu na forum, bo często w wątkach pojawia się słowo Elten, albo Eltenowicze. Dla nowych userów może być to informacją wprowadzającą w błąd.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-06-01 17:42

#83 balteam

No bez przesady, z kontekstu w 90% można się domyślić co znaczy Eltenowicz.
A co do zmiany nazwy, jeśli wymagać tego będzie sytuacja związana z fundacją, to nie ma za bardzo nawet o czym dyskutować i kto za, a kto przeciw nic nie zmieni.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-01 17:44

#84 gadaczka

Dyskutować można, ponieważ:
1. możliwa jest zmiana całkowita.
2. propozycja Łysego zakładająca zmianę jedynie w obrębie jakiejś itery.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-06-01 17:48

#85 pajper

To wykracza poza aspekt prawny, ale po kolei.
Zakładamy fundację, która przejmuje projekt Eltena. I już tutaj pojawia się problem.
Bo kiedy złożymy wniosek do PFRON o środki, ktoś hipotetycznie nas poszuka i znajdzie... firmę produkującą buty.
Nie wiem, czy firma ta ma zastrzeżony znak w Polsce. Jeśli ma, to w ogóle będzie problem o powielanie nazwy. Jeśli nie ma, to problemu nie będzie w Polsce, ale już na pewno będzie, gdybyśmy cokolwiek chcieli zadziałać oficjalniej w Niemczech.

Nie myślałem jeszcze nad nową nazwą. Zmiana literki ma swoje wady i zalety, zmiana całkowita swoje. I o tym dyskutować można.
Ale, obawiam się, sama zmiana jest faktem. Sam się przywiązałem do nazwy Elten i wolałbym przy niej zostać, ale niestety trzeba odpokutować pewne błędy przeszłości.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-06-01 17:51

#86 gadaczka

Firma produkująca buty hehe. Zaistniejemy jako specjalistyczny producent butów dla niewidomych :P

2020-06-01 17:55

#87 balteam

Nie no nie ma co się bawić w zmianę litery moim zdaniem. Jak nowa nazwa, to nowa, a nie takie hmm, zamiast Klango, Klongo. Jak dla mnie śmiesznie brzmi.
Mam nadzieje, że będzie nowa nazwa, w pełni nowa.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-01 17:58

#88 pajper

Ale to nie jest tak głupie. Wiecie, podpis w brajlu z numerem buta, możliwość przymierzania bez pomocy obsługi sklepu...
Hmmm, co jeszcze? Kolor. Zdobienia.
Taki but z podpisem, np. czarny, 40, skóra, brak wzoru.
To jest pomysł na biznes! :D

Chociaż, źle mówię, przecież ułatwienie, by było ułatwieniem, musi być bzdurne i nic nie dające. To może zamiast numeru buta informacja, że jest to po prostu but. :D

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-06-01 17:59

#89 gadaczka

But ze sznurówkami. Służy do oszenia na stopach w celu ochrony ciała w tej części. W celu użycia poproś opiekuna, żeby ci go założył i zawiązał :P

2020-06-01 18:01

#90 Zuzler

NO nie wiem, ja bym nawet była za zmianą literki nawet. Jak się nie podoba Elten, to Erten albo coś w ten deseń. Myślę, że takie rozwiązanie zadowoliłoby większość.

2020-06-01 19:47

#91 patrykkubaszczyk Archived

a ja myśle, że jak zmiana nazwy, to na całego.

2020-06-01 19:49

#92 piotrk77

a może buty wibrujące np lewy to skręć w lewo.

2020-06-01 20:50

#93 pawlink

Ale dyskusja z propozycjami nazw już była kilka miesięcy temu. Jeśli miałaby to być tylko niewielka modyfikacja, to ja podtrzymuję swoją propozycję z wpisu nr 9 tego wątku, czyli "Elnet".
A jak ma być humorystycznie, to skoro były różne propozycje z blind czy tyflo, to ja proponuję po polsku "ślepnet" :p

2020-06-01 21:32

#94 zvonimirek222

To ja od razu zamiawiam swój numer, czyli 45
-- (pajper):
Ale to nie jest tak głupie. Wiecie, podpis w brajlu z numerem buta, możliwość przymierzania bez pomocy obsługi sklepu...

Chociaż, źle mówię, przecież ułatwienie, by było ułatwieniem, musi być bzdurne i nic nie dające. To może zamiast numeru buta informacja, że jest to po prostu but. :D

--

Student studentowi wszystko
2020-06-01 22:59

#95 misiek

Przecież tak apropo tej samej nazwy dla firmy butów i naszego portalu, to była wytwórnia muzyczna Wifon i wiadomo, producent jedzenia.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-06-02 00:31

#96 misiek

I tu mógłby być mały problem, bo np: Nike i Puma mają lekko różną numerację.
-- (pajper):

--

2020-06-02 00:32

#97 Lowca_Androidow

--Cytat (łysy):
Przecież tak apropo tej samej nazwy dla firmy butów i naszego portalu, to była wytwórnia muzyczna Wifon i wiadomo, producent jedzenia.

--Koniec cytatu
Nie wiem jak producent butów, ale firma żywnościowa nadal jest, kupuję zupki Vifon :)

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-06-02 00:33

#98 daszekmdn

Enter :P. A nie wystarczy zmienić nazwy fundacji a program zostawić jak jest?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-06-02 10:34

#99 Julitka

Chyba nie, bo Elten będzie gościł w różnych regulaminach, statutach i innych... butach. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-06-02 11:50

#100 misiek

Wolę Winiary.
-- (Łowca_Androidów):

--Cytat (łysy):

--Koniec cytatu
Nie wiem jak producent butów, ale firma żywnościowa nadal jest, kupuję zupki Vifon :)

--

2020-06-02 17:20