EltenLink

Czego (nie) jesteśmy w stanie zrobić

Back to Środowisko niewidomych

#461 magmar Archived

Palce, że tak powiem sTopny kciuk i wskazujący były większe i silniejsze niż nasze.

-- (misiek):
To on miał stopy jakieś inne, może bardziej wyćwiczone czy coś? Pytam, bo sam uczę się i nawet robię póki co bardzo proste czynności nogami i próbuję się wczuć jak to jest. I kurde da się.
-- (magmar):
I teraz pytanie do tych, którzy tak mocno reagują na komentarze a propos niewidzenia, Czy Wyspotkaliście się z innością, która by Was zaciekawiła?
Ja, tak, byłam np. na wystawie człowieka, który malował stopami, bo nie miał rąk.
Bardzo mnie ciekawił proces twórczy nawet pokazał mi swoje palce u stóp.
Tak samo planowałam zaprosić osobę poruszającą się na wózku na imprezę i miałam wiele pytań logistycznych.
Przez kilka lat studiów wagarowałam z kimś takim.
Pamiętajcie, choć szlag Was trafia nie jesteśmy normą i każde spotkanie z nami dla interlokutora może być czymś niepowtarzalnym.
Oczywiście interlokutorzy też przeginają.
Kiedy jedna pytała dlaczego nie widzę odpowiedziałam nie wiem ona przez 5 minut mówiła natarczywym głosem, ale proszę się nie wstydzić. Odpowiedziałam jej, że fraza nie wiem też ma swoje znaczenie i czy mam jej podać definicję słownikową tej frazy, czy rozumie co do niej mówię.

--

--

2023-07-29 17:29