Zmiana nazwy portalu
Back to Archiwum Eltena#61 daszekmdn
Ale i tak wyjdzie na to samo, czy wy tego nie ogarniacie? Ludzie się wkurzą i poślą jeszcze ciekawszą opinię po tej zmianie nazwy.
#62 Julitka
@Daszek Chyba się zgadzam.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#63 Lowca_Androidow
A czy nie jest ważniejszą kwestią sprawność działania i samo działanie, a nie nazwa?, jak dla mnie to nawet mogłoby to się nazywać srelten i nie miałoby to wpływu na sposób postrzegania tego programu.Co jeśli faktucznie nazwa jest już zastrzeżona, wykupiona przez kogoś innego, niestety istnieje zagrożenie i co wówczas? Nadal będziecie się przejmować opoiniami niedojrzałych emocjonalnie dzieci neo?
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#64 cinkciarzpl
Denten, bo wszystko tu jest dente, a nie działa LOL
#65 Julitka
@Cinkciarz Już można się zacząć śmiać?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#66 Zuzler
Chyba można Julito.
#67 cinkciarzpl
Hahaha. :D
#68 Prof.Falkowicz
wiecie co daszek ma rację lepiej niech zostanie tak jak jest, lepiej pomyślmy nad tym co zrobić żeby elten nie upadł, i żeby Dawid mógł go utrzymać, źle mówię?
#69 Zuzler
Jak na razie to, obawiam się, jest barziej istotne. Chyba, że zmiana nazwy to błahostka również po stronie Dawida.
#70 pajper
W związku z powoływaniem fundacji nazwa projektu zostanie prawdopodobnie zmieniona, ale to nie jest najpilniejsza sprawa i będę nad tym myślał w lipcu-sierpniu. Jeśli tak się stanie, to Elten 2.4 24 sierpnia będzie wydany pod nową nazwą.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#71 Bartek1
pajper a nie lepiej zostawić tak jak jest?

#72 Zuzler
@Bartek1, a po cholerę zostawać przy starej? :)
#73 Lowca_Androidow
A po to chociażby, że jeston jużrozpoznawalny, to tak jakby zmieniaćnazwy Fiata, Hondy, Denona, czy Phillipsa, bo sąjuż stare
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#74 grzezlo
Aktualna nazwa jest używana przez inne podmioty z poza środowiska.
Jeśli elten ma się zmienić z prywatnego hobby Dawida w coś z osobowością prawną, co jest bardzo dobrym posunięciem, to mógłby tu być problem.
Poza tym nazwa elten się może kojarzyć zerą błędów i wypaczeń, czyli czasami przedwczesnej promocji programu, gdy był on na etapie wywalania się instalatora i ogólnie ząbkowania i gaworzenia.
Teraz jest to już cokolwiek inny produkt, nawet klawiszologia menu działa tak jakw windowsach a nie jakoś inaczej.
#75 balteam
Zmienia nazwy się z kilku powodów, m.in. jeśli jest źle kojarzona, a eltenowa trochę jest.
Ci co są to i tak prez zmianę nazwy nie zrezygnują raczej, a nowych może się przekona, a może nie, w sumie zmianą nic nie tracimy chyba.
#76 Julitka
@Łowca Nie no, faktycznie, jest straaasznie rozpoznawalny, tylko że w jaki sposób? :p
#77 Lowca_Androidow
Niebardzo rozumiem, co macie na myśli z tą niewłaściwą rozpoznawalnością?
Były początki kiepskie, ale się wyprostowało, każda kolejna nazwa może mieć gdzieś w świecie podobną lub taką samąnazwę i może sięokazać, że kojarzy sięjeszcze gorzej niż z producentem butów, ale nie mnie o tym decydować,ja wyraziłem tylko swojąopinię.
Aha, żeby była jasność, to ja jestem przeciwny zmianie nazwy.
#78 Zuzler
No dobra, ale jeśl9 nazwa zostanie zmieniona, to na jaką? Bo to może też być argument na którąś stronę.
#79 daszekmdn
Może na noname :P No, mi też pomysł średnio leży, bo uzytkownicy i tak będą wiedzieć, że to Elten jak sobie na fora wejdą etc.
#80 Julitka
O ile jestem przeciw zmianie nazwy, o tyle jeżeli kiedyś powstanie fundacja, będzie to chyba nieuniknione.