1 likes
Ale i tak wyjdzie na to samo, czy wy tego nie ogarniacie? Ludzie się wkurzą i poślą jeszcze ciekawszą opinię po tej zmianie nazwy.
1 likes
A czy nie jest ważniejszą kwestią sprawność działania i samo działanie, a nie nazwa?, jak dla mnie to nawet mogłoby to się nazywać srelten i nie miałoby to wpływu na sposób postrzegania tego programu.Co jeśli faktucznie nazwa jest już zastrzeżona, wykupiona przez kogoś innego, niestety istnieje zagrożenie i co wówczas? Nadal będziecie się przejmować opoiniami niedojrzałych emocjonalnie dzieci neo?
1 likes
Denten, bo wszystko tu jest dente, a nie działa LOL
1 likes
Hahaha. :D
wiecie co daszek ma rację lepiej niech zostanie tak jak jest, lepiej pomyślmy nad tym co zrobić żeby elten nie upadł, i żeby Dawid mógł go utrzymać, źle mówię?
2 likes
Jak na razie to, obawiam się, jest barziej istotne. Chyba, że zmiana nazwy to błahostka również po stronie Dawida.
2 likes
W związku z powoływaniem fundacji nazwa projektu zostanie prawdopodobnie zmieniona, ale to nie jest najpilniejsza sprawa i będę nad tym myślał w lipcu-sierpniu. Jeśli tak się stanie, to Elten 2.4 24 sierpnia będzie wydany pod nową nazwą.
1 likes
A po to chociażby, że jeston jużrozpoznawalny, to tak jakby zmieniaćnazwy Fiata, Hondy, Denona, czy Phillipsa, bo sąjuż stare
1 likes
Aktualna nazwa jest używana przez inne podmioty z poza środowiska.
Jeśli elten ma się zmienić z prywatnego hobby Dawida w coś z osobowością prawną, co jest bardzo dobrym posunięciem, to mógłby tu być problem.
Poza tym nazwa elten się może kojarzyć zerą błędów i wypaczeń, czyli czasami przedwczesnej promocji programu, gdy był on na etapie wywalania się instalatora i ogólnie ząbkowania i gaworzenia.
Teraz jest to już cokolwiek inny produkt, nawet klawiszologia menu działa tak jakw windowsach a nie jakoś inaczej.
Jeśli elten ma się zmienić z prywatnego hobby Dawida w coś z osobowością prawną, co jest bardzo dobrym posunięciem, to mógłby tu być problem.
Poza tym nazwa elten się może kojarzyć zerą błędów i wypaczeń, czyli czasami przedwczesnej promocji programu, gdy był on na etapie wywalania się instalatora i ogólnie ząbkowania i gaworzenia.
Teraz jest to już cokolwiek inny produkt, nawet klawiszologia menu działa tak jakw windowsach a nie jakoś inaczej.
1 likes
Zmienia nazwy się z kilku powodów, m.in. jeśli jest źle kojarzona, a eltenowa trochę jest.
Ci co są to i tak prez zmianę nazwy nie zrezygnują raczej, a nowych może się przekona, a może nie, w sumie zmianą nic nie tracimy chyba.
Ci co są to i tak prez zmianę nazwy nie zrezygnują raczej, a nowych może się przekona, a może nie, w sumie zmianą nic nie tracimy chyba.
1 likes
@Łowca Nie no, faktycznie, jest straaasznie rozpoznawalny, tylko że w jaki sposób? :p
Edited
1 likes
Niebardzo rozumiem, co macie na myśli z tą niewłaściwą rozpoznawalnością?
Były początki kiepskie, ale się wyprostowało, każda kolejna nazwa może mieć gdzieś w świecie podobną lub taką samąnazwę i może sięokazać, że kojarzy sięjeszcze gorzej niż z producentem butów, ale nie mnie o tym decydować,ja wyraziłem tylko swojąopinię.
Aha, żeby była jasność, to ja jestem przeciwny zmianie nazwy.
Były początki kiepskie, ale się wyprostowało, każda kolejna nazwa może mieć gdzieś w świecie podobną lub taką samąnazwę i może sięokazać, że kojarzy sięjeszcze gorzej niż z producentem butów, ale nie mnie o tym decydować,ja wyraziłem tylko swojąopinię.
Aha, żeby była jasność, to ja jestem przeciwny zmianie nazwy.
1 likes
No dobra, ale jeśl9 nazwa zostanie zmieniona, to na jaką? Bo to może też być argument na którąś stronę.
1 likes
Może na noname :P No, mi też pomysł średnio leży, bo uzytkownicy i tak będą wiedzieć, że to Elten jak sobie na fora wejdą etc.